Arkadaşlar bugün döndük Ankara'dan..
Biz T.dağ'dan bölüm hocamızda dahil 17 kişilik bir gruptuk.Ankara'da 50'ye yakın bir gruptuk ve buradan bölüm hocamız MUKADDES AKDENİZ'E sonsuz desteklerinden dolayı çok ama çok teşekkür ediyoruz.Ama yinede toplanma bu sayımız çok az!!! Dahada toplanmak istiyoruz arkadaşlar.Herkesi bilgilendirmek istiyoruz.

Ankara Güven Park'ta buluşarak,elimizdeki pankartlarla öncelikle CİHAN HABER AJANSI VE CNN'nene basın açıklaması yaptık.Daha sonra görüşmeler için sendikalara ayrıldık.

İlk görüşmemiz EĞİTİM-SEN şubesi ile oldu.Tüm haklı olduğumuz durumları ortaya koyarak açıklamalar yaptık ve görüşlerimzin haklı olduğunu,sonuna kadar destek çıkacaklarını,hemen dava açacaklarını ve dava açıldığında 3-4 ay içinde sonuçlanacağını açıkladılar.Önemli olan kişi sayımızı dahada arttırmak,kamuoyu oluşturmak olduğunu söylediler.Açılacak dava için tüm çocuk gelişimcilerin aralarında 10 yada 20 lira toplanarak dava açacak kişiye vereceğiz.
Çok iyi bir görüşme gerçekleştirdi.

İKinci görüşmemiz Eğitim bir-sen ve memur-sen oldu.Eğitim bir-sen sadece bu konuyu gerekli kişilerle toplantılarda bizim konumuzu görüşeceklerini söylediler.
Amaç belirleyin dediler.Biz zaten amacımızı belirleyipte kalktık Ankara'ya gittik.Tek amacımız yarım kalan eğitimimizi tamamlamak.Memur sen ise eğer bunu Yök'e taşırlarsa elimizin boş döneceğini,boş bir çaba olduğunu söyledi.
Bunun yerine kadrolu usta öğretici olmayı deneyin dediler.Bizde amacımı biradaha belirterek görüşmemize son verdik.

Üçüncü görüşmemiz ise,Türk-eğitim sendikasınaydı ve biz yine haklı olduğumuzu görüşlerimizi açıklayarak onlarda bize hak verdi.
Tüm 2 yıllık M.Y.O geçişleri varken ve okulöncesi eğitimine gerekilen önem verilmeye başlanmışken bizimde lisans tamamlama hakkımızı olduğumuzu söyledik.Her sendikaya gittiğimizde haklı olduğumuzu ve bu girişimi başlattığımızdan beri bunları dökümanlara dökerek sendikalara dosyalar teslim edildi ve Türk-eğitim sende bizim adımızda dava açıyor.


VE ARKADAŞLAR ARTIK DGS SINAVI KALKTI.EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAMAK İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ TÜM KAPILAR KAPANDI.
LÜTFEN HERKES DUYARLI OLSUN VE BİZE DESTEK VERSİN.KİMSE İÇİN DEĞİL,KENDİNİZ İÇİN..!!!!!!!!!!!!!!!!



Önemli olan durmamak,umutsuz görüşleri umutluya çevirmek ve daha fazla kişiye ulaştırmak..Yine ilgililere mailler,yine postalar atmak.

bu gece 19:00 haberlerinde HAYAT TV'de dün yaptığımız basın açıklamasını haberlere koyacaklar ve aşağıyada hangi sitelerde bizim haberlerimizin verilidiğini koyuyorum.İnceleyebilirsiniz arkadaşlar.



MEMURLARBİZ
https://www.memurlar.biz/haber/20091...ini-Ariyor.php

EĞİTİM-BİRSEN
https://www.egitimbirsen.org.tr/deta...=136416&cid=52

TÜRK-EĞİTİM SEN:
https://www.turkegitimsen.org.tr/hab...?haber_id=2002

SONDAKİKA:
https://sondakika.com/haber-cocuk-ge...ra-da-1782705/