ben atanmış bir öğretmenim ama atanmayı hakedip de bi kaç kendini bilmez yüzünden atanamayan kardeşlerim, arkadaşlarım, eşim-dostum adına haykırıyorum:

ÇIĞLIĞIMIZIN DUYULMASI İÇİN YUMURTA DEĞİL KİTAP ATIYORUZ!
Bilindiği üzere 10 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavındaki puanlar , beklenenin altında olması nedeniyle dikkat çekmiştir.Yapılan istatistikler sonucu bazı adayların, her iki oturumda da tüm soruları doğru cevapladıkları ortaya çıkmış, kopya şüpheleri daha da ileriye gitmiştir. Soruların sızdırıldığı ortaya çıkınca Eğitim Bilimleri sınavı ÖSYM tarafından iptal edilmiş ,iptal edilen sınavın 31 Ekimde yenilenmesine karar verilmiştir. Bu süreçte zaman ve emek bakımından maddi ve manevi binlerce öğretmen adayı kayıp yaşamıştır.
Sabah oturumundaki Genel Kültür -Genel yetenek sınavlarının iptal edilmemesi, kopya çektiği iddia edilen kişilerin bu oturumdaki netlerinin yüksek olması, 31 Ekim’de tekrarlanan Eğitim Bilimleri sınav katsayılarının düşmesine neden olmuştur. Bu nedenle yüksek net çıkaran adaylar, puanlarını yükseltme şansını elde edemezken, ilk sınavda iyi performans göstermiş adaylar 1-2 puan düşük alarak atanma hakkını kaybetmişlerdir. 1 puanın bile önemli olduğu bu sınavda adayların hakları gasp edilerek çifte mağduriyet yaşamışlardır.Bu haksızlıklarla birlikte, kopya çektiği iddia edilen kişilerin bulunup!cezalandırılması gerekirken;atanmalarını seyretmek, bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu nedenle 31 Ekimde yinelenen Eğitim Bilimleri sınavı, biz eğitimcilere göre geçerliğini yitirmiş bir sınavdır.
Yaşanan bunca mağduriyete rağmen, 6 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşen 30 bin kadrolu öğretmen alım sayısında bir değişiklik yapılmamış, bunca haksızlığın telafisi giderilmemiştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU, 2011’deki atamaların ağustos ayı içinde yapılacağını söyleyerek, mağdur olan öğretmenleri,daha da mağdur etmiştir. Yıl içinde ek atamaların eğitim-öğretim aksamalarına neden olduğunu söyleyen bakanımız, 6 Aralık 2010’da atama yaparak , sözleriyle çelişkiye düşmüştür. Hiç şüphe yok ki ara atamalar eğitim-öğretimi aksatacak bir durum teşkil etmemekte aksine; boşalan, öğretmensiz kalan okulların öğretmen ihtiyacını karşılayacak en tabii seçenek olarak önemini korumaktadır.Ara atama bir an önce yapılmalıdır.Aksi takdirde sınıflar boş, öğrenciler öğretmensiz,mağdur öğretmenler işsiz ve yıllar önce mezun olmuş bu insanlar, yeterliği ölçmede yetersiz olan sınavlarla, defalarca kez karşı kaşıya kalacaktır.Aksamaların olacacağını düşünen bakanımız ve hükümet,neden yıllarca atanmayı bekleyen insanların hayatlarındaki aksamaları görmezden geliyor,neden kopyacılar hakkında hiç konuşmuyor,neden bizleri seçtiğimiz meslekten dolayı pişmanlığa sürüklüyor?Neden,neden,neden…
Yüksek puanlar alıp da atanamamış biz yetersiz! öğretmenler , çoğu şeyi biliriz! Bizler haksızlığı,adaletsizliği biliriz,600 liraya ücretli köle olarak sömürüldüğümüzü biliriz, sözleşmelinin 30 günlük hasta raporunu aşmasıyla atılmasını biliriz ,eşimizden ailemizden ayrı kalmayı , dağların eteklerinde ıssız,elektriksiz,susuz kalmayı biliriz, 2010’da atanmayarak öğretmenlik hayallerine küstürüldüğümüzü biliriz,emek hırsızı kopyacıların gözümüzün içine baka baka atandığını biliriz,Başbakanımızın başbakan olmadan önce söylediği sözleri biliriz,biz 2011 genel seçimlerinde, ayağımızın gideceği yeri de biliriz!
2010 KPSS mağdurları şubatta 30 bin atama bekliyor! Şubatta yapılması istenen 30 bin ek atama mağduriyetimizin önündeki engeli kaldırmayacak; sadece teselli olacaktır.
Ayrıca mağduriyetimizi duyurmak için Milli Eğitim Bakanlığına 13.12 .2010 ’dan itibaren çözülmüş KPSS kitaplarımızı yolladık;çığlığımız duyulana dek yollamaya devam edeceğiz.Bakanlığa ulaşmış ve ulaşacak olan kitaplar mağduriyetimizin simgesi olacaktır.Biz yumurta değil kitap atıyoruz!"""

Değerli üyelerimiz mağdur meslektaşlarımıza destek olmak aşağıda grubu ve internet sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz..


Facebook grubu : https://www.facebook.com/home.php?#!...759439645&ap=1
İnternet adresi :
https://www.magdurogretmenler.com