Batarya seçiminde nelere dikkat etmeliyiz ?
Pil seçiminde öncelikle orjinal marka ve Lithium-Ion içerikli pil tercih edilmelidir. Bu sayede hem doğayı kirletmemiş ve hem de daha hafif bir sistem elde ederiz. Bu tür piller kurşun ya da kadmiyum gibi zehirli maddeler içermezler.
Bataryanın İlk Kullanımı

Yeni bataryanız ilk kullanımdan önce en az on iki saat şarj edilmelidir. Bataryanın tam performansına ulaşması için üç ya da dört kez tam boşalması ve yeniden tam olarak doldurulması gerekir. Ancak bu uygulamadan sonra pil tam kapasitesine ulasabilir.
Batarya Kullanımı :
Bataryalar kullanımları esnasında ısınırlar..o nedenle notebook ları dizüstünüzde, halı, battaniye, yatak gibi hava akışını önleyici zeminlerde kullanmayınız
Bataryalarınızı yarım şarz etmeyiniz
Bataryanızı ilk kullanımından önce tam dolu şarz ediniz
Bataryanızı ilk bir kaç kez kullanımınızda mutlaka tam boşalttıktan sonra full kapasiteyle doldurunuz
Bataryalarınızı uzunca bir süre kullanmamazlık etmeyiniz
Ayda bir kez bataryalarınızı bir kez tam olarak boşaltıp- doldurunuz
Bataryanızı sıcaklık ve neme maruz bırakmayınız
Cihazınızı sürekli elektrikle kullanmayı seçtiğiniz durumlarda, pilinizi tam şarjlı bir şekilde, cihazdan ayrı olarak, kuru bir yerde saklamanız ve ayda en az bir kez doldurma-boşaltma işlemini yapmanız gerekmektedir. Bu, pilin uzun ömürlü olması için tavsiye edilir.
Bataryanın şarj olurken ve boşalırken ısınması doğaldır.
Bataryayı düşürmeyiniz, darbeden koruyunuz. Kötü kullanım bataryanın iç devrelerine ve içindeki li-ion pillere zarar verebilir.
Bataryayı nemli veya ıslak ortamda bırakmayınız.
Bataryanızı metal parçalarla aynı ortamda saklamayınız, temas ettirmeyiniz ve kısa devre yaptırmayınız.
Bataryayı çok sıcak ortamlardan ve ateşten uzak tutunuz. Yakmayınız. Bataryanın aşırı sıcağa maruz kalması ve korunmasız kalması patlamaya sebep olabilir.
Pilin şarjı tam dolu iken hiç bir zaman adaptör ile besleyerek kullanmamalısınız
Bataryanızı ve şarj adaptörlerinizi, toprak hattının bulunduğu ve yüksek voltajın olmadığı elektrik tesisatlarında kullanınız.