THY’nin uçuşlarda engellilere uyguladığı özel indirimin şartları

THY Ortaklığımız iç ve dış hat seferlerinde, kimi ücretler üzerinden (her ücret tipinde uygulanmaz) uygulanan özürlü indirimi uygulama esasları aşağıdaki gibidir.

- Genel veya kısmi felç sonucu refakatçisiz hareket edemeyen veya kısıtlı hareket edebilen yolculara,
- Görme engelli yolculara (her iki gözü % 90 ve üzerinde görme özürlüler),
- Her iki ayağını ve/veya bacağını kullanamayan yolculara,
- Uçak içinde olağan ve olağanüstü herhangi bir durumda fiziksel ve/ veya zihinsel nedenlerle kişisel güvenlikleri veya konforları (yemek, tuvalet vb.) açısından kendi kendilerine yeterli olmak konusunda engelle karşılaşacak ve hızlı hareket etmeleri istendiğinde bunu yerine
getiremeyecek durumda olan yolculara ve refakatçilerine iç hat seyahatlerinde %20 oranında ‘özürlü ve refakatçi indirimi’ uygulanmaktadır. Dış hat seyahatlerinde bu oran %40 oranında uygulanmakta olup parkur ve ücret tiplerine göre değişiklik göstermesi sebebiyle bilgi edinmek üzere satış ofislerimiz ve seyahat acentalarımıza başvurunuz.

Yukarıda tanımı verilen herhangi bir kategoride özürlü olduğunu belgeleyen (özel veya devlet hastanesinden alınan ya da heyet raporu) yolcularımız, seyahatleri için geçerli ücretin uygulama koşulları özürlü indirimi uygulamasına indirimden faydalanabilirier.

Kaynak: THY

.ALINTIDIR.