İpucu Kartları İle Bilmece Seti 250 Bilmece


Hazırlayan: Uzm. Zeliha Güneş Demir - Eylem Güneş
Bilmeceler; çocukların bilişsel, sosyal - duygusal ve dil gelişimlerine yardımcı olur. Çocuklar, bilmecenin cevabını bulmaya çalışırken düşünür, dikkatlerini belli bir noktaya yoğunlaştırır. Bu esnada tahmin etme ve çağrışım yapma becerileri gelişir. Bilmeceler, aynı zamanda çocukların çabuk anlama ve kavrama yeteneklerini ortaya çıkarır. Beyin jimnastiği yaparak nesne, olay ve varlıkları hatırlamalarını sağlar.
İpucu Kartları ile Bilmece Setinde doğa olayları, kullandığımız araç - gereçler, mevsimler, hayvanlar, taşıtlar, toplumsal yaşam, meyveler ve sebzelerle ilgi bilmecelere yer verilmiştir.

İpucu Kartları ile Bilmece Setimizde 250 bilmece içeren bir kitap ile 50 takım ipucu kartı bulunmaktadır. İpucu kartları, bilmecelerin cevabının bulunmasına yardımcı olacak, adım adım ipucuna götürecek 4 ayrı resimli karttan oluşmaktadır. Set içinde toplam 200 ipucu kartı vardır. İpucu kartlarındaki resimler, uzaktan yakına doğru sıralanarak çocuğu bilmecenin cevabına ulaştıracak biçimde düzenlenmiştir.
Bu set,
• Verilen ipucu kartlarındaki bilmecenin ne ile ilgili olduğunu tahmin etme,
• İpucu kartlarını kullanarak bilmece oluşturma,
• Görsel okuma ve öykü oluşturma,
• Olayları oluş sırasına göre sıralama,
• Nesne kartı olarak karşılaştırma yapma, benzerlik ve ayrılıkları fark etme, görsel ayırım yapabilme, parçalardan bütüne ulaşma ve bağlantı kurma amaçlarıyla da kullanılabilir.
Yukarıda sıralananlara benzer birçok amacın gerçekleştirilmesi için kullanılabilecek olan İpucu Kartları ile Bilmece Setimiz okul öncesi eğitiminde, özel eğitimde ve ilköğretimin ilk sınıflarında kullanılabilir.
Çocukların dil gelişimlerini destekleyerek kendilerini ifade edebilmelerini sağlayan alanda benzeri olmayan bir üründür.


İletişim ve Sipariş:

0532 705 07 80



Kitabın Görselleri: