"Müziksiz insan olmaz"

Müzik eğitimcisi ve yazarı Ahmet Say, "İnsanların müzikle tanışması anne karnında başlar"

Müzik eğitimcisi ve yazarı Ahmet Say, insanoğlunun müzikle anne karnında tanıştığını söyledi. Her insanın müzikle bir ilgisi olduğunu dile getiren Say, ses dizesi olmadan beste yapmanın saçmalık olduğunu kaydetti.
İnsanın müzikle muhakkak bir ilişkisinin olduğunu aktaran Say, "İnsanoğlunun müzikle tanışması anne karnında başlar. Bebek, annenin kalp atışlarının ritmini duyar. Doğduktan sonra da anne sütünü içerken annesinin kalp atışlarını dinler. Müziksiz insan ve müziksiz bir toplum olamaz. Günlük hayatımızda insanlar çeşitli şarkılar mırıldanır, ıslık çalar. Herhangi bir yere vurarak ya da alkış tutarak ritm yaparlar. Müzik insanları dinlendirir." dedi.
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın müzik eğitimcisi ve müzik yazarı babası Ahmet Say, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü tarafından düzenlenen 'Müzik ve Sevgi Üzerine' konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Say, üniversiteli öğrencilere müzikle ilgili bilgilerini aktardı. Söyleşi sonunda AKÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Arda Yağcı, Ahmet Say'a teşekkür plaketi verdi.

.ALINTIDIR.