TROYA GÖSTERİSİ ANKARA'DA İLK DEFA SAHNELENECEK

23 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 21.00 - Anadolu Gösteri Merkezi (Anatolia Showland)
24 ARALIK 2009 PERŞEMBE 21.00 - Anadolu Gösteri Merkezi (Anatolia Showland)
25 ARALIK 2009 CUMA 21.00 - Anadolu Gösteri Merkezi (Anatolia Showland)
26 ARALIK 2009 CUMARTESİ 21.00 - Anadolu Gösteri Merkezi (Anatolia Showland)

ANADOLU ATEŞİ - TROYA GÖSTERİSİ
TROYA, DÜNYA TURNESİNDEN ÖNCE ve İLK DEFA ANKARA’DA


Batı uygarlığına kaynaklık etmiş, dünya edebiyatının odağı olan Troya efsanesi İstanbul ve Antalya gösterilerinden sonra çıkmaya hazırlandığı Dünya Turnesi öncesinde, gelen yoğun talep üzerine ilk kez Ankara’da Anadolu Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.

Troya yıkıntılarından yükselen çığlık ve 3.000 yıllık mistik bir düşün yeniden hayat buluşu... Hitit Kralı Tuthalia'dan, Akhileus'a, Büyük İskender'den Roma İmparatoru Sezar'a, Pers Kralı Kserkses'den Bizans Kralı Konstantinus'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Mustafa Kemal Atatürk'e kadar çağlar aşan dünya liderlerinin düşlerini süsleyen ışıklı şehir... Anayurdundan bütün insanlığa… Troya'da zaman, Troya'da mekan, Troya'da aşk ve sınırsallık... Yitik bir mitin gölgesinde sürdürülen hummalı bir çalışma, görmezden gelinen tarihe karşı bir tarih ve müzikal bir başkaldırı.

100 TEMSİL, 500.000 İZLEYİCİ

Dev yapım Troya’yı sahnelendiği günden bugüne 100 temsilde 500.000 sanatsever ayakta alkışladı, her gösterisi kapalı gişe sahnelendi, biletler haftalar öncesinden tükendi.

GÖSTERİDE 120 DANSÇI ROL ALIYOR

İnsanlık tarihinin en eski destanlarından olan TROYA efsanesi Mustafa Erdoğan tarafından sahneye konuluyor. Yaklaşık dört yıldır çalışmaları süren oyun için dev bir kadro çalıştı. Anadolu Ateşi'nin 120 dansçısının rol aldığı gösteride dünyanın en ileri teknik olanakları kullanılıyor. Chicago müzikalinin de ışığını yapan Christopher Ash bu amaçla Las Vegas'dan Türkiye'ye geldi. Uçuş sistemlerini dünyanın önemli sahne eserlerinin uçuş sistemlerini yapan Ted Moore'un yaptığı gösteride Türkiye'de ilk kez kullanılacak sistemler yer alıyor.

TROYA'NIN MÜZİKLERİNDE DE BİRÇOK DÜNYA STARI ÇALIŞTI

Troya'nın müziklerinde de birçok dünya starı çalıştı. Yücel Arzen'in yaptığı müziklere Prag Filarmoni Orkestrası eşlik ediyor. 80 kişilik kadrosu ile Troya'ya müzik ve vokal yapan gruba dünyanın en önemli virtüözlerinden Gheorghe Zamfir, Civan Gasparyan ve Vassilis Saleas eşlik etti. Türkiye'den de alanında uzman yaklaşık 70 müzisyenin çalıştığı Troya için geniş kapsamlı tarihsel bir çalışma yapan Anadolu Ateşi ekibi, döneme uygun enstrüman örneklerini de modelleyerek kayıtlar da kullandı. Oyunun kostümlerini ise Serdar Başbuğ tasarladı. Bütün bu çalışmalar sırasında projenin tarih danışmanlığını Troya kazılarını da yürüten Arkeolog Doç Dr. Rüstem Aslan yaptı. Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı TROYA, tüm sanatseverleri düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturuyor.

Masal tarihten öncedir… İzmirli kör bir ozan anlatmıştı bu hikayeyi. Büyük ozan Homeros bundan tam 2.500 yıl önce; görkemli Anadolu kenti Troya’yı, ölümsüz aşklarını, sonsuz savaşlarını ve dağınık saçlı ordularını. Barışın en kutsal değer olduğu kente uğursuzluk getiren tanrıların, insanların yazgıları ile nasıl oynadıklarını anlatmıştı. Üç bin yıl önce de yazgı aynıydı, bugün de aynı...

(ayakizi.com)


Ben yazın Antalya'da izledim gösteriyi. Danslar, kostümler, müzikler her şey her şey olağanüstüydü. Gidin görün, bu fırsat kaçmaz Ankaralılar