Bir sihirli meyve...greyfurt


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Bir sihirli meyve...greyfurt

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Bir sihirli meyve...greyfurt





    Son yapılan araştırmalarda greyfurdun lycopene ve liminoids içerdiği ve bu maddelerin başta prostat olmak üzere birçok kanser türünden koruduğu kanıtlandı. Ayrıca içerdiği naringin ve naringenin gibi flavonoitlerin de ağız kanserini oluşumunu belirgin biçimde azalttığı görüldü.
    Turunçgiller familyasının en değerli üyelerinden biri, 1 tanesinde ortalama 50 kalori ve 80 mg C vitamini var. İçeriğindeki özel maddeler çok sayıda kanser türünde koruyucu etki yapıyor. İç Hastalıkları ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya, zengin bir lif kaynağı olan, kolesterolü düşüren, cilt problemleri ile diş eti kanamalarına iyi gelen ve metabolizmayı hızlandıran greyfurdun faydalarını anlatmakla bitiremiyor. İşte Dr. Ayça Kaya’nın ifadesiyle ‘sihirli meyve’ greyfurt…
    Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye de etkisi olan greyfurt, insülin direncini kırıyor; öğünlerden önce yenilecek yarım greyfurt iştah kontrolüne yardımcı oluyor. Scripps Klinik uzmanlarından Dr. Ken Fujioka’nın 100 kadın ve erkek üzerinde yürüttüğü 12 haftalık greyfurt zayıflama araştırmasında, günde üç kere olmak üzere her öğünde yarım greyfurt tüketen bireylerin, normal yeme alışkanlıklarını değiştirmeksizin çalışma sonunda ortalama 3 ila 4 kilo arasında kilo kaybettikleri kaydedildi.
    Antioksidan özelliği de olan greyfurt, cildin kolajen sentezini artırması ve yapısını kuvvetlendirmesi nedeniyle akne tedavisinin etkili silahlarından biri. Greyfurt, içeriğindeki C vitamini nedeniyle, akne oluşumunu azaltması ve mevcut aknelerin gerilemesi gibi etkilerinin yanında izlerin gerilemesi konusunda da faydalı. Cilt tarafından emildiğinde, 72 saat kadar uzun bir süre ciltte kalabilen greyfurdun en önemli avantajı etkinliğinin uzun sürmesi.

    Greyfurt içerdiği C vitamini ile diş eti kanamalarını ciddi oranda azaltır ve yara iyileşmesini hızlandırır. Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle içerdiği yüksek lif kabızlığa karşı en iyi ilaçlardan biridir. Sindirim sistemi işleyişini düzenler ve dengeler. Sigara bağımlısı olanlarda nikotin ihtiyacını azaltır ve nikotinin vücuttan atılmasını sağlayarak detoks etkisi gösterir. Günde 1 tane greyfurt yenilmesi kalp hastalıklarını azaltır. Kötü kolesterolü yüzde 25 düşürür, iyi kolesterolü ise yüzde 25 artırır.Ancak bazı ilaçları kullanan hastaların dikkatli olması gerekiyor. Çünkü greyfurt, karaciğerimizde bulunan sitokrom p450 denilen bir enzimi baskılıyor. Sitokrom p450, karaciğerimizde ve bağırsağımızda, dışarıdan aldığımız ilaçları metabolize eder ve bu ilaçları zararsız hale dönüştürerek vücudumuzdan atar. Bu enzim baskılanıp çalışmayınca ilaçlar metabolize edilmediği için vücutta birikerek zehirleyici etki yapar. Özellikle kolesterol ilaçları, alerji ilaçları, HIV ilaçları, bazı antidepresanları ve antihipertansifleri kullananların bu konuda dikkatli olmalarında fayda var. Bir bardak greyfurt suyu içilmesi bile bu etkiye neden olabilir. Greyfurt suyunun etkisinin yok olması için en az 24 saatin geçmesi gerekir.
    alıntı

  • #2
    TÜLÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Aralık.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    2,182
    @TÜLÜL







    turunçgilleri seviyorum (portakal mandalina limon) greyfurt acımsı tadı olduğu için pek yemem ama birçok yararı varmış paylaşım için teşekkürler öğretmenim

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Meyve salatası ve meyve sepetlerimiz ( Aile katılımı )
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum AİLE KATILIM ÇALIŞMALARI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 07.Mart.2011, 00:20
    2. meyve tabağı ve meyve sepeti..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 24.Aralık.2010, 11:15
    3. Sihirli sözler...
      Konu Sahibi pembe panter Forum KİŞİSEL GELİŞİM
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Ağustos.2010, 14:11
    4. İlaç Kullanıyorsanız Greyfurt Suyu İçmeyiniz
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 04.Ocak.2010, 20:20
    5. Greyfurt Maskesi (Gözenek Sıkılaştırıcı)
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 12.Aralık.2009, 20:38

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş