2009-2010 yıllarında sonbahar kış modası nasıl olacak neler hakimiyetini sürdürüp neler out olacak diyen arkadaşlarımız için bir konu sunuyoruz arkadaşlarım.


* Bu sonbahar asitmetri yine moda. Bir omuzunuzu açıkta bırakan bu tür gece elbiseleri, tişörtler sizim hem şık hem de seksi gösterecek.

Daha büyük, daha gösterişlisi en iyisi. Çok pahalı mücevherlerden daha ucuz ve dikkat çekici! Bir kolye takın ve sizi nasıl değiştirdiğine bakın.

* Kes, kopyala ve yapıştır! Bu methodları elbiseleriniz, çantalarınız, ayakkabılarınız hatta çoraplarınıza uygulayabilirsiniz.

* En son ne zaman diskoya gittiniz bilemiyoruz ancak sonbaharda disko tarzı moda! Eğer özel bir geceye davetliyseniz ve biraz pırıltıya ihtiyacınız varsa tercihinizi disko yönünden yapabilirsiniz.

* Nostalji modası disko elbiselerle son bulmuyor. Bacakları sıkıca saran parlak renklerde veya deri pantolonlar bu sonbaharda oldukça moda!

* Saçak ve püsküller modası geçmiş elbiselerinizi yeniden kullanmanızı sağlıyor.

* Kışın ellerinizi sıcak tutmanız önemli. Daha uzun daha iyi! Bu lüks aksesuarlar sizi olduğunuzdan daha şık gösterebilir. Deri, süet, ipek farketmez bir çift eldiven alabilirsiniz.

* Yüksek topukların modası hiç geçmez. Bu sonbahar için uygun bir ayakkabı alın
Hava durumu nedeniyle evinizde fazla zaman geçirmeye başlayabilirsiniz. Bu nedenle evde de kendinizi daha seksi hissetmek için transparan veya ipek gecelikleri tercih edebilirsiniz.

* Asla ölmeyecek bir tred; mücevherler. Çok özel bir konu mücevher renklerinden bahsediyoruz. Çanta, kemer, ayakkabı gibi aksesuarlarınızı bu dikkat çekici renklerden seçebilirsiniz.

* Günün modası mücevherlerden bir tane mutlaka edinin.

* Britney Spears’ın şarkısı “Lace and Leather” bu sonbahar modasını anlatıyor aslında. Dantel elbiseler, deri çizmelerle çok hoş olabilir.

Askeri moda geri döndü. Skinny jean ve yüksek topuklularla bir komutan havasında görünebilirsiniz.

* Neon renklerin etkisi hala devam ediyor. Tırnaklar, ayakkabılar, mini etekler ve elbiseler neon renklerde! Bu renkler sizi canlandıracak.

* Tek omuzlu elbiseler bu sonbaharda yine trend. Bu sonbaharın olmazsa olmazı bu elbiseler geleceğe çok iyi yatırım. Yıllar geçse de her zaman giyebilirsiniz.
Ekose desenler 10 ıl aradan sonra geri döndü! Sportif mini etekler, tokalar sizi liseli yıllarınıza döndürecek!

* Kişiliğinize uygun tokalar, neon cep telefonu kılıfları, Hello Kitty aksesuarları, anahtarlıklar.Bunların hepsi kendinizi ifade etmenizi sağlayacak. İçinizdeki gariplikleri ortaya dökün!

* Kırışık, buruşuk kıyafetler bu sonbaharda oldukça moda! Düz kıyafetlerden sıkıldıysanız bunu kırışıklarla değiştirebilir ya da birlikte kullanabilirsiniz.

* Sonbaharda dikkat çekici aksesuardan biri çivili çantalar olacak! Bu modayı ayakkabıdan çantaya tüm aksesuarlarda görebilirsiniz.

* Uzun bacağı saran topuklu botlar sizin daha iddialı görünmenizi sağlayacak. Botları seçerken dikkat çekici renkler olmasına özen gösterin.

* Bu sezon daha sıkıntılı ve stresli olabilirz ancak zerafetimizden ödün vermemeliyiz. Bazı günler neon renklerde giyinirken bazu günlerde sadece hanımefendi gibi hissetmek isteriz. Şifon bluzlar, elbiseler, dar etekler oldukça şık olabilir.

* Kadife modası geri döndü. Sade bir elbisenin ya da jean’in üzerinde oldukça hoş olabilir.

* Asla üzülmeyin. İş yerinde modayı takip etmeye devam! Boyfriend ceketleri sizi daha güçlü ve farklı gösterecek.

* Sonbaharda hafif serinleyen havada üşümemek ve şık kalmak istiyorsanız uzun hırkalar iyi bir seçenek olabilir. Elbise, gömlek üzerine giyeceğiniz uzun hırkalar oldukça moda!

* Güzel koku aslında şıklığın ve güzelliğin anahtarıdır. Kıyafetiniz veya saçlarınız ne kadar güzel olursa olsun çekici bir kokunuz yoksa hepsi anlamsızlaşır. John Varvatos Eau de Parfum’ü iyi bir seçenek olabilir.

* Günümüzde fermuarlar aksesuar olarak da kullanılıyor ve modada oldukça fazla yer alıyor. Elbise, etek, ayakkabı ve çantalarda aksesuar olarak kullanılıyor. Kıyafetleri hareketlendiriyor.