Bir hastaya vardin ise
Bir içim su verdin ise
Yarin anda karsi gele
Hak sarabin içmis gibi

diyen Yunus'un torunları olarak bir köy okulundan sesleniyoruz. Uzaklardan, Şırnak / İdil / Pınarbaşı Köyü Yunus Emre Ortaokulundan. Belki şartlarımız çoğu okuldan iyi ama bir sürü de eksiğimiz olduğundan çeşitli kurumlarla irtibata geçme gereği duyduk. Veren elin alan elden hayrlı oldğunu, milletimizin neler yapabileceğini anlatmak için bu yıl başka bir çaba içindeyiz okul idaresi ve öğretmenleri olarak. Maddi manevi yanımızda olanlar dualarıyla bizi yalnız bırakmayanlar, ihtiyaç anımızda yanımızda olanlar için şükürler olsun. Umarım hem dualarınızda hem aklınızda orda bir köy var uzakta dediğinizde buraları da hatırlarsınız. Aşağıda daha önce hazırlanmış ve durumumuzdan kısaca bahsettiğimiz ve de ihtiyaçlarımızı aktardığımız bölüm var, vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Bölge şartları(Şırnak- İdil) ve eğitime bakış açısından da kaynaklı olarak çoğu imkanımız(altta belirtildi) kısıtlı ve ya yok denebilecek kadar durumumuz vahim.

Okulumuz eksikleri arasında, genel anlamda her tülü ihitiyacımız vardır, okulumuz köyün dışında sayılabilecek bir yerleşkede olduğundan sıkıntılarımız da artmaktadır. şimdiye kadar okulumuzda; elektrik kesintileri sebebiyle dersler aksamakta, ısınma sistemi-kalorifer- çalışmamakta, okulumuzun su şebekesi olmadığından su konusunda sıkıntılarımız var (şu an çözüm aşamasında), temizlik konusunda da doğal olarak ihtiyaçlarımız var. Aşağıda genel olarak listelemeye çalıştık, umarım sizin de bu listede yapacağınız yardımlar olabilir ve gerekli yardımlar vaktinde ve doğru ellere ulaşır. Çalışmalarınızda başarılar...

İHTİYAÇ LİSTESİ;

TEMİZLİK MALZEMELERİ (Diş fırçası, diş macunu, mendil, sıvı sabun, ıslak mendil, okul temizliği için gerekli araç gereç)


"İLK" ORTAOKULLAR İÇİN UYGUN KİTAPLAR (Okuma-yazma bilmeyen öğrencilerimiz için okuma setleri, Test kitapları Özellikle 8.sınıf , İngilizce alt seviye hikaye kitapları, hikaye kitapları)

KIRTASİYE MALZEMELERİ (Defter, silgi, kalem, cetvel çeşitleri, abaküs, kuru-sulu-pastel boya türleri, resim defteri, resim fırçası, oyun hamurları, müzik aletleri)


EĞİTİM MATERYALLERİ (Dünya küresi, harita, biyolojik eğitim maketleri, matematik-geometrik aletler, eğitici oyuncaklar, laboratuvar malzemeleri, "Atatürk köşesi" için malzemeler, "Türk Bayrağı", Fotokopi makinesi,zil için hoparlör)
[email protected]