700HP'lik İtalyan Boğası

İtalyan tasarım evi SpadaConcept tarafından şekillenen Codatronca, 512 HP’lik TS, 513 HP’lik TSV ve 700 HP’lik TSS versiyonlarına sahip.





Ünlü İtalyan tasarım evi SpadaConcept, daha önce Aston Martin DB4 ve Fulvia Sport Zagato modellerinin tasarımlarını gerçekleştirerek adından birçok kez söz ettirmişti. Bu tasarım atölyesinin geliştirdiği son model olan Codatronca ise 1965 model Alfa Romeo TZ-1’den esinlenilerek ortaya çıkmış. Corvette üzerine geliştirilen Codatronca, özellikle ön tasarımıyla Corvette’i bir hayli anımsatıyor. Futuristik arka tasarımın ise TZ-1’den esinlenilerek ortaya çıktığı bir gerçek. Arka kısım bulunan dijital ekran, aracın hızını gösterirken sollama anında geçilen sürücüler için ufak bir sürpriz niteliğinde.

Corvette baz alınarak geliştirilen Codatronca’da 3 farklı motor kullanılıyor. 512 HP güç üreten TS (Sport Tourism) ve sadece 1 HP fazla olmasına rağmen büyük farklılıklara sahip olduğu belirtilen 513 HP’lik TSV (Fast Sport Tourism) ve son olarak 700 HP güce sahip TSS (Super Sport Tourism) versiyonları Codatronca’nın farklı versiyonları. 700 HP’lik en iddialı modelin 0-100 km/s hızlanmasının 3 sn civarında olduğu belirtilirken maksimum hızı ise 335 km/s olarak açıklanıyor

Alıntıdır.