Sağlık için pazar filesi

Erzurum'da kampanya başladı...

Erzurum'un Pazaryolu Kaymakamlığı'nca "Sağlık için Pazaryolu İçin Alışverişte Pazar Filesini Seçin" projesi kapsamında kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında vatandaşlar poşete karşılık vatandaşlar file kullanmaya yönlendirilecek. Hazırlanan proje kapsamında kurulan atölyede kadınlar file üretimi yapacak.

Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, İlçede sağlığın önemini anlatma ve çevre kirliliğini azaltma, alışverişte file kullanımının ne derece önemli olduğunu vurgulama adına ''Pazaryolu için Pazar filesini seçin'' projesi başlatıldığını söyledi.

Projede halkı bilinçlendirme çalışmaları yapıldı ve konunun önemi vurgulandı. Çalışmaya katılan Alıçlı Mahallesi kursiyer öğrencileri yaptıkları çalışmalardan dolayı Kaymakamlık tarafından ödüllendirildi. Yapılan ürünler kurs bitiminde yapılacak sergide geniş katılım sağlanarak satışa sunulacak ve kursiyerlere maddi destek sağlanması amaçlanıyor.

PAZARYOLU KAYMAKAMLIĞI'NDAN PAZAR FİLESİ
Kaymakam Mehmet Soğukpınar, "Yeni bir bahara yeni bir heyecanla başlayabilme adına Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, AR-GE Bölümü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, çevre hareketine katkı sağlamak amacıyla küçük bir ses olarak yankılanmaya başlayacak olan faaliyetimiz kısa bir sürede ilçemiz halkının duyarlılığı ile çığ gibi büyüyerek çevre dostlarımıza çok daha kaliteli bir biçimde hizmet vermeye devam edeceğiz. Kursiyer öğrencilerimiz ve onlarca ev hanımımızın el emeği göz
nuru olan pazar alışveriş filelerimiz, İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılmış olan Alıçlı Mahallesi dikiş nakış kursu öğrencileri ve sıcacık evlerde sevgi dolu gönüllerden taşarak, ev hanımlarımızın marifetli ellerinden çıkacaktır" diye konuştu.

Soğukpınar, daha sonra şunları kaydetti:
"Unutmamalıyız ki bu dünya bize masum birer çiçek olan çocuklarımızın emanetidir. Naylon poşet kullanarak doğayı katletmek yerine pazar filesi kullanımını yaygınlaştırma, Kaymakamlığımızın önemli ve öncelikli çalışmalarından biri olacaktır."

"Sağlık İçin, Pazaryolu İçin, Pazar Filesini Seçin" sloganıyla ilçede naylon poşet kullanımının ilk etapta azaltılması ve sonrasında tamamen kaldırılması için çalışmalara başladıklarını, çevrenin korunması yolunda çok önemli adım olduğunu, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla bu projeyle yola çıktıklarını anlatan Kaymakam Soğukpınar, "Halkımıza, esnafımıza, öğrencilerimize ve ilçedeki kurumlara alışveriş filesi dağıtarak naylon poşet kullanmamaları konusunda telkinde bulunacağız.
Amacımız yasaktan ziyade öncelikle naylon poşet kullanım oranını azaltmak, daha sonra da tamamen kaldırmak. Sigara yasağı örneği bu konu için güzel bir örnek olsa gerek" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında ilgili market sahipleri, köy ve mahalle muhtarları ve imamları, ilçedeki kamu kuruluşları ile toplantı yapılacağını ve bu konuda fikir alışverişinde bulunacaklarını belirten Mehmet Soğukpınar, uygulamanın öğrenciler,halk ve esnaf ile başlatılacağını vurguladı.
Soğukpınar, proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nce açılan kurslarda görev alan kadın kursiyerlere de maddi anlamda destek sağlamış olacaklarını sözlerine ekledi.

İHA