Mutluluk Yemeklerde Saklı Değil!

Canınız sıkıldığında veya mutsuz olduğunuzda, kendinizi buzdolabının önde mi buluyorsunuz? Derdinizin devası yiyeceklerde değil!


Yemek yediğinizde beyninizde mutluluk hormonları salgılanıyor ve kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Ancak unutmamalısınız ki, serotonini arttırıp mutlu olmanın başka yolları da var. Duygusal açlık krizini geçirmenin yolları:

Mutlu günlerden birinde çekilmiş, fazla kilolu olmadığınız zamandan kalan bir resminizi buzdolabının üzerine yerleştirin. Bu sizi, buzdolabı kapağını açmadan döndürecek yöntemlerden birisidir.

Bir günlük tutun. Canınız sıkıldığında duygularınızı yazın.

Arkadaşlarınızla ve ailenizle daha çok zaman geçirin. Duygularınızı paylaşmak sizi rahatlatacaktır.

Kendinize zaman ayırın. Meditasyon veya sizin için rahatlatıcı etkisi olan aktiviteleri her gün veya iki günde bir tekrarlayın.

Yürüyüş veya spor yapın. Spor yapınca kendinizi ne kadar mutlu hissettiğinizi görecek ve şaşıracaksınız!

Canınız yemek istediğinde yankın bir arkadaşınızı arayın. Onunla uzun uzun sohbet edin.

Şişmanlık ve onunla birlikte gelen mutsuzluğun çözümünü bulmak için, sorunun temeline inmek gerekir. Kilo problemi olan kişilerin çoğu, gece aşırı yemek yer. Gece her uyanışında, mutfağa gidip ne bulursa atıştırır. Bu yüzden sabahları tok uyanır ve kahvaltı etmek istemezler.

Eğer stres artarsa, yemek isteği de artar. Geç saatlere kadar televizyon izleyip, bol bol yemek yenir. Bu kişiler, genellikle duygularını bastırırlar. Her şeyi içlerine atarlar. Bu durum onları hem depresif yapar, hem de yemek yemelerini artırır.

Kendinizi mutsuz hissettikçe yemek yer, yemek yedikçe kilo alırsınız. Kilo aldıkça mutsuz olursunuz ve bu kısır döngü hiç durmadan devam eder. Yapmanız gereken, serotonin kaynağınızı değiştirmektir. Size mutluluk veren şey sadece yemekten zevk almak değildir. Mutluluk hormonlarınızı arttıracak başka eylemler bulduğunuzda, mutsuzluğunuzun giderilmesi için her seferinde yemeğe yüklenmekten kurtulursunuz.


.ALINTIDIR.