UZATILAN NESNELERİ ELİMDE EN AZ BİR DAKİKA TUTUP, İNCELEYEBİLİYORUM.
Etkinlik önerileri:
1. Bebeğin önünde bir çıngırak sallayın, sıkmalı bir oyuncak veya rengi, sesi veya hareketi ile görsel olarak onu heyecanlandıracak bir nesneyi bebeğe uzatın. Ellerinizi onun ellerinin üzerine koyarak bebeğin nesneyi tutmasına yardım edin. Yavaşça ellerine sağladığınız yardımı kaldırın. Nesneyi tuttuğu zaman onu serbestçe incelemesine izin verin. İlgisini kaybettiği zaman onu sallamasına veya vurmasına yardımcı olun.
2. Çocuğun eline kolayca tutabileceği ve oynatınca ses çıkaran bir nesne verin. Bebeğin istem dışı hareketleri sonucunda oyuncaktan ses çıkınca el çırpın, gülümseyin ve onun hareketleriyle ilgili şeyler söyleyin. (Oyuncağı sallarken çocuğun kendine zarar vermeyeceğine emin olun.)
3. Bebeğe hareketli parçaları olan, etki-tepki içeren, görüntüsü ve dokusunda zıtlıklar bulunan ilginç, oyuna yönelik nesneler uzatın.
4. Bebeğin oyununu, nesnelerle kurduğu mevcut iletişim yollarını yeni iletişim yolları göstererek genişletin. Örneğin, eğer oyuncağı sallayıp ağzına götürüyorsa ona vurmayı, yuvarlamayı başka şeylerle birbirine vurmayı gösterebilirsiniz.