hocam bıraz önce ek ders yönetmelıgını okudum haftada 18 saat ders, 12 saat ek ders dıye yazıyor bu ne demek
yanı sımdı gunde 6 saat calısıyoruz ya bunun 3 saatı ders dıger 3 saatı ek ders mı haftada 15 saat ders, 15 saat ek ders oluyor olemıı
aslında düz hesap öyle ama 10a 1 planlama var bir de ortalama haftada yine 15 saat alabilirsiniz. bunun haricinde başka ek olarak 8 saat daha ders alabilirsiniz fazladan. yani halk eğitimde ya da diğer devredeki bilgisayar satranç vs derslerinde sertifikanız varsa.
ama normalde haftada 15 saat alırsınız.
cok tsk meltem hocam ve korkuluk hocam herhangı bır sertıfıkam yok haftada 15 saat ek derse gırıyorum o zaman
ben 1.341 lıra maas alıyorum.5.67 den saat bası ekders alıyorum.zamlı ne kadar oldu bılmıyorum.
arkadaşlar bizler aralık 28de sözleşmelrimizi yeniledik. ve buna göre net maaşımız 1.462 ek dersimizle birlikte 1.640 oluyor. sözleşmeli öğretmenlerin maaş ve ek ders hesaplamaları ayın dokuzundan dokuzuna hesaplanıyor. ve öğretmenler arasında ki alınan mktarlardaki farklılıklar sadece çocukları varsa ve bunlara göre çocuk başına verilen bir ek ücret var 17tl kadar maaşlar arsında oynayan cüzi miktarlar çoğunlukla bunlardan kaynaklanıyor. bu t.p şeyleri heseplrsak hemen hemen her sözleşmeli öğretmenin aynı miktarları aldığını görürüz. tabiki alan farklılıkları var ise girilebilen ek ders saatleri değişecektir. bu da ek ders ücretine yansıyacaktır.
...Kalem yazar tükenir,
kader yazar tükenmez,
tükenmesin sevgimiz,
aynen öyle ...
. . . c e y l i n . . .