Nalga;Oyuna Geldim , Ersöz;Ben Mağdurum


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Nalga;Oyuna Geldim , Ersöz;Ben Mağdurum

Hybrid View

  • #1
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz



    Nalga;Oyuna Geldim , Ersöz;Ben Mağdurum





    Nalga, olay formayı giydi: 'Oyuna geldim' (Kargalar bile güler bu açıklamalara)

    G.Saray ve basketbol tarihine geçen tarihi skandalın ‘istemeden de olsa’ başrolünü kapan Cemal Nalga, konuştu: 'Kendimi cinayet işlendikten sonra eline silah tutuşturulmuş sanık gibi hissediyorum. Hocam istedi, ben de uyguladım.'

    Cezalı olmasına karşın kendisini oynatmak isteyen antrenörünün talimatıyla hazırlık maçında takım arkadaşı Tufan Ersöz’ün 7 numaralı formasını giydiğinde başına geleceklerden habersizdi...(adam basketbol oyuncusu mu onu bırak sporcu mu nerden bilecek doğru ya ! )

    Galatasaray’ın ve basketbol tarihinin en büyük skandallarından birinin “istemeden de olsa” başrol oyuncusu olduğunu fark ettiğinde ise artık çok geçti...

    Cemal Nalga’nın dünyası “kariyerinin baharında” olduğu bir dönemde aldığı 2 yıllık ceza ile karardı.. Kendini “cinayet işlendikten sonra eline silah tutuşturulmuş” sanık gibi hissettiğini söyleyen Cemal, suskunluğunu bozdu, çektiği sıkıntıları paylaşmaya karar verdi ve içini Habertürk’e döktü:

    ‘REDDETME LÜKSÜM YOKTU’
    “Sırtına o formayı giyen ben olduğum için insanlar doğal olarak olayın nasıl cereyan ettiğine değil, sahada kimin o forma ile oynadığına bakıyor. Antrenörlerimiz Skyliners maçından önce konuştular. Ben maçta oynamayacağım diye biliyordum. Sonra Mert Uyguç soyunma odasına gelip antrenörümüz Okan Çevik’in kararını iletti, Tufan’ın formasını giyeceğimi söyledi. Kendisi de ‘Büyük bir risk alıyoruz. Aslında bu forma ile oynamamalısın’ dedi. Yarısı Türk seyircilerle dolu olan bir salonda, herkesin elinde telefon ve kamera varken başkasının formasını giyip, oynuyorsun. Ama hocanın talimatlarına uymak zorundaydım. Ters düşsem, takımda yer edinemez, forma şansı bulamazdım. Reddetme lüksüm yoktu. Okan Çevik beni ilk beşte başlattı, çıkıp oynadım. Arkadaşlarım da ‘Bize de böyle bir şey söylense, biz de yapacaktık, canını sıkma’ dedi.”

    ‘BİR YERDEN ÇIKACAKTI’
    “Teknoloji bu kadar gelişmişken, başka bir forma ile sahaya çıktığımda fark edilmemesinin imkansız olacağını, er geç bir yerden kokusunun çıkacağını tahmin ediyordum. Ama teknik kadronun böyle bir endişesi yoktu. Ben de bu kadar rahat olmalarından ve onların telkinlerinden yola çıkıp, olayın önemsiz olduğunu, belki de hep yapıldığını düşünmeye başlamıştım. Türkiye Kupası maçlarında Mert Uyguç, ‘Cezan bitti, artık oynayabilirsin’ dedi. Hâlâ Almanya’daki maçlarda Tufan’ın formasını bu yüzden giydiğimden habersizdim. Tüm bu olan bitenler akıl tutulması.”
    (ben hangi formaya giymişim diye dönüp bakmamış galiba !! )

    '20 DAKİKA AĞLADIM' (dakikasına kadar söylüyor.yat kalk ağla istersen be )
    “Cezayı duyar duymaz gözyaşlarına boğuldum. 20 dakika boyunca aralıksız olarak ağladım ve gece uyuyamadım.” “Benim hiç aklımda olmayan, hiç düşünmediğim bir olay başıma geldi. Bu kadar ağır bir ceza ile karşı karşıya kalacağımı bilsem kesinlikle o formayı giymezdim. Açıkçası bana böyle bir kötülüğü reva görecekleri hiç aklıma gelmedi.” “Okan Ağabey gelip benden özür diledi, çok üzgün olduğunu söyledi. Ama ne Cengiz Ağabey, ne Koray Ağabey, ne de Mert Ağabey bir telefon açıp özür bile dilemediler. ‘Bizim yüzümüzden oldu, kusura bakma’ bile demediler. Bu yüzden büyük hayal kırıklığı yaşadım.” “Şu an Galatasaray’da muhatap alacak kimse de kalmadı. Kulüpten bir kişi de arayıp benim böylesine mağdur olduğum bir durumda destek olup, tesellide bulunmadı. Bu da beni üzen ayrı bir konu.”

    ‘TAHKİM’E GİDİYORUM’
    “Benim için tek şans artık Tahkim Kurulu’na gitmek. Cezayı hak etmedim. Bana dolaylı yoldan bir bedel ödetiliyor. İşin sorumlularının ceza çekmesi normal ama bana verilen ceza çok ağır. Bu yüzden avukatlar aracılığıyla hakkımı Tahkim Kurulu’nda arayacağım.”

    ‘TEK ŞANSIM YURTDIŞI’
    “Askerlik tecilimin ceza nedeniyle iptal olması ayrı bir dert. Üniversite mezunu değilim ve fazla seçeneğim kalmıyor. ULEB Kupası’nda Galatasaray için oynayabileceğim. Ama eğer ceza böyle kalacaksa, benim için en uygunu yurt dışına giderek, orada
    oynamam.”
    (zaten seni Türkiye de hangi takım ister ,hiç durmaaa)

    ‘CENDERENİN İÇİNDE KALDIM’
    Galatasaray’a gönülden bağlıyım.(tabi tabi bu ahlaksızlığınla kanıtlamış oldun bunu ) 22 yaşındayım ve 4 yıldır Sarı-Kırmızılı formayı giyiyorum. 2010 Dünya Şampiyonası kadrosuna girmeyi beklerken, birdenbire kendimi böylesine bir cenderenin içinde bulmak gerçekten üzücü.”

    'Tufan Ersöz beni ‘Sakın diskalifiye olma’ diye uyardı'
    Cemal Nalga, maç öncesi formayı giydiğinde yaşananları da şöyle anlattı: Soyunma odasında konunun ciddiyetinin farkında değildik. Takım arkadaşlarımla olay üzerine türlü türlü espriler yaptık. Ben Tufan’a oranla çok daha uzun ve iri olduğum için ‘O forma sana küçük gelmez mi? Üzerinde nasıl duracak?” diye takıldılar. Formanın asli sahibi Tufan’ın tepkisi ise ‘Oğlum sakın diskalifiye olup beni de yakma’ oldu. Zaten bu cümleden bile sonrasında başımıza neler geleceğinden haberdar olmadığımız net biçimde ortaya çıkıyor. Keşke o formayı giymeden önce beni bir uyaran olsaydı da başımıza tüm bunlar gelmeseydi.
    (Habertürk-Gökhan Türe)


    Tufan Ersöz: Ben mağdurum


    Galatasaray Cafe Crown'da forma skandalına adı karışan isimlerden Tufan Ersöz NTV Spor'a konuştu. Sarı-kırmızıların kaptanı, suçsuz olduğunu ve verilen cezaya itiraz edeceğini söyledi.

    Ortaya çıkan forma skandalı sonrasında, kendisine ait formanın Cemal Nalga'ya verilmesi sebebiyle 4 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezasına çarptırılan Galatasaray Cafe Crown Kaptanı Tufan Ersöz suskunluğunu NTV Spor'a bozdu.

    Irmak Kazuk'un sorularını yanıtlayan Ersöz, "Ben bu olayın kahramanı değil, mağduruyum" dedi.

    Olayla ilgili en ufak bir tasarrufunun olmadığını belirten genç oyuncu, "Ne yazıkki benim için çok büyük üzüntü verici bir durum. Ancak yaşanan olayla ilgili uzaktan yakından bir bağlantım yok. Olayla ilgili formada ismim yazması dışnda en ufak bağlantım yok. (bu oyuncunun ne dediğini kulağa duymuyor galiba.iyi ki yanlışlıkla giyivermiş demiyorlar hı )

    Ben oradaki 2 maçta da sakattım ve oynamadım. Formamın kullanılıdığı hakkında haberim ve onayım olmadı.8üç maymunu oyna aferin ! ) Maçla alakalı resmi bir evrak görmüşlüğüm de yok. O maçların kağıtlarında ismim geçtiğini ben de sizden öğrendim, hiç bilgim olmadı" diye konuştu.

    Cezayı ağır bulduğunu dile getiren Tufan, Tahkim'e giderek hakkını arayacağını söylerek, "Ceza ağır oldu. Çünkü hiç bir sorumluluğum yok. Tekrar söylüyorum; hukuki yönden cezanın iptali için başvuracağız ve kaldırılacağına da eminim" yorumunda bulundu.

    5 sezondur forma giydiği Galatasaray Basketbol Takımı'nın kaptanlığını yaptığını hatırlatan Tufan, "Kendime üzüldüğüm kadar, kulübümün bu gibi tatsız bir olayla anılması için de üzüldüm ve kötü bir dönem geçirdim. Benim iyi ve kötü günlerim oldu ve kulüp hep arkamda durdu. Bu dönemde de yetkililer aradılar ve arkamda duracaklarına inanıyorum" dedi. (çok beklersin,sende yurtdışına hadi)

    Konu Arz tarafından (24.Kasım.2009 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #2
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    Skandal hakkında fazla yoruma gerek yok.herşey ortada..
    Rezillik !!!!!!!!
    Çok çok çirkin.

    Zaten kızgındım,bu oyuncuların açıklamaları insanı çileden çıkartmaya yetti yani.

    Açıklamalarını bekliyordum.tam da tahmin ettiğim gibi demişler.

    Şunu çok merak ediyorum.nalga ersöz ün formasını giyince ne oldu yani..ne değişti bir söyliversinler.
    sayı kralı mı olmuş o maçta.ayyy deli ettiler görende nba klasında oyuncular zannedecek...

    reddetme lüksü yokmuş hey yarabbim ya bu oyuncular sakın galatasaray taraftarına yakalanmasın.bir kaşık suda boğacağız çünkü

    Kırmızı ile dikkat çektiğim cümlelere bakılırsa federasyon derhal bu oyuncuların cezaları kaldırılmalı !

    İkisinde de biraz yürek olsaydı buna izin vermezlerdi.hocam istedi yaptım.adama hocan pencereden attla dese atlayacak mısın demezler mi

    Bari çıkıp evet ben giydim o formayı,diğeri de bende buna göz yumdum
    dese ama nerdeeeee.hemen ben suçsuzum hakim tavırları.

    Bence takımın diğer oyuncuları bile suçlu.durumu bilip ve susmak en az bu iyi oyuncu kadar suçludur bence.helal olsun bir oyuncuda itiraz etmemiş ya,aa pardon adamlar forma giyme kaygısındalardı )

    Galatasaray camiasına ve Türk Basketboluna hiç hiç yakışmadı...



    (Tuba diğer konuda pasol demişsin.o kimdi ? gasol mu diyecektin yoksa.
    (ben bi nba de la lakers lı paul gasol u bilirim )
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #3
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)







    Arzu evet Gasol kardeşlerden bahsediyorum Klavye hatası olmuş

    Çok saçma açıklamalar..Güler geçerim =)

    O formayı giymesen,ya da herhangi bir oyuncu buna göz yummasa nolacaktı?
    Kahraman olacaktın haberin yok =)

    O ZAMAN İŞTE Gs'nin as oyuncusu olurdun.

    Böyle sadece kara lekeli birer basketçi olarak kalacaksınız...

  • #4
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    Alıntı tuba07-1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arzu evet Gasol kardeşlerden bahsediyorum Klavye hatası olmuş

    Ayy Tuba bende diyorum pasol kimdi yahu
    nasıl uydurdum raul gasol yazıyordum tam da.yeni kardeş
    marc gasol idi.


    Alıntı tuba07-1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O formayı giymesen,ya da herhangi bir oyuncu buna göz yummasa nolacaktı?
    Kahraman olacaktın haberin yok =)
    Onun bilincinde olsa zaten...
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #5
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)








  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. mağdurum da mağdurum :(
      Konu Sahibi pamukkale05 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 23.Temmuz.2012, 17:33
    2. Cezmi Ersöz / Ah Ahhhh
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 06.Temmuz.2012, 13:23
    3. Zehirli Çiçek-Cezmi Ersöz
      Konu Sahibi DarkMagic Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Ağustos.2010, 19:12
    4. Melankoli Köpekleri-Cezmi Ersöz
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 15.Şubat.2010, 13:13
    5. CEZMİ ERSÖZ
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum YAZARLAR VE ŞAİRLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 07.Haziran.2009, 16:22

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş