Gösterim tarihi: 27 Kasım 2009
Yönetmen: Dominic Sena
Oyuncular: Kate Beckinsale, Gabriel Macht, Columbus Short, Tom Skerritt
Tür: Macera

Oni Press tarafından yaratılan grafik romanın bir uyarlaması olan filmde Kate Beckinsale, Gabriel Macht, Columbus Short Tom Skerritt gibi oyuncular rol alıyor.

Konusu

Antartika. Dünya’nın en soğuk ve ıssız yeri. Sıcaklık eksi 20 derecenin altında. Rüzgar saatte 160 km. hızla esiyor. Dünya’nın amansız güçlerinden birine, beyaz körlüğe ev sahipliği yapıyor.

Burası Birlesik Devletler Polis Müdürü Carrie Stetko’nun (Kate Beckinsale) özlemeyeceği bir yer. Amundsen-Scott Arastırma Merkezi’nin tek, yasa koruma görevlisi olarak, buradaki görev süresi ağır ve aynı zamanda macerasız geçmiştir. Üç gün içerisinde, uzun bir kış için güneş batıp merkez kapandığında Antartikayı terk edip, yeni bir başlangıç için kimlik kartını teslim edecektir. Açık buzulda, kimsenin aklına gelmeyecek bir noktada bir ceset bulunduğunda, Stetko kendisini şok edici bir gizemin içinde bulur. Kamptan uzak, garip bir şekilde dövülmüs ceset, Antartika’nın ilk cinayet kurbanı ve uzun zamandan sonra Stetko için başa çıkılması gereken ilk meseledir.

Araştırmasına kontrolsüz bölgede gelişmeleri takip etmek için gönderilen B.M. Özel Ajanı Robert Pryce da (Gabriel Macht) dahil olur. Olay ölümcül bir hal alıp, 60 yıllık bir sır ortaya çıkınca, Stetko’nun kendisi hedef haline gelir. Pryce güçlü bir müttefik olabilir ama gerçekte istediği sadece cinayeti çözmek midir?

Son uçağın kalkmasına günler kala, Stetko'nun gizemi çözmek için acele etmesi gerekmektedir aksi halde karanlık bastırdıkça ve katil yaklastıkça buzlarda sıkışma riskiyle karşı karşıya kalacaktır.