10 kategoride 198 ödüllü fotoğraftan oluşan Dünya Basın Fotoğrafları 2009 Sergisi, yarın Forum İstanbul'da açılacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Forum İstanbul ve Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu katkılarıyla İstanbul'a getirilen serginin açılışı, Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Onno Kevers tarafından yapılacak.

Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki serginin açılışı öncesinde de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle “Sıcak Bölgelerden Sıcak Anlara Foto Muhabirliği” konulu bir panel düzenlenecek ve panele gazeteci Coşkun Aral, Sebati Karakurt ve Ercan Arslan konuşmacı olarak katılacak.

Sergi süresince, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile ortaklaşa “Alışveriş ve Yaşam” konulu bir fotoğraf yarışması da düzenlenecek.

Basın fotoğrafları dalında yapılan uluslararası yarışmanın ödüllü fotoğraflarını içeren ve yıl boyunca dünyanın çeşitli kentlerini gezen bu yılki sergi, 10 kategoride 198 ödüllü fotoğraftan oluşuyor.

Foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi sayılabilecek sergi, aynı zamanda bu sektörde standardı belirliyor.

Her yıl dünyanın dört bir yanından foto muhabirleri, ajans, gazete ve dergiler tarafından yarışmaya gönderilen fotoğraflar, 13 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 10 farklı kategoride değerlendiriliyor. Bu yılki yarışmaya 124 ülkeden 5 bin 508 fotoğrafçı tarafından gönderilen 96 bin 268 fotoğraf katıldı. Sergi bu yıl tüm dünyada yaklaşık 100 yerde sergilendi.

Canon ve TNT'nin sponsorluğu ve Geniş Açı Proje Ofisinin katkıları ile desteklenen sergi, 12 Ocak 2010 tarihine kadar gezilebilecek.

Hürriyet-21 Aralık tarihli haber