AB ÜLKELERİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇOKLU ZEKA UYGULAMALARI


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

AB ÜLKELERİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇOKLU ZEKA UYGULAMALARI

  • #1
    meta26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Eylül.2009
    Mesajlar
    4
    @meta26



    AB ÜLKELERİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇOKLU ZEKA UYGULAMALARI





    Kırşehir Merkez Anaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen “ Okul Öncesi Eğitimde Çoklu Zeka Kuramı Uygulamaları” isimli projede katılımcılarımız AB Ülkelerindeki eğitim faaliyetlerini tamamlayarak yurda dönmüşlerdir.


    T.C Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına 2009 teklif çağrısı döneminde Kırşehir Merkez Anaokulu Müdürlüğü tarafından sunulan ve kabul edilen 67.500 Avro hibe kredili, “OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇOKLU ZEKA KURAMI UYGULAMALARI” isimli 2009-1-TR1-LEO03-07706 nolu Avrupa Birliği LDV Hareketlilik Projesi Kapsamında; 04.Temmuz 2010 tarihinde okul öncesi eğitim kurumları idareci ve öğretmenlerinden seçilen 42 katılımcıdan Almanya’ya 10, Belçika’ya 13, İspanya’ya 9 ve Macaristan’a 10 katılımcı 2 hafta sürecek eğitim faaliyetlerine katılmak üzere gönderilmiştir. Katılımcılarımız Belçika,Almanya, İspanya ve Macaristandaki teknik çalışmaları ile eğitimlerini başarıyla tamamlayarak 18.Temmuz 2010 tarihinde yurda dönmüşlerdir.Yurt içi proje yaygınlaştırma çalışmaları ise devam etmektedir.
    Proje kapsamında;
    Okul Öncesi Eğitim Alanında çalışan yönetici ve eğitimcilerin; Mesleki bilgi, beceri, deneyim ve tecrübelerinin geliştirilmeleri, AB ülkelerinde okul öncesi eğitim kurumlarının fiziki yapıları, okul öncesi eğitim sistemleri, okul öncesi eğitimde kullanılan teknik, yöntem ve metotları, kullanılan araç-gereçleri, çalışan personel ve öğretmenlerin iş ahlakı, personel ve öğretmenlerin çalışma koşulları, okul öncesi eğitimde uygulanan çoklu zeka kuramı uygulamalarını inceleme ve uygulamaları yerinde görmek amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde; Almanya/Augsburg- Macaristan/Budapeşte, İspanya /Sevilla ve Belçika/Brükselde okul öncesi eğitim kurumları, kreşler, gündüz bakım evleri, eğitim kurumları gezilip incelendi. Okul Öncesi Eğitim alanında çalışan eğitimci ve uzmanlar ile görüşüldü. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alındı.
    Bu proje ile bölgemizdeki okul öncesi eğitim sistemi ile AB ülkerinin okul öncesi eğitim sistemlerini karşılaştırma imkanı oldu. AB ülkelerindeki okul öncesi eğitim kurumlarında çoklu zeka kuramına yönelik uygulamalar yerinde incelendi ve detaylı bilgiler alındı.

    Bu proje; Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı illerinde gerek 7 farklı kurumun bulunduğu yurtiçi ortakları ile ve gerekse yurtdışı ortakları ile oluşturulan ağ çalışmaları ve işbirliğinin güçlendirilmesi anlayışı ile yeni bir yapılanma sürecinde olan Okul Öncesi Eğitimin Avrupa Standartları düzeyine yükseltilmesine ve daha etkin bir yapıya kavuşturulmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Ziyaretlerden elde edilen dökümanlar birleştirilerek bir kaynak yapılmaya başlanmıştır. Proje Sahibi kurum Kırşehir Merkez Anaokulu Müdürlüğünün web sitesinde (www.kirsehirmerkezanaokulu.com ) proje yaygınlaştırma CD’si hazırlanarak eğitimcilerle paylaşılacaktır. AB ülkelerinde uygulanan “ Okul Öncesi Eğitimde Çoklu Zeka Kuramı Uygulamaları” ve Leonardo da Vinci proje tanıtım broşürleri en kısa sürede basılacaktır. Okul Öncesi Eğitim kurumları idarecileri, öğretmenleri ve teknik personeline Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı da eğitimler düzenlenerek ev sahibi ülkelerde elde edilen bilgi ve tecrübeler aktarılacak ve bölgemizde uygulanabilecek çalışmalar okul öncesi eğitim kurumları idareci ve öğretmenleri ile beraber uygulanmaya çalışılacaktır. Gerçekleştirilen yaygınlaştırma çalışmaları ile Kırıkkale, Kırşehir ve Çankırı illerinden başlayıp diğer illere de örnek teşkil ederek, ülke genelinde bu tip projelerin yaygınlaştırması yapılacaktır.

