NBA’de Orlando Magic formasıyla bu sezon Doğu Konferansı şampiyonluğunu kazanan ve NBA finali oynayan milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, kendisiyle görüşmek için dün akşam saatlerinde Orlando'ya gelen Batı takımlarından Portland Trail Blazers'ın antrenörü Nate McMillan ile yemekte bir araya geldi.

1 Temmuz'dan itibaren serbest oyuncu (free-agent) olan ve NBA kurallarına göre takımların resmi teklif götürüp görüşme yapabildiği Türkoğlu için en hızlı davranan kulüp Portland Trail Blazers oldu.

Transferin ilk saatlerinde milli basketbolcunun menajeri Lon Babby ile iletişime geçen Batı takımının, Hidayet'e 5 yıllık uzun bir anlaşma önerdiği öğrenildi.

Bununla da yetinmeyen Portland, dün akşam saatlerinde takım antrenörü Nate McMillan'ı Hidayet'i ikna etmek için Florida'nın Orlando şehrine gönderdi.

Türkoğlu'nun menajeri Babby, Portland şehrinin de bulunduğu Oregon eyaletinin gazetesi Oregonian'a yaptığı açıklamada Hidayet ile McMillan'ın Orlando'da bir araya geldiğini doğrularken, ''İkili bu akşam yemek yiyecekler. Perşembe günü de Türkoğlu ve ben Portland'a geçerek Blazers Genel Menajeri Kevin Pritchard ile bir araya geleceğiz ve takımın antrenman yerleri, stadı ve soyunma odalarını gezeceğiz'' dedi.

Türkoğlu da yaptığı değerlendirmede, henüz bir takımla anlaşamadığını belirterek, ''Geleceğimi düşünmek zorundayım. 30 yaşındayım ve 5 yıl daha bu ligde en iyi koşullarda oynamak istiyorum. 1 Temmuz itibarıyla serbest bir oyuncuyum ve gelecek teklifleri değerlendiriyorum'' dedi. Türkoğlu, Orlando'yu sevdiğini, anlaşmaları halinde Magic'te de kalabileceğini belirtti.

Menajer Babby, transfer görüşmeleri için sürenin başlamasından itibaren Magic yöneticilerinden henüz bir telefon almadığını söylerken, ''Ama bu demek değil ki Hido Magic'ten ayrılacak. Bu süreç doğaldır. Türkoğlu, istediği teklifin gelmesi durumunda Magic'te de kalabilir'' diye konuştu.

ESPN Sports televizyonuna göre, Orlando Magic Türkoğlu'na 4 yıl için 36 Milyon Dolar önerirken, 1 Temmuz'da serbest oyuncu olan Hidayet'i ilk arayan kulüp olan Portland Trail Blazers, milli basketbolcuya 5 yıl karşılığında 50 milyon dolarlık bir anlaşma teklif etti.

5 yıl gibi daha uzun süreli bir sözleşmeye imza atmak isteyen Türkoğlu'nun, 9 milyon dolarla başlayacak ve her yıl yükselecek bir anlaşma sunan Blazers'ın bu teklifine sıcak baktığı bildirildi.

Hidayet Türkoğlu'yla, Portland takımıyla birlikte forvet pozisyonunda oyuncu arayan Detroit Pistons, Toronto Raptors, Sacremento Kings ve Memphis'in de ilgilendiği öğrenildi.

Oregon takımı Portland, geçen yıl normal sezonu Magic gibi üçüncü sırada tamamlamış, ancak play-off'larda Houston Rockets'a yenilerek elenmişti. Rockets'ın Hidayet'i kadrosuna katarak önce Batı Konferansı, ardından da NBA şampiyonluğu hedeflediği belirtildi.

Orlando Sentinel Gazetesi Hido'ya Veda Yazısı Yazdı
Florida'nın Orlando kentinde 5 yıldır oynayan ve şehirde çok sevilen Türkoğlu'nun, hem NBA'de serbest oyuncu olması hem de Magic'in düşük bir ücretle Vince Carter'ı transfer etmesinin ardından milli basketbolcunun takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakan Orlando Sentinel gazetesinde yayınlanan haberde, Magic takımı yöneticilerinin yıldız oyuncuyu elde tutmayı beceremeyerek büyük bir hata yaptığı kaydedildi.

Gazetede Mike Bianchi imzasıyla yayınlanan haberde, Magic'in NBA'de finale kadar yükselmesinde en büyük katkıyı yaptığı belirtilen Hidayet'in kaybedilmesinin aynı başarının önümüzdeki sene tekrarlanmasını çok zora sokacağı iddia edildi.

Orlando Sentinel gazetesi Hidayet için şu cümleleri kullandı : ''Onun gitmesi kentte çok derin bir üzüntü yaratıyor. Shaquille O'Neal, Tracy McGrady gibi yıldızlar bu takımdan giderken onlar için kötü sözler sarf edilmişti. Ama Hido farklı. Çünkü biliyoruz ki Hidayet aslında ayrılmak istemiyor. Magic ona hak ettiğini vermeli.''

Yazının son paragraflarını teşekkür cümlelerine ayıran gazete, Türkoğlu'nun takımın tarihinde en önemli oyunculardan biri olduğu ve gönüllerdeki yerini aldığını kaydetti.

Öte yandan, milli oyuncunun serbest oyuncu olduğunu belirten flaş yazıları da New York'ta Times Meydanı'ndaki ışıklı dev haber panolarında dönmeye başladı. NBA'in resmi internet sitesi NBA.com ise Türkoğlu'nu bu sezon serbest oyuncu olan en değerli oyuncular arasında gösterdi.

Kaynak: AA