Diş Bakımını Doğru Yapıyor musunuz?
Düzgün, güzel görünen ve gülünce sağlıklı duran dişlere sahip olmak istemez misiniz? Korkmadan gülümseyebilmek için, dişlerinize doğru bakım yapmalısınız.


Dişlerinizi mutlaka düzenli fırçalıyorsunuzdur ancak önemli olan bunu doğru yapıp yapmadığınızdır. Bakımlı ve güzel dişler için, düzenli fırçalama şarttır. Diş fırçasıyla günde 2 kere, diş ipiyle haftada 1-4 kere temizlik yapmalısınız.

İyi bir fırçalamanın süresi 3-4 dakikadır. Ayrıca fırçanızın kalitesine çok önem vermelisiniz. Pek çok kişi dişlerini dairesel hareketlerle fırçalar. Bu yanlıştır çünkü bu uygulama dişetlerinin diplerini temizlemez.

Fırçayı öncelikle 45 derecelik açıyla, dişetinin kenarına yerleştirin ve titretin. Bu yöntem, orada biriken kirlerin çözülmesini sağlayacaktır. Sonra fırçayı diş etlerinden dişe doğru, hafif baskı yapacak şekilde bir müddet fırçalayın. Diş ipini ağzınızı çalkalamadan önce kullanın. Bu sayede macunun içindeki florür, diş aralarına da girmiş olacaktır.

Dolgu ve protez dişler, mutlaka arayüz fırçaları kullanılarak fırçalanmalıdır. Bu bölgelerde yiyecek birikir ve diş taşı oluşumu artar. Bu da dolgu altı çürüklerine ve diş eti rahatsızlıklarına yol açar.

Hangi diş fırçasını kullanacağınızı biliyor musunuz? Yapılan araştırmalar, elektrikli diş fırçalarının, plaka tabakasını temizleme ve dişeti sağlığını koruma konusunda daha başarılı olduğunu gösteriyor.

El fırçalarının en ideali, en fazla orta sertlikte olanıdır. Kısa başlı ve kılları sık olmalıdır. Diş fırçası her 3 ayda bir yenilenmelidir. Kıl uçları bozulmuş ve dağılmış fırçalar, dişlere ve diş etlerine zarar verir.

Arayüz fırçalarını, dişeti hastalıkları sonucu dişlerin arsı açılmış, kuron köprü protezi kullanan ve ortodontik tedavi gören kişiler rahatlıkla kullanabilir. Ağız gargaraları, diş çürüğü ile mücadele açısından faydalıdır.

Yılda bir kez, doktora giderek dişleri profesyonel olarak temizletmek gerekir. Ancak bu tamamen kişinin ağız sağlığına bağlıdır. Bazı kişiler 6 ayda bir temizletmek durumundadırlar.

Diş temizlemede dişlerin rengi beyazlamaz, diş taşarlı, paklalar ve tartar temizlenir. Böylece çürük ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlanır. Ancak sonuçta dişlerin doğal beyazlığına da kavuşulmuş olur.

.ALINTIDIR.