İnternette çeşitli kaynaklardan ve Atatürk Üniversitesi Aöf Fakültesinin internet sitesindeki duyuruya göre Yükseköğretim Yürütme Kurulu`nun 05.01.2011 tarihli toplantısında alınan kararla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu`nun 2880 sayılı Kanun`la değişik 7 nci maddesini (d) bendinin 2 nci fıkrası uyarınca Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde “Sosyal Hizmetler Bölümü” açılmıştır. Daha önce böyle bir alana böyle bir bölüm ait eğitimin açık öğretim fakültesinde verilmesinin insana, insanlığa, yaşama, insan hayatına verilen önemi azaltmak olacağı üzerinde durmuştuk, bunu anlatmaya çalışmıştık. Fakat alınan bu gelişme ile birlikte alanımızın halen anlaşılmadığını, öneminin kavranamadığını görüyoruz. AÖF 2 yıllık sosyal hizmetlerin 2011 yılında 5000′nin üzerinde mezun vermesi bekleniyorken açılan bu bölüme kaç kişinin kayıt yaptıracağını tahmin bile edemiyorum. Örgün fakültelerinde verilen sosyal hizmete özgün uygulamalı eğitimin açık öğretim de ne derecede verileceği hatta verilip verilmeyeceği, önemsenip önemsenmeyeceği de diğer bir tartışma konusudur.

Site üzerinde son yıllarda özellikle son 5–6 yıllık süreçte farklı üniversitelerde hızla sosyal hizmet bölümleri açılmaya başlandığı, ancak bu ihtiyaçları karşılamada yeterli olamadığı belirtiliyor. Evet alanımızı anlatamamış olmalıyız ki böyle bir alana ait elaman açıklığının böyle bir çözüm yolu bulunmuş(!)..

Evet 2011, alınan, yapılan güzel çalışmalara, gelişmelere rağmen bu gelişmeyle alanımız bir kez daha bence aşağıya çekiliyor. Yapılacak olan itirazların, çalışmaların faydalı olacağına da inanmıyorum açıkcası …

Geçmiş Olsun…

https://www.atauni.edu.tr/#duyuru=so...zmetler-bolumu

https://www.atauni.edu.tr/#sayfa=bolum-tanitimi——-
arkadaslarr açık ögretimde bu blüm daha yeni onaylanmış .ancak kontenjanlı mı kontenjansız mı henüz belli deil ilgilenler linklere tıklayabilirler.