SİNEMA SALONLARINDA 6 YENİ FİLM


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

SİNEMA SALONLARINDA 6 YENİ FİLM

  • #1
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn



    SİNEMA SALONLARINDA 6 YENİ FİLM





    Sinema salonlarında 2 yerli ve 4 yabancı yeni yapım izleyicileri bekliyor.

    Kara Büyü
    Haftanın ilk filmi, bu yılki Cannes Film Festivali'nde yarışan ve Amerika Box Office'te ilk haftada 3. sıraya çıkan gerilim ve korku türündeki "Kara Büyü".

    Yönetmen Sam Raimi'nin filminde Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer ve Adriana Barraza performanslarını sergiliyor.

    Banka memuru Christine Brown'un bir müşterisi tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlenmesiyle başlayan filmde, hayatı deyim yerindeyse "Cehennem"e dönen Christine'in ruhunu kurtarmaya çabalaması anlatılıyor.

    "Zaman Yolcusunun Karısı"

    Haftanın ikinci yabancı filmi ise bir roman uyarlaması. Audrey Niffenegger'ın çok satan kitabından beyazperdeye uyarlanan "Zaman Yolcusunun Karısı-The Time Traveler's Wife" bilim-kurgu ile romantizmi bir araya getiriyor.

    Yönetmen Robert Schwentke'nin filminde, Rachel McAdams ve Eric Bana başrolleri paylaşıyor. İkiliye, Ron Livingston, Brooklynn Proulx, Arliss Howard, Hailey McCann, Stephen Tobolowsky ve Alex Ferris eşlik ediyor.

    Filmde olaylar şöyle gelişiyor:

    Çok nadir rastlanan genetik bir bozukluğa sahip Henry DeTamble, istem dışı olarak kendi hayatının farklı dönemlerine seyahat edebilmekte. Bu farklı zamanlara yaptığı yolculukların birinde gelecekte eşi olacak 6 yaşındaki Clare Abshire ile tanışır. Ressam olan Clare, yıllar sonra tekrar karşılaştıklarında uzun süredir beklediği Henry ile evlenir. Başta Henry'nin aniden ortadan kaybolmalarının üstesinden gelebileceğini düşünen Clare giderek yalnız kalmaya başladıkça aşkını da sınamak zorunda kalacaktır.

    Aşkın 500 Günü

    Komedi ve romantizmin bir arada olduğu "Aşkın 500 Günü" gösterime girdi.

    Yönetmen Marc Webb'in filminde Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler ve Clark Gregg rol alıyor.

    Aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ile ona aşık bir adamın hikayesini anlatan filmin konusu şöyle: Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar.

    Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır.

    Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıra dışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

    Aptallık Çağı

    Franny Armstrong'un yönettiği "The Age of Stupid" (Aptallık Çağı) sugüne dek iklim değişikliği üzerine bireysel desteklerle yapılmış en etkili bağımsız yapım olarak gösteriliyor.

    Film, acil önlem alınmazsa iklim değişikliğinin yaratabileceği felâketlere dikkat çekiliyor ve gelecek nesillerin içinde yaşadığımız bu çağı nasıl adlandıracağı sorgulanıyor:

    21 yüzyıl tarihe, bu felâkete izin veren insanların yaşadığı “Aptallık Çağı†olarak mı geçecek?

    Mazi YarasıDram türündeki "Mazi Yarası" ise haftanın yeni Türk filmlerinden. Ersin Pertan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, Nilüfer Açıkalın, Erkan Taşdöğen, Mehmet Çepiç, Algı Eke, Alp Tuğhan Taş, Barbaros Alkan, Hilal Çelenk, Murat Yener Yıldırım, Gülter Akcan, Utkan Özüpak, Refik Öztürk ve Oral Günüç oynuyor.

    Aldatma, terk edilme, intikam, masumiyet, pişmanlık ve bağışlama temalarıyla örülü bir aşk hikayesini anlatan filmin çekimleri Muğla, Ula, Akyaka, Beçin, Kıyıkışlacık, Sratonikea'da yapıldı.

    Uzak İhtimal

    Film, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nden de destek aldı. Rotterdam Film Festivali'nden "Kaplan" ödülüyle dönen ilk Türk filmi olan "Uzak İhtimal" de dram sevenler için.

    Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un filminde, Görkem Yeltan, Ersan Ünsal ve Nadir Sarıbacak başrolleri üstleniyor. Filmin konusu kısaca şöyle: Musa, İstanbul'a yeni gelen bir müezzindir.

    Galata'daki bir camide çalışmaya ve caminin ayarladığı bir dairede kalmaya başlar. Karşı dairesinde Clara adlı bir rahibe adayı oturmaktadır. Yakup ise aristokrat bir aileden gelen, sahaflık yapan bir İstanbullu'dur ve uzun yıllar önce birlikte yaşadığı kadından olan kızını aramaktadır. Musa, Clara'yı ilk gördüğü andan itibaren onunla konuşmaya çalışır, onu takip eder. Yakup'la da böylece tanışır. Üç farklı insanın hayatı kesişirken, sadece İstanbul gibi bir şehirde yaşanabilecek olaylar yaşanır.

  • #2
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    Teşekkürler Gülçin.
    "Zaman Yolcusunun Karısı" filmini Meltem önermişti.kitabını okumadım ama izlemek isterim.
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #3
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    rica ederim canım

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ÇİZGİ FİLM KARAKTER BOYAMALARII:))))
      Konu Sahibi Kübra AKÇİMEN Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 10.Şubat.2014, 16:17
    2. YENİ YILDA YENİ KARTIMIZ
      Konu Sahibi erzincank Forum Yılbaşı (Yeniyıl) Etkinlikleri
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 26.Aralık.2012, 05:41
    3. ÜLKER'DEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN ONURUNA SİNEMA HEDİYESİ
      Konu Sahibi d kara Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 20.Nisan.2010, 20:58
    4. 5 FİLM VİZYONA GİRİYOR
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 11.Aralık.2009, 07:02

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş