Dehşet edebiyatının büyük ustası kült eseriyle ilk kez Türkçede!

Ann Radcliffe’ten, Sicilya’da Bir Aşk Hikayesi.

Gizemle örülmüş muhteşem bir roman.

Ölçüsüz tutkular, dehşet verici eylemlere yol açar.

İlk kez 1790’da yayımlanan ve Ann Radcliffe’in erken dönem yapıtları arasında yer alan Sicilya’da Bir Aşk Hikayesi, aristokrat Mazzini ailesinin çalkantılı hayatına ayna tutuyor. Sicilya’nın kuzey kıyılarında eşsiz bir doğa dekorunda geçen roman, şefkatten yoksun Marki Mazzini ile kızları Emilia ve Julia’yla tanıştırıyor okuru. Annelerini kaybeden ve üvey anneleri Markiz Mazzini’nin acımasız kurallarıyla yaşamaya zorlanan Mazzini kızları, dadıları Madam Menon’un dostluğuyla teselli bulmaktadır. Markizin tavırları onları tuhaf seslerin ve ışıkların yayıldığı şatonun karanlık bölümlerine iterken, keşfettikleri şeyler açıklanamayan bir dehşeti peşi sıra getirecek, bu arada kimi hayatlar aşk acısıyla sarsılacaktır.
Sicilya’da Bir Aşk Hikayesi, 18. yüzyıldan bugüne gotik adını alan korku ve dehşet edebiyatının klasiklerinden biri. Radcliffe’in dehşeti anlatırken kullandığı lirik üslup gotik edebiyatı romantik bir yaklaşımla süslerken, insan doğasının en temel duygularından olan korkuya da sıcak, çekici bir yön kazandırıyor: Haz ile dehşet Sicilya’da Bir Aşk Hikayesi’nde insanın ikiz duyguları olarak karşımıza çıkıyor.
Müthiş bir sona da imzasını atan Ann Radcliffe, benzersiz kurgulama tekniğiyle türdeşi birçok yazara ilham vermiş, Sicilya’da Bir Aşk Hikayesi ilk kez Türkçede!