KENDİ BAŞIMA YÜRÜYEBİLİYORUM.

Etkinlik Önerileri:


  • Çocuk bir şeye tutunarak veya duvarın önünde ayakta dururken ona doğru yürüyün. Çocuğun biraz uzağında yere oturun ve gerekirse onu tutmaya hazır olun. Sevdiği bir nesneyi ona doğru uzatarak alabilmesi için size gelmesini isteyin. Bu başarısından dolayı duyduğunuz sevinci ona gösterin.



  • İtebilmesi için çocuğa bir oyuncak bebek arabası, alışveriş arabası veya büyük karton kutu temin edin. Bu yardımsız yürümeyi denerken ona destek olacaktır. Çocuk sandalyesini yerde itmek de aynı şekilde beceri kazanmasına yardım edecektir.



  • 2 küçük sandalyeyi birbirinden 60–90 cm. aralıklı olarak yerleştirin ve çocuğu iki sandalyenin arasına koyun. Her sandalyede ebeveyn veya büyük kardeşlerden biri oturabilir. Çocuğu kişilere ulaşması için bir sandalyeden diğerine gitmeye teşvik edin. Zamanla sandalyeler arasındaki mesafeyi arttırın. Her kişinin elinde, birkaç tane kuru üzüm gibi çocuğun hoşlandığı bir şey bulundurarak çocuğu kişiler arasında ileri, geri yürüme çalışması yapmaya teşvik edebilirsiniz.