merhaba arkadaşlar.size bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.bugün CV lerimi alıp bazı anaokullarına bırakayım dedim.sınavımın sonucunu bekleyene kadar boş durmak istemedim.4 tane anaokuluna bıraktım.bir tanesınden haberı haftaya alacagım.bir tanesı ise daha yoldayken benı aradı.görüşmek istediklerini söylediler.keşke söylemeselerdi..görüşmemiz şu şekılde gerceklestı:

anaokulunun zilini çaldım.bır bayan actı kapıyı kendımı tanıttım.içeriden baska bır bayan cıktı"tuba sen mısın?gel gel " dedi.bende içeri girdim.oturduk.bayan cv'me bakmaksızın bana okulum, deneyimim konusunda çeşitli sorular yöneltti."lise mezunusun değil mi?" dedi."üniversite (önlisans) mezunu olduğumu belirttim.daha sonra başka bir odaya geçtik.okullarının polıtıkalarından, neleri önemsediklerinden bahsetti.

konuşmanın bir yerinde kendileriyle övünerek"biz öğrencilerimize okumayı yazmayı bile öğretiyoruz.bizden mezun olan çocuklar ilkokulda sıkıntı yaşamıyorlar" dedi.bende şaşırdım.nasıl yanı dedim.bir daha söyledi.bende "okul öncesi eğitimde okuma yazmanın yapılmadıgını" sadece hazırlık çalışmaları yapıldıgını belirttim.kendisi bunun aksini söyledi. ben direttim.ancak velilerinde böyle talep ettiğini söyledi.

daha sonra CV'me baktı.ehliyetim olduğunu gördü."aaa ehliyetinde varmış servise de çıkarsın."dedi.nasıl yanı dedım.."bizim arabalarımız var .çocukları sabahları evlerınden alıyoruz çıkısta evlerıne bırakıyoruz. " dedi.bende gülümsedim."şehir içinde kullanamıyorum" dedim.ingilizce bilip bilmediğimi sordu.bildiğimi söyledim.konuşmanın bitiminde "tamam gel yarın başla"dedi.bende kendisi bu konuyu hiç açmayınca doğal olarak kendim açma ihtiyacı hissettim ve maddi konuları açtım.
kaç lira teklif ettiğini söylemesem çok daha iyi olur sanırım..!!!
sigortayı sordum"sigorta yapmıyoruz" dedi..!!!!!
benim yüzüm değişti.istemediğimi anlayınca bizim kurumumuzdan öğreneceğin çok şey olacak,para bu kadar az ama kurumumuz sana çok şey katacak dedi.kararımı daha sonra vereceğimi söyledim.

tabiki kabul etmeyeceğim.ancak ;;;

sizce de ters giden birşeyler yok mu???

sizce de bu kadar okuduktan sonra yapılan bu muamele ve önüme sürülen işler tuhaf ve ağır değil mi???

sizce bir anaokulunun müdürü bu kadar cahil,yaptığı işin hassasiyetinden bu kadar bihaber olabilir mi??

ve herşeyden önemlisi:

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM bu kadar hafife alınmalı mı???

ben eve geldim anneme ve ablama konuyu anlattım.güldük...konu kapandı....

biz de konua kapandı ama o anaokulunda çocuklar bu sene de bilinçsizce eğitim "zannedilen" şeyi görecekler.

okul öncesi eğitim zorunlu yapılıyor..eğitime önem verilmeye çalışılıyor..Ancak hala bir yerlerde kanayan birşeyler var!!!!!

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar!!!!!