BAYRAM SEVİNCİ


Ece mutlu bir şekilde uyandı. Hemen elini yüzünü yıkayarak mutfağa koştu.
Önce annesine, sonra babasına "Günaydın " dedi. Kardeşi Ahmet çoktan uyanıp kahvaltı masasında yerini almıştı. Ece çok heyecanlıydı. Çünkü bugün bayramdı.

Kahvaltıdan sonra annesi ile birlikte aldıkları bayramlık kıyafetini giydi. Büyükanne ve büyükbabası için hazırladıkları hediye paketlerini de alarak kapının önünde anne, baba ve kardeşini bekledi. Hep birlikte arabalarına bindiler.

Yol boyunca Ece, kardeşi ile birlikte şarkılar söyledi, oyunlar oynadı. Yol kenarında gördüğü hayvan dostlarına el salladı.

Büyükanne ve büyükbabası onları bahçe kapısında bekliyordu. Ece arabadan inince koşarak büyükannesinin boynuna sarıldı. Kardeşi Ahmet de büyükbabasına sarıldı. Birbirleriyle kucaklaştıktan sonra getirdikleri hediyeleri verdiler.
Büyükannesi de onlara mendil ve çorap hazırlamıştı. Ece büyükanne ve büyükbabasının önce ellerini öptü sonra teşekkür etti.

Bu sırada Fatma teyzesi, Ali dayısı ve kuzenleri de bayram ziyareti için geldi. Ece onlarla da bayramlaştı. Sonra büyükannesinin hazırladığı bayram yemeğini yediler.
Büyükannesi yaprak sarması, tatlı ve daha bir sürü lezzetli yemekler hazırlamıştı. Ece kuzenlerini çok özlemişti. Onlarla uzun uzun sohbet edip, oyun oynadı.
Ara sıra büyükannesi Ece' yi yanına çağırıp, bayram ziyareti için gelen misafirlere çikolata ve kolonya ikram etmesini istiyordu.

Akşam olunca Ece herkesle vedalaştı. Eve döndüklerinde giysilerini özenle çıkarıp, pijamalarını giydi. Çok güzel bir gün geçirdiğini düşünerek uykuya daldı.