Sayın Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın’ın imzaladığı 11 Eylül 2008 tarihli yazısının 5.maddesi şu şekildedir: “5-Öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına ücretli Öğretmen görevlendirilmesi ile yöneticiliği boş bulunan okullara aynı okul öğretmenlerinden yapılacak görevlendirmelere ilişkin iş ve işlemler”... Buna göre okul dışından bir personel, okul içindeki yönetici kadrolarında görevlendirilmemelidir.

“Personel MEB'den İl MEM'lere İmalı Uyarı” haberimizde yayınladığımız 11 Eylül 2008 tarihli yazının 5.maddesindeki “5-Öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına ücretli Öğretmen görevlendirilmesi ile yöneticiliği boş bulunan okullara aynı okul öğretmenlerinden yapılacak görevlendirmelere ilişkin iş ve işlemler”açıklamalar okul dışından bir personelin okul içindeki yönetici kadrolarında görevlendirilemeyeceği anlamına gelmektedir.


Görevlendirmeler konusundaki Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı incelendiğinde 2003/70 nolu karşılaşmaktayız.


Ancak, bBu genelge hakkında; Danıştay Onikinci Dairesinin, K–2005/492 karar ve E–2003/3936 esas nolu iptal kararı bulunmaktadır.


"2003/70 Sayılı Genelge ile okul müdürünün herhangi bir nedenle görevinden ayrılmış olması halinde müdür başyardımcısının, müdüre vekâlet edeceğinin lise ve Ortaokullar yönetmeliği'nin 13.maddesi ile hükme bağlandığı halde; bu hükme kariyer ve liyakat ilkesine aykırı olarak müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının bu görev için yetersiz ve isteksiz olmaları halinden ilde görevli tüm öğretmen ve yöneticiler ile daha önce yöneticilik görevinde bulunanlar arasından vekâleten görevlendirme yapılmasını öngören düzenlemeyi içeren 2003/70 Sayılı Genelgede normlar hiyerarşisine ve hukuka uyarlık bulunmadığından" iptal edilmiştir.

Şu an görevlendirmeler konusunda Sayın Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN’ın imzaladığı 11 Eylül 2008 tarihli yazısının 5.maddesindeki “5-Öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına ücretli Öğretmen görevlendirilmesi ile yöneticiliği boş bulunan okullara aynı okul öğretmenlerinden yapılacak görevlendirmelere ilişkin iş ve işlemler” açıklamalar haricinde bir mevzuat bulunmamaktadır.


Ama görevlendirmelerin genellikle okul dışından yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir.

Dolayısıyla Sayın Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN’ın 11 Eylül 2008 tarihli yazısına sahip çıkarak okul dışından yapılan görevlendirmelerin iptal edilmesi hususunda yeni bir genelge yayımlanması için girişimde bulunmasını beklemekteyiz. Eğitim öğretimin sona erdiği şu günlerde yapılacak bu işlem eğitim öğretimin olumsuz etkilenmesini önleyecek, yazın okul içinden yapılacak yeni görevlendirmelerle yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapabilecektir.

-memurlarnet-