Çözemediğim bir öğrencim var. Yardıımm :(


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Çözemediğim bir öğrencim var. Yardıımm :(

  • #1
    hndbkrcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Ağustos.2011
    Mesajlar
    12
    @hndbkrcn



    Çözemediğim bir öğrencim var. Yardıımm :(





    Arkadaşlar 2,5 3 yaşlarında bir öğrencim sınıftaki hal ve hareketleri beni çok üzüyor.okula kayıt olalı 1.5 ay ancak oldu. Gelişmeler görüyorum fakat yine de yeterli değil. Belki de siz erken diyeceksiniz ama ben bir problem olduğunu düşünüyorum. Ama tanı koymak benim alanım dışı. Pedagog psikolog yada tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
    Öğrencime istemediği bir yiyeceği yedirmek istediğimde kendini yerlere atıyor tekmeler savuruyor. Çığlıklar kopuyor.Kendine tokatlar atıyor. KApıları yumrukluyor. Aynı şekilde sınıfta durmak istemiyor sürekli okulda gezmek istiyor. HAyır dendiğinde aynı şekilde davranıyor sanırlarki ona işkence ediyorum.İlk günler alışma evresi diye istediklerini yapmaya çalıştım , istediği sınıfa gittik yeri geldi bahçeye çıktık yeri geldi oyun odalarına geçtik. SOnra sonra hayır burada kalıcaz birazdan çıkıcaz demeye başladım ağlamalarına yenilmemeye çalıştım. İlgilenmemeye çalıştım. Gerçekten de orada kalması gerektiğini anladı. KApının açık olduğunu görünce kaçmak istiyor yada birisi çıkıyorsa odadan peşinden gitmek istiyor. aynı şekilde ağlayarak tepinerek tepkiler veriyor. Etkinliklerde zaten bir verim alamıyorum. Ne hikayeleri dinlemek istiyor resimlerine bile bakmak istemiyor alıp elimden onu yırtmak istiyor. Zararr vermeye çok meilli. Duvarları boyar duvar kağıtlrını yırtar süsleri kopartır oyuncakları kırar ..
    öğrencmim ikizide var ama o onun gibi deil daha yönergelerime daha çok uyum sağlıyor. Daha ii etkinlik yapabiliyorum. 1,5 yşında annesiyle ananenin yazlığına gitmiş babayı hftasonlrı görüyormş. Bu sürede eşyaları kırmaya başlamış Balkondan önce oyunckları atarmş. Sonra bu cam eşya kırmaya dönmüş bu alışkanlığı çok zor bırakmş. Hayal dünyası geniş. Kendi kndine hayal kuruyor. ( aslnda bu normal gibi görünsede dış görünüş olarak diğer çocuklarında farklı geliyor bazen durduk yere bir yere bakıp ağlamaya başlıyor. :S ) El kol harektleriyle pekiştiriyor.
    Konuşma geriliği var ama şuan kelime sayısı 40 - 50 arasında değişiyor. BAzen bildiği kelimeyi bile daha önce sölediği hlde sölemediği oluyor ... Ani sesler çıkararak oynadığımız oyunlardan hoşlanıyor ama serbest olucak oyun yönergeli değil. Yönergelere asla uymuyor. okulda bu beni çok çok zorluyor. Diğer çocukları toparlamışken o kalkıyor geziyor istediğini yapıyor.Bazen öbürleri de etkileniyor. Beni çok zorluyor. İkiz kardeşi de ondan etkileniyor çoğunlukla .
    HAyvanların üstüne atlıyor onlara vuruyor. Okulumuzun bahçesinde çok tatlı canayakın Golden cinsi köpeğimiz var. Ona tokat atmıştı mesela .. Normalde de öleymiş hayvanları yolarmş çekiştirir miş.
    ANlıcağınız ben çocuğumun neden böyle olduğunu anlamak istiyorum onu çok ta seviyorum ne yapmalıyım yardım edin lütfen

  • #2
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    Çok zor bir durum.

    Öğretmenim veli sizinle çocuk hakkında neler paylaştı?

    Çocuk isteklerini yaptırmak için istenmeyen davranışlar sergilediğinde yapmasın diye isteğini yerine getiriyor olmalılar. Bu da onda koşullu öğrenmeye neden olmuştur. öncelikle bunu araştırıp anlatırsanız size bazı öerilerde bulunabilirim.

    Allah sizin de ailesininin de yardımcısı olsun.

  • #3
    hndbkrcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Ağustos.2011
    Mesajlar
    12
    @hndbkrcn







    Tam olarak bu konuda konuşmadık fakat ailesi de farkında sanırm.. Yazın olanları evdeki olanları annesi bana not yazarak çocuğu hakkında bilgi verdi . Velimle her görüştüğümde tolga bugün nasıl diye soruyor. Gelişme var mı diyor . Çok iyi bir veli çok bilinçli çocuğu için herşeyi yapmaya hazır o da daha iyi olsun istiyor.

  • #4
    hndbkrcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Ağustos.2011
    Mesajlar
    12
    @hndbkrcn







    velimle bu konuda tam bi iletişime geçmedim ama onları incitmeden sormayı düşünüyorum. çok teşekkür ederim size buraya dönücem tekrar yhazıcam sizden görüşlerinizi bekliyorm şimdiden çok teşekkür ederm hocam .

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. kekeme bir öğrencim var.
      Konu Sahibi sally_87 Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Mart.2012, 15:46
    2. işitme engelli bir öğrencim var !
      Konu Sahibi hümeyra bilgiç Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 12.Şubat.2012, 14:53
    3. tuvaletten korkan öğrencim
      Konu Sahibi ebrars Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Ekim.2011, 19:08
    4. konuşmayan öğrencim....
      Konu Sahibi kubis.im Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 15.Mayıs.2011, 23:11
    5. Öğrencim Deniz
      Konu Sahibi fbmine Forum AMATÖR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 01.Ekim.2010, 05:08

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş