GENÇ KIZLAR İÇİN EĞİTİM PROJESİ

AÇEV, 2008 yılı başı itibariyle ayrıca Mardin ve Diyarbakır illerinde 14-24 yaş arasında genç kızlara yönelik bir okuryazarlık ve kadın destek programı uygulamasına başlamıştır. Emerging Markets Foundation (EMpower) desteğiyle yürütülen “Genç Kızlar İçin Eğitim” başlıklı bu proje ile yıl sonuna kadar Diyarbakır’da 510, Mardin’de 170 olmak üzere toplamda 680 genç kıza ulaşılması ve genç kızlara okuma yazma ve temel matematik becerileri kazandırılması ve sonrasında en az %30’unun okul yaşamlarına geri dönmelerinin sağlaması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında AÇEV’in var olan işlevsel okuryazarlık programı genç kızların ihtiyaçları doğrultusunda yeniden bu proje için uyarlanmıştır. Bu özelleştirilmiş program düzenlenen eğitim seminerlerinde gönüllü eğiticilere aktarılmış ve uygulamalar AÇEV’in gözlem ve danışmanlığında yürütülmeye başlamıştır.

Proje kapsamında uzmanlık alanları yetişkin eğitimi olan devlet kurumları çalışanlarının katkılarıyla düzenlenecek, eğitime geri dönüş konulu bilgilendirme ve tartışma oturumları yapılması ve her kursiyer grubunun bulundukları yerleşim merkezinin imkanları dahilinde içeriğine kendilerinin karar verecekleri bir sosyal etkinliğin düzenlenmesi de hedeflenmektedir. Proje kapsamında Diyarbakır’da 30 gönüllünün mezun edildiği eğitici eğitimi yapılmış, 14 kurs Diyarbakır ve Mardin’de başlamıştır. Halk Eğitimi Merkezi uzmanları 8 yıllık eğitimi tamamlama konusunda kurslara yönlendirme ve bilgilendirme yapmaktadır.


ALINTI....