    Kırşehir Merkez Anaokulu olarak Avrupa Birliği standartlarında proje gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemizde, eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi, verimliliğin arttırılması ve yeniliklerin teşvik edilmesine katkıda bulunulması için Avrupa ya giden ekiplerimiz, çok güzel izlenimlerle ülkemize dönmüşlerdir. Projemizde, AB üyesi ülkelerdeki, okul öncesi eğitim kurumlarının özellikleri, anaokulu öğretmenlerinin yaptıkları çalışmalar, okul öncesi eğitim sistemleri, okul öncesi eğitim kurumlarında uygulanmakta olan yaklaşımlar ve çoklu zeka kuramına yönelik uygulamalar, eğitim sistemleri,eğitim metotları, kullanılan araç ve gereçler, Öğrenci rehberlik hizmetleri gibi eğitim ile ilgili konular incelenmiş, eğitim sektörünün içerinde olan kamu ve özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve okullar ziyaret edilerek yetkililerinden bilgiler alınmıştır.Proje çalışmaları ile katılımcıların, kişisel gelişimleri ve yurtdışı mesleki deneyimleri artmış, mesleklerinde yeni ufuklar oluşmuştur.
    Ayrıca yurt dışında incelemelerde bulunan öğretmenlerimizin tamamına yakını hayatlarında ilk defa yurt dışına çıkmışlardır. Bu vesile ile proje ekibimiz mesleki becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, AB ülkelerinin kültürleri, çalışma şartları, iş ahlakı ve sosyal yaşantılarını yerinde tanımışlar, kültürler arası bilgi alış-verişinde bulunmuşlardır. Elde edilen bu kazanımlar proje katılımcısı öğretmen ve idarecilerimiz aracılığı ile bölgemiz eğitim sektörüne aktarılıp kullanılacaktır. Uyguladığımız proje vesilesiyle bölgemizin ve anaokullarımızın yurt dışındaki girişim ve diyalogları artmış, Kırşehir-Kırıkkale-Çankırı illerinin ve Ülkemizin tanıtımına da önemli katkılar sağlanmıştır.
    Projenin duyurulması, projenin amaç ve hedeflerini gerçekleştirecek nitelik ve nicelikte katılımcıların seçilmesi okulumuzun koordinatörlüğünde proje ortakları olan yurt içi ortaklarımız ile birlikte yürütülmüştür.Projenin Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı illerinde yürütülmesi ve yaygınlaştırılması okulumuzun koordinatörlüğünde yapılacaktır. Kırşehir Merkez Anaokulu olarak okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve toplumumuzda okul öncesi eğitim alanında farkındalık uyandırılması için gerek AB projeleri, gerekse diğer çalışmalar yapılacaktır.
    Projenin bütün masrafları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı LDV fonundan karşılanmıştır.

    Orhan YILMAZ
    Proje Koordinatörü
    e-mail: [email protected]
    Adres : 80.Yıl Anaokulu Müdürlüğü KIRŞEHİR

  • #2
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    Bu projelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gezi ve gözlemleriniz sırasında çektiğiniz fotoğrafları da paylaşırsanız seviniriz öğretmenim. Başarılar.

  • #3
    meta26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Eylül.2009
    Mesajlar
    4
    @meta26







    https://www.facebook.com/#!/home.php...54788114556356

    https://www.facebook.com/pages/Orhan...419198?ref=sgm


    Meltem hocam projemizde elde etmiş olduğumuz fotoğraf,video ve sonuçlarını yukarıda belirtilen adreslerde paylaştım. Burada paylaşacağım prıjemizin yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. Yaygınlaştırma sunumunuda burada paylaşacağım

  • #4
    meta26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Eylül.2009
    Mesajlar
    4
    @meta26







    https://www.kirsehirmerkezanaokulu.com/sunum.pps

    Kırşehir Merkez Anaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen ' OKUL ÖNCESİ EĞİTMDE ÇOKLU ZEKA KURAMI UYGULAMALARI' isimli AB LDV ( vetpro ) projesinin yaygınlaştırma raporunu yukarıdaki adresten indirebilirsiniz

  • #5
    meta26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Eylül.2009
    Mesajlar
    4
    @meta26



    ÇOKLU ZEKA YAYGINLAŞTIRMA SUNUMU





    https://www.onceokuloncesi.com/dosya...292f528ff7.ppt

  • #6
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    Alıntı meta26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://www.facebook.com/#!/home.php...54788114556356

    https://www.facebook.com/pages/Orhan...419198?ref=sgm


    Meltem hocam projemizde elde etmiş olduğumuz fotoğraf,video ve sonuçlarını yukarıda belirtilen adreslerde paylaştım. Burada paylaşacağım prıjemizin yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. Yaygınlaştırma sunumunuda burada paylaşacağım
    Çok teşekkür ederiz. İncelemek için sabırsızlanıyorum.

  • #7
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    eminim güzel katkılar sağlayacaktır...
    paylaşımınız için teşekkürler

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 23 Nisan TRT – OKUL ÖNCESİ ÇOCUK VE MEDYA UYGULAMALARI KONGRESİ
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 12.Nisan.2012, 01:59
    2. OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE EN İYİ KAYNAK.
      Konu Sahibi aysesayinn Forum SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 30.Temmuz.2010, 16:54
    3. OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DRAMA KONFERANSı
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 29.Nisan.2010, 20:58
    4. OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE SIKINTI
      Konu Sahibi tuğra Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 13
      Son Mesaj : 10.Eylül.2009, 17:29
    5. OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE SIKINTI
      Konu Sahibi tuğra Forum KADROLU ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 10.Eylül.2009, 13:39

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş