öğretmenlerde doğum izni


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

öğretmenlerde doğum izni

  • #1
    buse6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Eylül.2009
    Nereden
    bursa
    Mesajlar
    82
    @buse6



    öğretmenlerde doğum izni





    657 4 b li sözleşmeli öğretmenlerin doğum izni ne kadar ve maaş konusu ne durumda olmakta...çeşitli şeyler duydum,bilen veya bunu yaşayan varsa yazabilir mi lütfen???

  • #2
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    konunuz sözleşmeli öğretmenler bölümüne taşınmıştır.
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #3
    esku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2009
    Mesajlar
    11
    @esku







    mrb Buse ,8 hafta doğum öncesi,8 hafta doğum sonrası ,izin varmış .ama isterseniz
    doğum öncesinde 3 hafta izin kullanıp kalan 5 haftayı doğum sonuna ertelyebiliyomuşsunuz.
    maaş ise şehirlere göre değişiyor diyorlar bazıları ssk bazıları meb veriyor diyorlar, ama bu konuda kesin bilgim yok .
    Bende araştıyorum farklı bir duyum alırsanız paylaşalım .

  • #4
    buse6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Eylül.2009
    Nereden
    bursa
    Mesajlar
    82
    @buse6







    merhaba...çok teşekkür ederim bilgilerin için...bakalım nasıl yapıcaz..sağlık durumuma göre davranmayı düşünüyorum.o günler bi gelsinde...hoşçakal...

  • #5
    bilge_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Eylül.2009
    Nereden
    mersin konya urfa birecik takrar mersin silifke
    Mesajlar
    727
    @bilge_33







    slm arkadaşlar bu konuda ben yardımcı olabilirim ben bu olayı öyle sıcak yaşadım ki 18 martta doğum yaptım 19 martta atandım sadece doğum sonrası iznini kullandım doğum öncesini kullanamadım çünkü doğum yaptığım gün yani bir gün önce memurluk sıfatım yoktu ayrıca ben doğum izni boyunca maaşımı aldım iznim bitince 10 gün rapor aldım o zamanda aldım ama unutmayın siz sözleşmelisiniz 30 günü geçen raporlarda sözleşme fes olur die bir madde var dikkat edin ayrıca birde ssk dan rapor parası aldım 1350 civarında fakat bu para alınmıyormuş bize alın die sölyledi mutemet bizde aldık daha sonra ödenmemesi halinde faiz işlendiğini öğrenince geri yatırdık sanırım son haberlere göre doğum iznindeyken devlet para vermeyecekmiş sen iznin bitince sskdan alacakmışsın umarım faydalı olmuştur

  • #6
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera



    Biri bana yardımcı olabilir mi? Çok acil lütfen:(





    Arkadaşlar benim bir kaç sorum olacaktı. 30 Eylül 2009 tarihinde sözleşmeli olarak göreve başlayan bir öğretmen 2010 kasım ayında doğum iznine ayrılırsa göreve başlama tarihi ocak gibi oluyor sanırım. bu durumda eş durumu ile tayın istemek isterse doğum izni olarak kullandığı aradaki 16 haftalık ara şubat 2011de eş durmu ile tayın istemesine herhangi bir engel teşkil eder mi?


    Bir diğer sorumda yine aynı öğretmen kasım ayında doğum yaptıktan sonra doğum iznini kullanıp doğum izni sona erdiğinde ücretsiz izne ayrılırsa 1 yıl sonra ücretsiz izni bittiğinde tekrar eski görev yerinde mi göreve başlaması gerekir? Yoksa eş durumu hakkından direkt faydalanabilir mi? Yani doğum izni ve arada kullandığı bir yıllık ücretsiz izin görev süresini böldüğü için eş durumuyla tayın isteme hakkına engel olur mu?

    Teşekkürler..

  • #7
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    eylül 2009 da göreve başlamışsa eylül 2010 da stajerliği kalktığındana şubattaki eş durumuna başvurabilir. kasımda doğum iznine ayrılmasında eş durumu tayini için sorun teşkil etmez.

    ücretsiz izine ayrıldığında bildiğim kadarıyla eş durumu tayini istenemiyor. Göreve başlayıp eş durumu tayini istenebilir.
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #8
    eelif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2009
    Nereden
    Konya-Afyon
    Mesajlar
    114
    @eelif







    arkadaşım moralini bozmak istemem ama sözleşmeli öğretmenlerde ücretsiz izin yok maalesef bir arkadaşım doğum yaptı kullanamadı ve aynı zamanda hazırlayıcı eğitimde özlük haklarında anlattılar bize

  • #9
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera







    Alıntı eelif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım moralini bozmak istemem ama sözleşmeli öğretmenlerde ücretsiz izin yok maalesef bir arkadaşım doğum yaptı kullanamadı ve aynı zamanda hazırlayıcı eğitimde özlük haklarında anlattılar bize
    Hep kötü şeyler duymak zorunda mıyım ben ama yaa

    Çok sağolun arkadaşlar...

  • #10
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera







    Elif arkadaşım başka bir yerde buldum bu yazıyı ücretsiz izin hakkımız varmış bilgin olsun.


    Sözleşmelilerin yeni hakları neler?


    29 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla 4/B’lilerin çalışma şartlarında önemli değişiklikler yapıldı. Değişiklik, kamuda, devlet dairelerinde çalışıp işçi veya memur sayılmayan sözleşmelileri ilgilendiriyor.

    NTVMSNBC'ye konuşan Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in deyimiyle, "Ne deve, ne kuş; devekuşu" statüsünde çalışanları ilgilendiren değişiklikler bunlar. Söz konusu statü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) bendine göre Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre çalıştırılanlardan oluşuyor.

    Yapılan yeni düzenleme ile sözleşmeli kadın çalışanlar artık doğum yaptıklarında işlerinden olmayacaklar, sözleşmeliler iller arasında yer değiştirilebilecek ve askerden döndüklerinde eski kadrolarında göreve başlayabilecekler.

    Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği Başkanı Ali Tezel, binlerce çalışanı ilgilendiren değişikliklerin neler olduğunu değerlendirdi:

    HAMİLE KALMAK NEREDEYSE YASAKTI
    Kadın sözleşmelilerin doğum yapmak için 30 günden fazla rapor alma hakları yoktu. Şayet rapor süreleri 30 günü geçerse hizmet akitleri feshediliyordu, işsiz kalıyorlardı. Yani bir nevi hamile kalmaları yasaktı. Şimdiye kadar bir gün bile doğum izni verilmeyen sözleşmeli kadın çalışanlara şimdi, memur ve işçilere verildiği gibi “Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir” hükmü getirildi.

    Ayrıca, bu süre boyunca kendisine ücreti de ödenmeye devam edilecek. “Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumu'nca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür” hükmü de getirildi.

    Öte yandan, eski yıllarda doğum yaptığı için sözleşmesi feshedilen kadınlara da yeniden göreve dönebilme hakkı da getirildi. Doğum yapan kadın, doğumdan sonra bir yıl içerisinde müracat ederse aynı kadroları yeniden kendilerine açılacak. Doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta paralarını alacaklar. 8 hafta sonra işe başlayabilirler. Ama doğumdan sonra 8 hafta işe başlamayıp 1 yıl para almadan boş geçirme hakları da var. Bir yıl içinde gelip müracat ederlerse aynı kadrolarına başlayabilirler. Bu hak daha önce yoktu; istifa etmiş sayılıyorlardı.

    ASKERE GİDENLER DE GÖREVLERİNE DÖNEBİLECEK
    Askere giden sözleşmelilerin sözleşmesi feshediliyordu. Sanki kendileri isteyerek oraya gitmişler, vatan hizmetine değil de başka bir ülke hizmetine gidiyormuş gibi, "siz askere gittiniz" deyip sözleşmeleri feshediliyor, yeniden işe başlayamıyorlardı. Onlarla ilgili olarak da tıpkı devlet memurlarına paralel bir düzenleme getirildi. Askerlik terhis tarihinden itibaren bir ay içerisinde müracat ederlerse eski kadrolarına devam etme hakları tanındı.

    NAKİL HAKLARI OLACAK
    Son olarak bunların nakil hakları yoktu. Halk arasında bunlara “çakılı kadro” deniyordu. Yani hangi ilde, hangi ilçede göreve başlamışlarsa artık oradan bir yere ayrılamazlardı. Şimdi yeni durumda bu biraz gevşetilmiş. Tam devlet memurları gibi olmamış. Çünkü devlet memurlarınının -bazı istisnalar hariç olmak üzere- diledikleri zaman diledikleri yere nakil isteme hakları vardır. Fakat bunlarda ise o yerde 1 yıl çalışmak ve karşı kadroların açık bulunması şartıyla karşılıklı olarak yer değiştirme hakkı -buna becayiş hakkı diyoruz – tanınmış. Kadroları varsa valilikler emriyle atanmaları yolu açılmış. Ama onun nasıl olacağı net değil. Nasıl olacağı ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde sanırım Başbakanlık bir genelge ya da tamim yayınlar.

    Yeni düzenlemeye göre;
    Yeniden hizmete alınma:

    Ek Madde 1 – Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde bu personel ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınır. Ancak yeniden hizmete alınacak sözleşmeli personelin;

    a) Sözleşmesinin feshi sebebiyle iş sonu tazminatı almamış bulunması,
    b) Doğum sebebiyle hizmet sözleşmesini feshedenlerin, doğum izninin bitiminden itibaren en geç bir yıl; askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilenlerin ise terhis tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna yazılı talepte bulunması,
    gerekmektedir. Kurumlar, yazılı talebi takip eden en geç otuz gün içinde ilgilileri istihdam ederler.

    Bu madde çerçevesinde yeniden istihdam edilecek personel ile yapılacak sözleşme eski sözleşmenin devamı niteliğindedir.

    Birinci fıkrada belirtilenler hariç olmak üzere, hizmet sözleşmelerini kendi istekleri ile feshedenler, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe ayrıldıkları kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanamazlar.”

    Kurum içi yer değişikliği:

    Ek Madde 3 – Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapılamaz.

    Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.

    a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

    b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

    c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır.

    ç) Aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması halinde, eşi şehit olan personelin kurum içi yer değişiklik talebi, bir defaya mahsus olmak üzere yerine getirilir.”

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. doğum izni arttı mı
      Konu Sahibi nese87 Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 16.Kasım.2012, 12:02
    2. doğum izni
      Konu Sahibi diloy76 Forum HAKLARIMIZI ARAYALIM
      Cevap: 15
      Son Mesaj : 02.Ağustos.2011, 12:51
    3. doğum izni ve eş durumu
      Konu Sahibi ezinepazar Forum SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 05.Ekim.2010, 23:03
    4. doğum izni
      Konu Sahibi azranur... Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 19.Ağustos.2010, 22:56
    5. Erkek memur ve işçilere doğum izni geliyor
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Aralık.2009, 20:00

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş