SIRADA NE VAR? EĞİTİM SETİ
YAYINEVİ: SMG YAYINCILIK
YAZAR: DUYGU DURAKLI
RESİMLEYEN: MEHMET BALTAOĞLU
YAŞ GURUBU: 60+
ÖZELLİKLERİ: 6 CİLT, 56 SAYFA MATEMATİK 96 SAYFA ÇİZGİ ÇALIŞMALARI 64 SAYFA

Bu Seti Tüm SMG Yayıncılık Bayilerinden Temin Edebilirsiniz...

Bu seti internetten satın almak için tıklayın: https://www.okuloncesidestek.com/uru...ti-5-yas-/2427

Kitaplarda, çocuklara bilgileri yüklemek yerine dünyaya onların gözüyle bakıp, merak uyandırabilmek, kendilerinin keşfetmelerini sağlamak, özgüven duygularını geliştirebilmek, aynı zamanda eğlenerek, keyif alarak öğrenmeye istekli hale gelmelerine özen gösterilmiştir.





Çalışma sayfalarında farklı içerikler kullanılmış, kazanımlara çocukların dikkatini çeken yaşamdan örneklemlerle ulaşılmaya çalışılmıştır. Bir çok farklılıkların yanı sıra, hayal gücü, dikkat, örüntü,çizgi, değerler eğitimi, mandala çalışmalarına da yer verilmiştir.

Sarmal eğitim modeli kullanılmıştır. Yeni bilgiler bir defa verildikten sonra farklı sayfalarda tekrar edilerek pekiştirilmiştir.
Her kitabın 1.sayfasında bir önceki kitapta verilen tüm kavramlar tekrar edilerek öğretmenin ve çocuğun kendini değerlendirmesine fırsat verilmiştir.

Yönergeler çocukların dinleme becerilerini arttırmaya yöneliktir. Eğitimci sınıf seviyesini temel alarak yönergeleri kısaltabilir.

Çalışma sayfalarında; aile katılımı, deney, şiir, tekerleme ve bilmecelere yer verilerek sayfaların çok amaçlı kullanılması sağlanmıştır.

Konular araç olarak kullanılmış, konularla birlikte farklı çalışma sayfalarına yer verilmiştir.

Deneyler etkinlik sayfalarına yansıtılmıştır. Deneyle ilgili bilgiler verilmiştir.

Her kitapta bir ünlü ressam veya heykeltıraş tanıtılmıştır.

SIRADA NE VAR ÇİZGİ ÇALIŞMALARI

Çocukların motor gelişimine uygun hazırlanmıştır. Serbest karalamalarla başlamış, daha sonra kurallı çizimlere geçilmiştir. Çocukların bol bol çalışma yapmaları sağlanmıştır.





SIRADA NE VAR MATEMATİK Birebir eşleme, çizgi çalışmaları, az çok kavramı ile başlamıştır. Sayı kadar gruplama çalışmaları ile devam etmiştir. Önce 1-2-3-4-5 rakamları tanıtılıp, karışık alıştırmalar yapılmıştır. Daha sonra 6-7-8-9-0-10 rakamları tanıtılmış 1-10 arası bolca eğlenceli alıştırmalara, en son toplama ve çıkarma çalışmalarına yer verilmiştir.
Bunların haricinde kitapta, saat okuma, grafik çalışmaları, standart dışı ölçme araçları, standart ölçme araçları, tahmin oyunları, örüntüler, para tanıma ve bütçe etkinliklerinden çalışmalar sunulmuştur