Diyet Kemiklerinizi Değil, Kilonuzu Eritsin!

Uyguladığınız diyetin, kemikleriniz üzerinde önemli etkisi vardır. Kilo verirken kemik sağlığınızı korumaya önem vermelisiniz!


Kemiklerinizin sağlıklı olması için, hangi yiyecekleri tüketeceğinize önem vermelisiniz. Kemikleriniz için kalsiyum, D vitamini, fosfor, K vitamini ve magnezyum çok gereklidir. Peki, bunlar hangi besinlerde bulunur?

Magnezyum: Tam tahıllı ürünlerde, koyu renkli sebzelerde, fındık ve bezelyede

D vitamini: Özellikle güneş ışığı ve yağlı balık

Fosfor: Balık, yumurta, süt, yağsız et, tavuk ve hindi

Kalsiyum: Yağ oranı az olan süt, yoğurt ve peynirde; ayrıca lahana, brokoli, soya sütü, badem, somon ve tahıllı yiyecekler

Özellikle çocukluk ve gençlik dönemi, kemik oluşumunun sürecidir. Kalsiyumla birlikte pek çok vitaminin alınması gerekir.

30 yaşından itibaren kemikler daha hassaslaşır. Çabuk kırılmasını önlemek için, kalsiyum almaya önem vermelisiniz.. Ayrıca fiziksel aktiviteler de kemik sağlığı için bu yaşlardan itibaren daha çok önem kazanır.

Kemikler, vücudumuzun temel omurgasını oluşturur. Bunun yanı sıra kandaki kalsiyum seviyesini sağlıklı düzeyde tutmaya yardımcı olur.

Kemik gücü, kadın ve erkekte değişiktir. Bazı kişilerin kemik yapısı daha güçlüdür. Ancak aklınızda tutmanız gereken, yağın kemik yoğunluğunu azalttığıdır.

Düzenli olarak spor yapmak kemikler açısından büyük önem taşır. Kemikleriniz için, hiçbir şey yapamıyorsanız, yürüyün!

Sigara ve alkol bağımlılığı, kemik sağlığını olumsuz yönde etkiler.

Düzenli ve sağlıklı beslenmek, sadece kilo kontrolünüz açısından değil, kemikleriniz açısından da önemlidir. Öğün atlamadan ve gerekli vitaminleri eksik almadan yeme biçimi geliştirmelisiniz.

Yiyeceklerin dışında alınan multivitamin takviyeleri, kemikler açısından olumlu etki yapar. Ancak kullanmadan önce bir uzmana danışmanız tavsiye edilir.


.ALINTIDIR.