bu yıl 7.yılımdayım ilk kez kaynak kitap olmadan çalışacağım...evet her zaman kaynak kitap kullanımı yasaktı. fakat pamuk şekerim kitapları geldikten sonra artık okul idareleri de durumu kanıksadı ve ciddi uyarılar geliyor artık bakanlıktan. bazı okullar tamamen kitap almaya uzak durup bazıları okul bünyesinde aldığı karara istinaden kaynak kitaba yöneliyor. ama evet yasak mı yasak...resmi yazı gereği.....
şimdi size sorum şu. siz kaynak kitap olmadan neler yapıyorsunuz....bizim okulda renkli fotokopi de yok...çocuklar sıkılmayacaklar mı fotokopiden. ben bile sıkılırım sürekli önüme fotokopi konmasından. şimdi sanmayın ki sürekli kitap etkinliği yapıyorum. oyun, müzik, drama, basit deneyler, parmak oyunları, hikaye kitapları, kuklalar da benim olmazsa olmazım ama sonuçta okuma yazma etkinliğimizi de göz ardı edemiyorum.
veli toplantısında veliler eş dost ve eski öğrencilerinden bildikleri duydukları için kaynak kitap durumunu sordular. yasak olduğunu söyledim ama sürekli fotokopi onlara da biraz sıkıcı geldi.. doğrusunu isterseniz velilerim alınması konusunda ısrarcılar..okulda da yeniyim ama müdiremiz kesinlikle karşıymış yani pek kuralcıymış yasaksa yasak yani. ötesi berisi yokmuş. zümrelerim öyle söylüyor. ve sıkıntı oldğu zaman arkamda olmayacağını da söylediler. tamam o konuda hak veririm. ama ne yapmalıyım müdürümle konuşup ikna etmeli miyim...yoksa kuralsa kural ben de duruma alışmalı mıyım. ama işte bu duurmda çok kaliteli olabileceğini düşünmüyorum..