Sağlık meslek liselerine kimler müdür olabilir?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sağlık meslek liselerine kimler müdür olabilir?

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Sağlık meslek liselerine kimler müdür olabilir?





    MEB Müdür Atamalarına Yönelik Yazı Yayınladı

    Millî Eğitim Bakanlığı Sağlık Meslek Liselerine Müdür Atamalarının; Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 7.maddesi 1. fıkrası (b) bendindeki ifade kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak bu kapsamdaki alanları tüm valiliklere göndermiş olduğu yazıda yayınladı.

    Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin “Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar” başlıklı 7.maddesi 1. fıkrası (b) bendinde; “Okul öncesi eğitim kurumlarına atanacaklarda, okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olmak; halk eğitimi merkezi ile öğretmen evi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine atanacaklarda herhangi bir alan öğretmeni olmak; rehberlik ve araştırma merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda rehber öğretmen veya özel eğitim öğretmeni olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak; turizm eğitim merkezlerine atanacaklarda otelcilik ve turizm meslek liselerine atölye laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı ile diğer eğitim kurumlarının her kademedeki yöneticiliklerine atanacaklarda ise Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre atamasına esas olan alanların karşılarında gösterilen derslerle sınırlı olmak üzere, atanacağı okul ve kurumda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak,” şartları bulunmaktadır.

    Sağlık Meslek Liselerine Atanabilecek Müdürlerin Alanları Nelerdir?

    Millî Eğitim Bakanlığının müdür atamasına yönelik yayınladığı yazıda Sağlık Meslek Liselerine atanabilecek müdürlerin alanlarına yer vermiştir.

    Bu alanlar şunlardır:



    Bu alanların dışında Sağlık Meslek Liselerine müdür ataması yapılamayacaktır.

    Bakanlığın bu resmi yazısı ve yönetmeliğin yukarıdaki maddesi kapsamında;

    1-Tüm yöneticilik kadroları için, Okul öncesi eğitim kurumlarına atanacaklarda, okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olma şartı bulunmaktadır.

    2- Tüm yöneticilik kadroları için, halk eğitimi merkezi ile öğretmen evi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine atanacaklarda herhangi bir alan öğretmeni olma şartı bulunmaktadır.

    3- Tüm yöneticilik kadroları için, rehberlik ve araştırma merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda rehber öğretmen veya özel eğitim öğretmeni olma şartı bulunmaktadır.

    4- Tüm yöneticilik kadroları için, Turizm eğitim merkezlerine atanacaklarda otelcilik ve turizm meslek liselerine atölye laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olma şartı bulunmaktadır.

    5-Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olma şartı bulunmaktadır. Bu durumda bu tür okullara müdür olarak atanabilecek olanların atanacağı okulda alanının olma şartı yoktur. Sadece atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olma şartı bulunmaktadır. Örneğin metal işleri alanında olan bir müdür adayı, metal işleri bölümünün olmadığı bir Endüstri Meslek Lisesine atanabilecektir. Ama aynı durumda olan bir müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı kadrosuna atanmak isteyen birisi atanacağı okul ve kurumda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak şartı olduğundan, başka bölümlerde aylık karşılığı girebileceği ders yoksa atanamayacaktır.

    Metal İşleri Alanındaki Öğretmen Kız Meslek Lisesine Atanabilir Mi?

    Bu madde kapsamında “mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak;” şartı mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerinde endüstri meslek lisesine atanabilecek bir müdür adayının Ticaret Meslek Lisesine veya Kız Meslek Lisesine atanabileceği anlamı çıkartılamaz. Çünkü bu tür okullara laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek durumda olanlar müdür olarak atanabilmektedir. Metal işleri alanındaki biri Kız Meslek Lisesine öğretmen olarak atanamayacağına göre bu şekilde bir değerlendirme yapılamaz. Bu konu; Bakanlığın aşağıdaki sağlık meslek lisesine müdür atamaları konusunda ki yazısından açıkça anlaşılmaktadır.

    6-Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı ile diğer eğitim kurumlarının her kademedeki yöneticiliklerine atanacaklarda ise Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre atamasına esas olan alanların karşılarında gösterilen derslerle sınırlı olmak üzere, atanacağı okul ve kurumda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunma şartı bulunmaktadır.

    Ahmet Kandemir



    memurlar.net

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    sağolasın canım benim...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 2011 Yılı Meslek Liselerine E-kayıt Sonuçları
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 05.Eylül.2011, 22:21
    2. Meslek liselerine müdür atamasında, MEB’den çelişkili uygulama
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 27.Nisan.2011, 22:08
    3. 2010 Yılı Meslek Liselerine E-Kayıt Sonuçları
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 04.Eylül.2010, 00:43
    4. Meslek liselerine kılavuzda gizli şans
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 27.Temmuz.2010, 15:40
    5. Meslek liselerine ilgi arttı
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 03.Kasım.2009, 17:25

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş