İpek Yolu Film Festivali dopdolu geliyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İpek Yolu Film Festivali dopdolu geliyor

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    İpek Yolu Film Festivali dopdolu geliyor







    Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali 14-22 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve organizasyonunu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ile İstanbul Organizasyon’un üstlendiği Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali 14-22 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, bu yıl izleyicileri, çok özel bir tema ile ‘Sinema ve Mimarlık’ başlığı altında biçimlenen bir programla buluşturacak.

    Ülkemizin en genç sinema festivallerinden biri olmasına rağmen, zengin film programı, sinema kursları, atölye çalışmaları, panelleri, söyleşileri ve daha birçok yan etkinliğiyle Bursalıların ve sinema dünyasının yoğun ilgi gösterdiği İpek Yolu Film Festivali, bu yıl süresini 9 güne çıkardı.

    Geçen yıl 70.000 rekor izleyiciye ulaşan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, uluslararası ekonomik kriz sebebiyle pek çok etkinliğin küçülmesi ve iptali söz konusu iken, bu yıl her zamankinden daha zengin bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkarak, Bursa’nın gelecek yıllarda çok daha büyük festivallere ev sahipliği yapacağının müjdesini veriyor.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Recep Altee, festivalin www.ipekyolufilmfest.com adresinde yaptığı açıklamada, Bursa’nın kültürel ve sanatsal gelişimine verdikleri önemin altını çizerek, sinema sanatına ve festivale sağladıkları katkının devam edeceğini belirtiyor.

    Programda, ünlü yönetmenlerin merakla beklenen son filmlerinin yanı sıra, her kesime hitap edecek çeşitlilikte filmlere ve genç yönetmenlerin izleyici ile ilk kez buluşacak eserlerine yer verilecek.

    45 ülkeden 140’a yakın uzun - kısa metraj ve belgesel filmin gösteriminin yanı sıra, gösterim sonrası, filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşiler Bursalılara keyifli ve renkli bir festival haftası yaşatacak.

    Cannes, Berlin, Venedik ve Karlovy Vary gibi sinema dünyasının prestijli festivallerinde izleyicilerle buluşan ve büyük beğeni toplayan Ken Loach, Jane Campion, Sally Potter, Woody Allen, Costa Gavras ve Theo Angelopoulos gibi dünya sinemasının usta yönetmenlerinin, ülkemizde merakla beklenen son filmleri, festivalin “Panorama” bölümünde izleyicilerle buluşacak.

    Bursa’nın eşsiz mimarisinden yola çıkılarak hazırlanan ve bu yıl festivalin ana temasını da oluşturan “Sinema ve Mimari”; İran, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan gibi tarihi İpek Yolu coğrafyasında bulunan ülke sinemalarının son örneklerinin gösterileceği “İpek Yolu Üzerinden”; Balkan sinemasının yeni yönelimlerini izleyicilerle buluşturan “Balkan Balkan” bölümleri festivalin zengin içerikli diğer bölümleri.

    İpek Yolu Film Festivali’nin artık gelenekselleşen bölümü “Engelsiz Filmler Kuşağı” GETEM’in (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuarı) katkıları ile bu yıl da devam edecek. “Çocuk Kervanı” bölümü geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak gösterilecek ve yine minik sinemaseverleri sinema salonlarına çekecek.

    İngiliz Belge Film Okulunun kurucusu John Grierson’un “Gerçeğin yaratıcı bir yorumu” olarak vurguladığı ve sinemanın doğuşuyla eşit bir yaşa sahip olan belgesel filmler “Gerçeği Söylemek Gerekirse” başlığı altında gösterilecek.
    İpek Yolu Film Festivali bu yıl, yerli ve yabancı 400’e yakın oyuncu, yönetmen, yapımcı, yazar ve basın mensubu konuğu 9 gün boyunca ağırlayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da atölyeler, söyleşiler, paneller ve sergilerle, usta ve genç sinemacıları bir araya getirerek, Bursalı sinemaseverlerle buluşturmaya devam edecek.

    Festival Danışma Kurulu

    Festival programının oluşturulması; yan etkinlikler; Onur Ödülleri ve Emek Ödülleri sahiplerinin belirlenmesi; Festival programında yer alan tüm yarışmaların ön ve ana jürilerinin belirlenmesine büyük katkı sağlayan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin Danışma Kurulu İstanbul Film Festivali’ne 16 yıl emek veren Ali Sönmez; sinema yazarı ve SİYAD Üyesi Alin Taşçıyan; Bir Film Genel Müdürü Ersan Çongar; Türk sinemasının en önemli isimlerinden oyuncu İzzet Günay ve yapımcı ve Lale Film’in kurucusu Necip Sarıcı’dan oluşuyor.

    Milliyet

  • #2
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    'Bahtı kara' değilmiş





    İpek Yolu Film Festivali'nde en iyi film ödülü 'Bahtı Kara'ya gitti

    Bursa Büyükşehir Belediyesince bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin kapanış gecesinde, ulusal ve uluslararası dallardaki yarışmalarda dereceye giren filmlere ödülleri, törenle verildi.

    Ulusal yarışmada Theron Patterson'un ''Bahtı Kara'', uluslararası yarışmada ise ''Mariano Cohn''ın yönettiği ''The Artist/Ressam''adlı filmleri, ''En iyi film'' dalında ''Altın Karagöz''e layık görüldü.

    Festivalin Onursal Başkanı da olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, İpek Yolu Film Festivali'nin artık Türk sinemasındaki yerini aldığını söyledi.

    Bursa'nın her kente nasip olmayacak özellik ve güzellikleri bünyesinde barındırdığını belirten Altepe, ''Bu onuru taşıyan yöneticiler olarak Bursa'nın kültür birikimini ayağa kaldırmak ve yaşayan bir şehir haline getirmek zorundayız. Festival, bu desteğin en önemli kanıtıdır. Bir hafta boyunca Bursa'da sinemanın evrensel dili hakimdi. Bu nedenle ödül alsın ya da almasın festivale katılan herkese teşekkür ediyorum. Umarım amacımıza ulaşmışızdır.''

    ULUSLARARASI ALTIN KARAGÖZ UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

    Festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nda ''En iyi film ödülü''nü, Arjantin, Uruguay ve İtalya'nın ortak yapımı Mariano Cohn''un yönettiği ''The Artist/Ressam'' adlı film kazandı. Film, aynı zamanda 40 bin dolar para ödülünün de sahibi oldu.

    ''En iyi yönetmen'' ödülünü ''Francesca'' filmiyle Romanya'dan Bobby Paunescu alırken, ''En iyi senaryo'' ödülünü ''The Artist/Ressam'' adlı filmiyle Andres Duprat kazandı.

    ''En iyi erkek oyuncu'' ödülüne Mahmut Fazıl Coşkun'nin yönettiği ''Uzak İhtimal'' adlı filmdeki rolüyle Nadir Sarıbacak, ''En iyi kadın oyuncu'' ödülüne Romanya'dan Bobby Paunescu'nun yönettiği ''Francesca'' adlı filmdeki rolüyle Monica Birladeanu layık görüldü.

    ULUSAL YARIŞMA

    Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nda ''En iyi film'' ve ''En iyi senaryo'' ödülünü Theron Patterson'un yönettip, senaryosunu yazdığı ''Bahtı Kara'' kazandı. Film aynı zamanda 50 bin TL para ödülünü de aldı.

    ''En iyi yönetmen'' ödülünü ''Mommo, Kız Kardeşim'' adlı filmiyle Atalay Taşdiken kazandı. Atalay Taşdiken, ayrıca bu kategoride verilen 25 bin TL'lik para ödülünün de sahibi oldu.

    ''Theron Patterson''ın yönettiği ''Bahtı Kara'' filmindeki rolleriyle Reha Özcan'a ''En iyi erkek oyuncu'', İlksen Başarır'ın yönettiği ''Başka Dilde Aşk'' filmindeki rolüyle Saadet Işıl Aksoy'a ''En iyi kadın oyuncu'' ödülü verildi.

    KISA FİLM YARIŞMASI

    ''Uluslararası Altın Karagöz Kısa Metraj Film Yarışması''nda, İspanya'dan Pablo Camarasa'nın yönettiği ''Ona'' adlı film ''En iyi film'' seçilerek, ''Altın Karagöz'' ödülünün ve 6 bin dolar para ödülünün sahibi oldu.

    ''Ulusal Altın Karagöz Kısa Metraj Film Yarışması''nda ''En iyi film'' ve 9 bin TL'lik para ödülünü, Pelin Aytemiz'in yönettiği ''Unutma'' adlı filmi kazandı. ''Altın Karagöz'' ödülü alan filme, 9 bin TL de para ödülü verildi.

    FESTİVALDEN NOTLAR

    Usta sunucu Korhan Abay'ın sunduğu ödül törenine, İzzet Günay, Süleyman Turan, Selda Alkor, Nuri Alço, Fadik Sevin Atasoy, Cansel Elçin, Yeşim Ceren Bozoğlu, Yetkin Dikinciler, Hakkı Kıvanç ve Engin Çağlar gibi çok sayıda ünlü sima katıldı.

    Tören kapsamında sahne alan Sertap Erener, kısa bir konser verdi. Sertap Erener, konserinde bir kaç parçayı Bursa Mehter Takımı ile seslendirdi.

    AA

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Datça Film Festivali başlıyor
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Ağustos.2010, 06:11
    2. Uluslararası Eskişehir Film Festivali
      Konu Sahibi Arz Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Nisan.2010, 17:22
    3. Altın Koza Film Festivali yaklaşıyor
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 20.Mayıs.2009, 13:41
    4. 62. Cannes Film Festivali başladı
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 15.Mayıs.2009, 07:42
    5. 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Nisan.2009, 13:17

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş