okul deneyimi raporları


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

okul deneyimi raporları

  • #1
    ceylannnnım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Aralık.2012
    Mesajlar
    2
    @ceylannnnım



    okul deneyimi raporları





    banada acilen okul deneyimi rapor örnekleri lazım lütfen yardımcı olurmusunuz

  • #2
    reyhan macit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ekim.2012
    Mesajlar
    28
    @reyhan macit







    banada

  • #3
    yagmur38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Aralık.2012
    Mesajlar
    1
    @yagmur38







    Arkadaşlar okul deneyimi raporlarının yüklenmemesi durumunda ne oluyor buna bi çözüm var mı son gün bu gece yarısına kadar söylemişti eskişehir aof onlar beni yanlış bilgilendirdi ne yapmam gerek

  • #4
    qwertyuıopğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Aralık.2012
    Mesajlar
    13
    @qwertyuıopğ







    Alıntı yagmur38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar okul deneyimi raporlarının yüklenmemesi durumunda ne oluyor buna bi çözüm var mı son gün bu gece yarısına kadar söylemişti eskişehir aof onlar beni yanlış bilgilendirdi ne yapmam gerek
    arkadaşım çok üzgünüm ama bir çaresi olmadığını biliyorum.yani etkinlik yüklemediğin hafta devamsız sayılıyorsun.etkinlik yükleme işlemleri cuma 00:00 da bitiyor.ben de cuma günü stajdan çıkıp yemek bile yemeden raporlarımı yazıp 12 ye kadar yüklüyorum.

  • #5
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    Cuma değil pazar akşamı 12 de son benim bildiğim...Ayrıca sitede okul deneyimi raporları fazlasıyla mevcut... Bulamazsanız sizin için örnek rapor yüklerim arkadaşlar...
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #6
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    SERBEST ZAMAN ETKİNLİGİ

    YAŞ GRUBU:3-4
    AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

    PSİKOMOTOR ALAN

    Amaç 2:El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme
    Kazanımlar:
    1-Küçük nesneleri toplar.
    2-Nesneleri takar.
    5-Nesneleri çıkartır.
    8-Nesneleri yeni şekiller oluşturacak şekilde bir araya getirir.
    14-Malzemeleri istenilen nitelikte yapıştırır.

    Amaç 3:Küçük kaslarını kullanarak belirli bir güç gerektiren hareketleri yapabilme
    Kazanımlar:
    4-Malzemelere elleriyle şekil verir.

    SOSYAL-DUYGUSAL ALAN

    Amaç 4: Kendi kendini güdüleyebilme
    Kazanımlar:
    2-Başladığı işi bitirme çabası gösterir.

    Amaç 6:Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
    Kazanımlar:
    5-Kendisinin ve başkalarının haklarına saygı gösterir.
    6-Gerekli durumlarda nezaket sözcükleri kullanır.

    DİL ALANI

    Amaç 4: Kendini sözel olarak ifade edebilme
    Kazanımlar:
    6-Duygu ,düşünce ve hayallerini söyler.
    7-Duygu,düşünce ve hayallerini yaratıcı yollarla açıklar.

    Amaç 8: Görsel materyalleri okuyabilme
    Kazanımlar:
    2-Görsel materyallerle ilgili sorular sorar.
    6-Görsel materyalleri özenle kullanır.

    BİLİŞSEL ALAN

    Amaç 2: Olay yada varlıkların çeşitli özelliklerini gözlemleyebilme
    Kazanımlar:
    1-Olay yada varlıkların özelliklerini söyler.

    Amaç 5: Varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilme
    Kazanımlar:
    1-Varlıkları birebir eşleştirir.
    3-Varlıkları şekillerine göre eşleştirir.

    ÖZBAKIM BECERİLERİ

    Amaç 1:Temizlik kurallarını uygulayabilme
    Kazanımlar:
    5: Ev ve okuldaki eşyaları temiz ve düzenli kullanır.
    7- İçinde bulunduğu çevreyi temiz tutar.



    ÖGRENME SÜRECİ

    Öğretmen çocuklar sınıfa gelmeden önce ilgi köşelerini ve etkinlik masalarını düzenler.
    Öğretmen kartonlardan çeşitli renklerde hazırladığı yılbaşı şapkalarıyla geçici ilgi köşesini oluşturur.Aynı zamanda noel baba,çam ağacı,çiçek vb şekilleri kullanarak yaptığı mobilleri sınıfın uygun yerine asar.Etkinlik masasına grapon kağıtları,elişi kağıdı,fon kartonu,pullar,rafya,düğme,ip,sim ,kumaş vb artık materyalleri hazırlar.Aynı zamanda 3 sayısını ve kare şeklini gösteren kağıtları bu masalarda hazır bulundurur.Farklı renklerdeki oyun hamurlarını da diğer masaya yerleştirerek burada oynamak isteyen çocuklar için fırsat verilmiş olur.Blok köşesine çeşitli renklerde Legoları yerleştirir.Eğitici oyuncak köşesini sayı ,şekil ve renk kavramlarıyla ,yapbozlarla zenginleştirir.Öğretmen küçük su ve soda şişelerini sarı renkli fon kartonlarıyla süsleyerek oluşturduğu marakasları müzik köşesine yerleştirir.
    Öğretmen çocukları güler yüzle ve coşkuyla karşılar, giysilerini ve eşyalarını yerleştirdikten sonra kısa bir sohbet edilir. Hafta sonunda neler yapıldığı ve yeni yıl akşamını nasıl geçirdikleri sorulur. Daha sonra gökyüzünde uçuşan balonlar masalara konarlar yönergesiyle isteyen çocukları önceden hazırlamış olduğu etkinlik masalarına ve isteyen çocuklarıda ilgi köşelerine yönlendirir.
    Blok köşesinde oynayan çocuklarla sarı renkteki Lego ve bloklardan kare şeklinin yapılması için rehberlik edilir.
    Sanat etkinliği masasındaki çocuklarla kare ve 3 sayısı çeşitli artık materyaller kullanılarak süslenir(pul,sim,kumaş,ip,fon kartonu,elişi kağıdı ,mercimek,makarna ,düğme vb).Aynı zamanda öğretmen tarafından hazırlanıp kesilen kare şekli isteyen çocuklara verir ve büyük kare şeklinin içine kareyi yapıştırmaları istenir.İsteyen çocuklara çeşitli renklerde hazırlanan çiçek figürleri verilerek şapkalarına yapıştırmaları istenir ve şapkalar süslenir.İsteyen çocukların oyun hamurlarıyla serbest çalışmaları için rehberlik edilir.
    Geçici ilgi köşesindeki şapkalar çocukların başına takılır ve sarı renkli şapka hangi arkadaşınızın başında hadi bulalım çocuklar denir.Bulan çocuklar arkadaşları tarafından alkışlanır.
    Öğretmen evcilik köşesinde oynayan çocukların yanına giderek onlara misafir olur.Buarada sarı renkli fincanla çay ikram edilmesini ister. Onlara sarı renkli fincanı bulmaları için fırsat verir. Evcilik oynarken hangi rolleri üstlendiklerini sorar.(Anne,baba,kardeş,abla,ağabey,teyze,hala ,doktor vb).Öğretmen çocukları gözlemleyerek birbirleriyle olan ilişkilerini ve kurdukları iletişimde nezaket sözcükleri kullanmaları yönünde destekler ,sözel olarak ta ödüllendirir. Kısa bir misafirliğin ardından çocuklara veda ederek bu köşeden ayrılır.
    Eğitici oyuncak köşesinde oynayan çocukların dikkatlerini hazırladığı kavram kartlarına çeker.Burada kare ve 3 kavramını pekiştirici sorular sorar ve oyunlarına rehberlik eder.
    Müzik köşesinde oynayan çocuklara sarı renkte hazırladığı marakasları kullanarak müziklere, şarkılara eşlik etmeleri için rehberlik eder.
    Toplanma vakti geldiğinde önce yapılan etkinlikler öğretmen yardımıyla panolara asılır. Hoplayalım zıplayalım oyuncaklarımızı toplayalım yönergesiyle sınıfın toparlanması istenir. Sınıfın düzeni için teşekkür edilir.


    YÖNTEM VE TEKNİKLER

    Göstererek yaptırma,anlatım,soru-cevap,eğitsel oyun,benzetişim

    MATERYALLER

    Oyun hamuru,şekil ,sayı ve renk kavram kartları,balon,küçük su ve soda şişeleri,ip,kumaş vb artık materyaller ,çeşitli renklerde şapka,öğretmen tarafından hazırlanan yeni yıl takvimi

    SÖZCÜKLER VE KAVRAMLAR

    Sarı ,kare ve 3 kavramları,yeni yıl

    ETKİNLİKLE İLGİLİ İPUÇLARI

    Aynı renk şapkayı isteyen çocuklar arasında sayışma yapılır. Şapkalar kolayca ulaşabilecekleri ve görecekleri bir masaya yerleştirilir. Şapkaları yırtmadan kullanmaları ve arkadaşlarıyla paylaşmaları yönünde çocuklara sözel yönergeler verilir.
    Öğretmen hazırladığı yeni yıl takvimlerini çıkışta çocuklara dağıtır ve ailelere yazı göndererek biten her günü tek tek işaretlemelerini ister.
    Artık materyallerle çalışılırken öğretmen çocukların yaşlarını dikkate alarak gerektiği durumda yardım etmelidir.
    Oyun hamuru ile oyun oynarken çocukların dikkat etmesi gereken kuralları mutlaka hatırlatmalıdır(hamurları ağızlarına götürmemeleri ve işleri bittiğinde hamurları yerine koyarak ellerini yıkamaları vb).

    ÖNERİLEN DİGER ETKİNLİKLER

    Kare ve 3 sayısı artık materyallerle değil boyama, yırtma yapıştırma, kesme yapıştırma, grapon buruşturma gibi tekniklerle de yapılabilir.

    AİLE KATILIMI

    Yeni yıl takvimi ailelere gönderilir ve her gün takvimi çocuklarıyla beraber işaretlemeleri yönünde bir not yazılır.Böylece etkinlik pekiştirilmiş olur.
    Ayrıca kare şeklinin fotokopisi çekilerek ailelere gönderilir.Okulda yapılan etkinlik açıklanır ve çocuklarıyla birlikte onlarında kare şeklini boyama,yırtma-yapıştırma,kesme yapıştırma ve artık materyaller gibi tekniklerle yapmaları istenir.
    DEĞERLENDİRME

    • ÇOCUKLARIN KAZANIMLARI VE KATILIMLARI
    Çocuklar güler yüzle karşılanıp hafta sonunda neler yaptıkları hakkında kısa bir sohbet edildi.Sınıfa girdiklerinde dikkatlerini çeken ilk şey çeşitli renklerde hazırlanan yılbaşı şapkaları oldu.Çocuklara hangi renk şapkayı takmak istedikleri soruldu.Renkleri tanıyanlar sarı renk,mavi renk,yeşil renk diyerek istediği renk şapkayı belirttiler.Renkleri tanımayanlar ise işaret ederek hangi şapkayı istediğini gösterdi. Şapkalar çocukların başlarına takıldı ve oyunlarına geçtiler.
    Çocuklar şekil, renk,sayı kavram kartlarının ve sayı yapbozunun olduğu eğitici oyuncak köşesine yöneldiler.Burada çocukların hepsi kartları inceleyerek birbirlerine bende 1 var sende kaç var ? gibi sorular sorarak sayıları incelediler.Renk ve şekil kavram kartlarını alarak birbirleriyle aynı olanları eşleştirme yaptılar.Mehmet Kaan televizyonda izlediği milli piyango oyununu canlandırdı ve tek tek sayıları göstererek çekiliş yapıyorum dedi.Şekil ,sayı,renk kavram kartları çocukların çok ilgisini çekti.Aynı zamanda sayı yapbozunu da tamamlamaya çalıştılar.
    Etkinlik masasına oturan çocuklarla artık materyaller kullanılarak kare şeklini süsledik.Sim,ip,düğme,mercimek taneleri ve pulları kullanarak süslemek çok hoşlarına gitti.Paylaşım ortamı yaratmak için üç renk sim masaya konmuştu. Çocuklar sarı,mavi ve pembe renklerdeki simleri birbiriyle paylaşarak kullandılar.Enes bak benim işim bitince sana vereceğim tamam mı diyerek arkadaşına işi bitince sim’i uzatarak verdi.Böylece paylaşmayı öğrendiler.Sarı renkte hazırlanan kareyi bazı çocuklar büyük karenin içine bazıları da karenin dışına yanına yapıştırdılar ve üstünü de simle süslediler.Şeklin adı çocuklara karemizi süsleyelim,süslü bir karemiz olsun gibi sözlerle sık sık vurgulandı.Ailelere gönderilen kare şeklini de artık materyaller kullanılarak süslemeleri istendi ve aile katılımı yoluyla da şekil pekiştirilmiş oldu.
    Sarı renk,kare kavramı,yeni yıl kavramı ailelere gönderilen kare şekli ve yeni yıl takvimi ile de pekiştirilmiş oldu. Fakat üç sayısı kazanımını bugün çocuklara veremedim.Öğretmenimiz daha henüz iki sayısında olduklarını ve üç sayısını vermeden,öğretmeden çocukların boyamasının,artık materyallerle süslemesinin doğru olmayacağını belirtti.Diğer kazanımlarıma ulaştım.

