Rijkaard memnun değil

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde grubundaki ilk maçında deplasmanda Panathinaikos'u hem de 3 golle devirdi ama oynanan futbol Beşiktaş karşılaşmasında olduğu gibi teknik direktör Frank Rijkaard'ı yine memnun etmedi.

Hollandalı teknik adamın maçtan sonra soyunma odasında futbolcularına "Beşiktaş maçında kötü oynadık kazandık. Burada kötü oynadık kazandık. Ama her zaman böyle olmaz. Bugün şans yanımızdaydı. Ya başka zaman ne olacak? Daha iyi oynamalıyız. Daha dikkatli olmalıyız. Her maçtan önce kendini iyi hissetmeyen, yorgunluk hisseden, gününde olmayan gelip bana söyleyebilir. Bunu yanlış anlamam. Sadece o maçta yedek oturur. Kendini daha iyi hisseden de oynar" dediği öğrenildi.

Rijkaard'ın ilk onbire almadığı Arda ile de maçtan önce görüştüğü ve "Seni oynatmamaktaki tek amacım dinlenmeni sağlamak. Sakın yanlış anlama. Çünkü sen bu takımın önemli bir oyuncususun. Seni korumak da hocan olarak benim görevim" diye konuştuğu belirtildi. Arda'nınsa "Kararınıza saygılıyım. Oynamak istiyorum ama yedek kalmam gerekiyorsa da kalırım. Sorun değil" karşılığını verdiği bildirildi.

Galatasaray, Atina'dan üç de sakat futbolcuyla döndü. Elano, Mehmet Topal ve Emre Güngör'ün karşılaşmada aldıkları darbeler nedeniyle sakatlandıkları belirtildi. Elano'nun Kasımpaşa maçında oynayabileceği, Mehmet Topal'ın durumunun belli olmadığı, Emre Güngör'ün ise bu hafta oynayamayacvağı açıklandı.