Tatil dönüşlerinde çocukları etkinliğe boğmayı sevmiyorum. Serbest zamanı biraz uzun tutup hasret gidermek daha güzel oluyor.
İkinci dönemin ilk günü, velilerimi ve çocuklarımı kapıda karşıladım. Aldığım lokumları velilerime dağıttım, tatlı yiyelim tatlı bir başlangıç yapalım diye
Çocuklarımla da sarılıp sınıfa geçtik. Serbest zamanda birbirleriyle ilşkilerini izledim, tatilin etkinlerini gözlemledim.
Sınıfı topladıktan sonra çember olup yerdeki minderlermize oturduk. Elime aldığım peluş bir köpekle "konuşturan köpek" oyununu oynadık. O anda koyduğum bir isim bu. Sadece köpeği elinde tutan kişi konuşabiliyor.
Öncelikle köpeği elime ben aldım ve oyunu anlattım, sınıf kurallarını tekrar hatırlattım. Sonra tatilimin nasıl geçtiğini anlattım. Sırayla tatilimizi anlattık. Oyunumuz bitince yemek yedik.
Yemekten sonra biraz daha serbest oynadılar ve Sanat etkinliğimize geçtik. Bu kez de istedikleri boya ile tatillerini resmetmelerini istedim. Ayakkabılarımızı çıkarıp, minderlerimize oturup resimlerimizi yaptık.