Yanık ve Leke Tedavisi: Hücre Spreyi!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Yanık ve Leke Tedavisi: Hücre Spreyi!

Like Tree1Likes
  • 1 Post By egitciacar

Konu: Yanık ve Leke Tedavisi: Hücre Spreyi!

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Yanık ve Leke Tedavisi: Hücre Spreyi!





    Yanık ve Leke Tedavisi: Hücre Spreyi!
    Yanık, yara, iz ve leke tedavisinde yeni bir buluş uygulanıyor. Kök hücre tedavileri ve doku mühendisliği artık plastik cerrahisinde de kullanır halde geldi.

    Cerrahi tedaviye alternatif olan ve kişinin kendi derisi kullanılarak üretilen hücre spreyi ve jeli, kök hücre içeren ve kırışıklıklara karşı etkili olan dolgu maddeleri bunlara örnek oluyor. Yanık, tedavi edilmesi en zor yaralardan biridir. Hastada dolaşım bozukluğu ve böbrek sorunlarına yol açarak, hayati risk yaratan büyük yaraların çok hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekiyor. Yakın bir zamana kadar bu pek mümkün değildi. Çünkü deri nakli için gereken geri greflerini üretmek en az 2-3 hafta sürüyordu.

    Oysa yine hastanın kendi hücreleri kullanılarak üretilen hücre spreyi yarım saat içinde uygulamaya hazır hale geliyor. Yaklaşık 2 santimetrekarelik bir deri parçasından üretilen spreyle 60 santimetrekare büyüklüğündeki yanık alan kaplanabiliyor. Bu sprey aynı zamanda lekeler ve izler için de umut veriyor. Bu lekelere önce peeling yapılıyor, ardından sprey uygulanıyor. Böylece daha temiz, izsiz bir cilt elde edilmesi hedefleniyor. Kişinin kendi derisi ve yağı kullanılarak üretilen ürünlerin arasında dolgu maddeleri de var. Kişiden alınan deri ve yağ aynı zamanda kök hücre içerdiği için, işlemden alınan sonuç oldukça başarılı hale geliyor. Kök hücreler, yaşlanana cildin hasarlı kısımlarından gelen yardım sinyallerini alıyor ve oradaki gerekli hücreye dönüşerek, o hücrenin görevini yapabiliyor.

    Ev ve iş kazalarında ilk sırayı alan ve en çok çocukları etkileyen yanık, bilindiği gibi tedavisi en zor yaralardan biridir. Üstelik yanıklar sadece bir cilt problemi değil, vücuttaki büyük yanıklar dolaşım problemlerine ve böbrek yetmezliğine ve sonuçta ölümlere sebep oluyor.

    Genellikle erişkinlerde vücudun %15’i, çocuklarda ise vücudun %10’unun üzeri bölgede bir yanık olması, büyük yanık kabul ediliyor ve hastanede tedavi gerektiriyor. Yanıklarda yanığın derinliği ve bulunduğu bölge önem kazanıyor. Yanığın derinliğine, etkenine, genişliğine ve bulunduğu bölgeye göre, açık ve kapalı tedavi yapılabiliyor. Geniş ve derin yaralar, elektrik yanıkları, asit yanıkları, el ve yüz yanıkları, yanık tedavi merkezinde tedavi gerektiriyor. Ayrıca bu yanıkları ileride kansere dönüşme ihtimali de var.

    Uzmanlar, hastanın kendi derisi ve bu deriden ayrıştırılarak üretilen çeşitli tipte hücreleri içeren yanık spreyinin en önemli avantajının hızı ve kullanım kolaylığı olduğu konusunda birleşiyorlar. Bu spreyi kullanıma hazırlamak, yaklaşık yarım saat sürüyor. Bu en az 2-3 hafta süren eski, deri grefti hazırlama işlemine oranla çok hızlı ve yapılan işlemin sonucu da, son derece kısa zamanda görülebiliyor.Yaklaşık 2 hafta içinde derin yanıklar bile iyileşiyor.

    .ALINTIDIR.

  • #2
    Meltemlice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2016
    Mesajlar
    11
    @Meltemlice







    Cilt Lekesi Maske

    Eğer cildinizde lekeler varsa bu durumda cilt lekeleri için maskeler yapabilirsiniz. Cilt lekesi maskeleri için genellikle otlar yağlar vb. ile tarifler verilir ancak bunlar çok işe yaramaz. Size cilt lekeleri için oldukça işe yarayan bir maske tarifi vereceğim.

    Doğal maskelerin cilde olan katkısı saymakla bitmez. Birçok yerden temin edebileceğiniz maskeler, cildinize katkı sağlasa bile çoğu zararı da arkasından getirecektir. İnternet üzerinde cilt maskeleri ile ilgili birçok maske bulunduğundan dolayı bu konuda sıkıntı çekmemeniz mümkündür. Evinizde bulunan birçok malzeme ile bitkisel maskeler hazırlamanız istenir ancak bunlarla cilt lekeleri çözülmez. Bunu aklınızdan çıkarmayın.


    Cilt Lekesine Etkili En İyi Maske

    Çoğu cilt lekesi, düzenli bir bakıma ihtiyaç duymaktadır. Cilt lekelerini gidermek amacı ile cildinize düzenli bir bakım uygulamanız gerekmektedir. Düzenli olmadan zaman zaman yapacağınız maske veya bakım unsurlarının sağlıklı şekilde faydası gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle her şeyden önce aklınızda olsun maskeyi düzenlı kullanın.

    Cilt lekesi, ciltte kötü bir görünüm ortaya çıkardığından dolayı insanların fazlası ile rahatsızlık duyduğu bir konudur. Bunu da göz önünde bulundurduğumuzda giderilmesi adına çok büyük bir arayışın mevcut olduğunu var sayabiliriz. Siz de bu sebeple sıkıntı yaşıyorsanız ve cilt lekelerinden kurtulmak istiyorsanız cilt lekesi maskesi size oldukç.a yardımcı olacaktır.


    Cilt Lekesi Maske Tarifi
    Cilt Lekesi için hazırlayacağınız maskede baz olarak pirinç unu kullanacaksınız. Bu maske profesyonellerin kullandıkları etkili bir bakım maskesidir. Yani bu tarifi genelde vermezler, ot çer çöpten bahsederler siz de bir faydasını göremezsiniz. Pirinç unu içeriğindeki maddelerle cilt lekesine oldukça iyi gelir. Sonrasında kullanmanız gereken maddeler, c vitamini, glikolik asit, laktik asit ve b3 vitamini ile pirinç kepeği yağı ve nar çekirdeği yağı.

    Malzemeler

    2 Yemek kaşığı pirinç unu
    1 çay kaşığı nar çekirdeği yağı
    1 çay kaşığı pirinç kepeği yağı
    yarım çay kaşığı c vitamini (L-ascorbic acid)
    yarım çay kaşığı b3 vitamini (niacinamid)
    yarım çay kaşığı glikolik asit %25 çözeltisi
    yarım çay kaşığı laktik asit %20 çözeltisi
    1 yemek kaşığı su

    1 yemek kaşığı suyun içerisine c vitamini ve b3 vitamini ilave edin vitaminler suda erir. Daha sonra diğer maddeleri bir kaba koyup iyice karıştırın ve cildinize sürün. Maske cildinizde 30 dakika kadar durduktan sonra cildinizi yıkayınız.

    ALINTI

  • #3
    egitciacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Şubat.2017
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    22
    @egitciacar







    Bilgiler için teşekkürler.
    Cemile ÖZTÜRK likes this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. aloe vera acil yardım spreyi
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum SAĞLIK
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 10.Eylül.2015, 13:40
    2. UYUYAN HÜCRE
      Konu Sahibi ORHAN AFACAN Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 04.Haziran.2011, 18:36
    3. 7 bin 500 kök hücre gönüllüsü aranıyor
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 03.Mart.2011, 03:15
    4. Adın Leke Sevgiye
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum AŞK&SEVGİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 09.Kasım.2010, 19:23
    5. Kiraz Maskesi (leke Giderici)
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 12.Aralık.2009, 20:38

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş