Beyoğlu Belediyesi Kültürlerarası Sanat Dialogları kapsamında Yunan Kültür Vakfı (Hellenic Culture Foundation) işbirliği gerçekleşen, “Balkanlarda Işık ve Gölgeler” adlı sergi, Sekiz Balkan ülkesinden, sekiz fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşmaktadır.

Güneydoğu Avrupa halkları arasındaki kültürlerarası diyalogun, barış içinde bir arada yaşamanın ve işbirliğinin sağlanması amacıyla gerçekleşen proje 9 Ocak / 9 Şubat 2010 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde sanatseverler ile buluşacaktır.

Aynı hedef etrafında birleşen fotoğraf sanatçıları Stelios Efstathopoulos (Yunanistan), Nina Nikolova (Bulgaristan), Bevis Fusha (Arnavutluk), Stanko Abadzic (Hırvatistan), Imre Szab? (Sırbistan), Virgil Mlesnita (Romanya), Timurtaş Onan (Türkiye) ve Milomir Kovacevic (Bosna), halkları kültür ve sanat aracılığıyla yakınlaştırmak adına işbirliği, fikir alışverişi ve kültürümüzün ortak noktalarını öne çıkarma arzusunu dile getirmektedirler.

AÇILIŞ/KOKTEYL: 9 OCAK 2010 CUMARTESİ

SAAT: 19.00

PANEL : 10 OCAK 2010 PAZAR 11.00 / 17.00 ‘’BALKANLAR’DA ÇAĞDAŞ FOTOĞRAF VE BİRLİKTELİK ’’

KATILIMCILAR: Küratör Magda Michailidou, Mr. Stelios Efstathopoulos, Timurtas Onan-Turkey , Imre Szabo - Serbia, Stanko Abadzic-Croatia,Virgil Mlesnita-Romania, Milomir Kovacevic-Bosnia&Herzegovina, Nina Nikolova- Bulgaria, Bevis Fusha- Albania

YER: BEYOĞLU BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