bir öğrencim ile ilgili ciddi bir sıkıntım var.Nasıl yaklaşmam gerektiğini bilemiyorum kendimi çaresiz hissediyorum.Konuşuyorum olmuyor , ortam dğiştiriyorum olmuyor.ailede aynı şekilde ne yapcagını bilemiyor.aşagıda iki gündür yaşadıgım olayları anlacağım.Çok seviyorum onu bunlar onu da etkiliyor sınıftaki diger çocuklarıda.

1. Durduk yere arkadaşının elini ısırmış.Neden yaptın dediğimde Sanane cevabını aldım.Daha sonra sorumu tekrarlaıgmda bana vurmaya çalıştı bende tuttum bu sefer bak sana kafa atarımm dedi düşünmesini sağlamak için ortam değiştirmek istedm bu sefer bana cibilliyetimin sıpası diye bağırdı.

2.Okuma yazma etkinliği sırasında pastel boyayı küçük küçük parçalamış.Neden yaptn dedigimde canım sıkıldı dedi.Bende boyaları sen kullanacaksın dedim bu sefer bagırmaya başladı benim annem babam boşuna mı para ödüyor paramız bşuna mı gideck diye.Ama sen kırdın dedim bu sefer sinirlenip önündeki masayı kaldırdı üzerindekiler yerlere döküldü.


Bu olay sadece son 2 gündür olanlar 2 yıldır öğrencim geçen yıl yine arada böyle sinirlenip şiddet gösteriyordu ama artk daha sık yapıyor.siniri geçince çok pişman oluyor.ama o an gösterdiği tepkiler çok aşırı oluyor bazen kendine vuruyor.Ayrıca öğrencimm çok zeki konuşmaları filan , yazabiliyor , okuyabiliyor.bazı 4 basamaklı sayılarda dahil olmak üzere her sayıyı tanıyor.Bilişsel ve dil yönünden çok ileri ama etkinlik yaparken yapamıyor yani dikkatini vermiyor sıkılıyor.Çevresindeki arkadaşlarınıda rahatsız ediyor.Beslenmelerde konuşacagım sağı solu rahatsız edeceğim diye yemegini bitiremiyor.

bana önerileriniz var mı acaba ne yapabilirim.Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.