Atama yönetmelikleri mahkeme tarafından defalarca iptal edildiği için yıllardır vekaletle yönetilen okul müdür ve müdür yardımcılıkları için önümüzdeki aydan itibaren atama yapılacak.

ATAMALAR BAŞLIYOR
Vekaletle yönetilen 20 binden fazla müdürlük, 40 bin civarında da müdür yardımcılığına sınav puanına göre yönetici tayin edilecek. Okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı için birkaç yıl aradan sonra yapılan iki ayrı sınavın sonuçları açıklandı. Müdür yardımcılığı sınavına giren 90 bin kişiden 25 bini başarılı oldu. Barajın 100 üzerinden 60 olduğu sınavda başarı oranı yüzde 28'de kaldı. Yani sınava giren öğretmenlerin üçte biri başarı elde etti. En az bir yıl müdür yardımcılığı yapanların başvurabildiği müdürlük sınavında ise başarı daha yüksek çıktı. 39 bin adayın katıldığı sınavda 21 bin 400 kişi 60 puanı geçti. Başarı oranı ise yüzde 55'i buldu.

Atamaları valilikler yapacak. İller aralık başında boş müdür ve yardımcılıkları ilan edecek. 10 tercih alınacak müdür yardımcılıklarına sınav puanı üstünlüğüne göre doğrudan atama yapılacak. Müdürlük için ise puanın yanı sıra Değerlendirme Formu notları da da kullanılacak.

İBRAHİM ASALIOĞLU



ZAMAN