    • UYGULAMA SÜRECİNDE MATERYAL,YÖNTEM VE EĞİTİM ORTAMI
    Uygulama sürecinde materyal olarak sayı,renk,şekil kavram kartlarını,sayı yapbozlarını,sarı renkteki marakasları,çeşitli artık materyalleri,yeni yıl şapkalarını ve mobilleri kullandım.Hazırladığım yeni yıl takvimi ve kare şeklini de ailelere yollayarak amaç ve kazanımlarıma ulaşmaya çalıştım ve etkinliği pekiştirdim.
    Yöntem olarak: Göstererek yaptırma, eğitsel oyun, soru-cevap, benzetişim ve anlatım yöntemlerini kullandım.
    Eğitim ortamını çocuklar gelmeden önce hazırladım.Tüm materyallerimi sınıfın uygun köşelerine yerleştirdim.Mobili astım ve şapkalardan geçici ilgi köşesi oluşturdum.Etkinlik masasında kullanacağımız artık materyalleri evcilik köşesindeki fincan altlıklarına koyarak eşit bir şekilde yerleştirdim.Simleri de masalara dağıttım.
    • DÜŞÜNCELER
    Serbest zaman etkinliği okulöncesi eğitim kurumlarında önemli bir yere sahip ve her gün tekrar edilen etkinliklerdendir. Serbest zaman etkinlikleri çocukların hoşça vakit geçirmesine, yaratıcılıklarının gelişmesine,sosyalleşmelerine,yeteneklerini fark etmemize;yardımlaşma,paylaşma,işbirliği,sorumluluk üstlenme,rol alma,problem çözme becerilerinin gelişmesine yardımcı olan etkinliklerin bulunduğu etkinliklerdir.
    Bugün çocukların etkinliğe olan ilgisi güzeldi.Şekil ,renk,sayı kavram kartlarıyla oynamak hoşlarına gitti.Eşleştirme yapıp, kendilerine göre çeşitli oyunlar kurmaları ve beraber oynamaları etkinliği olumlu kıldı.Ayrıca kare şeklini artık materyallerle süslemek eğlenceliydi.Süslemeleri tamamen bitmeden masalardan kalkmadılar ve başladığı işi bitirmek için çaba gösterdiler,sebat ettiler.Şapkalarla da çok eğlendiler ve mutlu oldular.Ayrıca çalışırken birbirleriyle malzemeleri paylaşmaları ve nezaket sözcükleri kullanmaları amaç ve kazanımlarıma ulaştırdı.



    Arkadaşlar buyrun.... İyi çalışmalar....
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #7
    meru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Aralık.2012
    Nereden
    ANKARA
    Mesajlar
    5
    @meru







    arkadaşlar kimsenin dediğine inanmayın e portfolyo sayfanıza girdiğinizde etkinlik tarihinde en sonda yazan tarih neyse onun gecesine kadar yükleme yapabiliyorsunuz mesela bu haftaki etkinlik en son 6 hazirana kadar yüklenebiliyor

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 2013 okul deneyimi raporlarım
      Konu Sahibi çiçek42 Forum A.Ö.F. STAJ RAPORU ÖRNEKLERİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 06.Aralık.2013, 14:35
    2. okul deneyimi 2012 raporlarım
      Konu Sahibi ftm_teacher Forum A.Ö.F. STAJ RAPORU ÖRNEKLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 03.Ocak.2013, 19:56
    3. okul deneyimi stajııııı
      Konu Sahibi 02kbra Forum STAJ RAPORU ÖRNEKLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 13.Aralık.2012, 21:27
    4. okulöncesi 3 sınıf okul deneyimi
      Konu Sahibi höşmerim Forum STAJ RAPORU ÖRNEKLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Aralık.2011, 13:24
    5. Okul deneyimi Dersi Bilgi formu
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 17
      Son Mesaj : 12.Aralık.2011, 12:21

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş