MADEN SUYU (SODA) ile bildikleriniz ve bilmedikleriniz


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

MADEN SUYU (SODA) ile bildikleriniz ve bilmedikleriniz

Like Tree1Likes
  • 1 Post By okyanus75

Konu: MADEN SUYU (SODA) ile bildikleriniz ve bilmedikleriniz

  • #1
    okyanus75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mart.2011
    Nereden
    DENİZLİ
    Mesajlar
    1,338
    @okyanus75



    MADEN SUYU (SODA) ile bildikleriniz ve bilmedikleriniz








    *Çocukların maden suyu içmesi zararlı mıdır?

    Maden suyunun bilinen hiçbir zararı olmayıp, aksine vücudumuza sayısız yararları vardır. Büyüme çağındaki çocuklar kalsiyum, demir, çinko, florür gibi minerallere yetişkinlerden daha fazla ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yolu bolca süt ve doğal suları tüketmeleridir. Maden suyunun içerdiği kalsiyum kemik yapısının, florür ise ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlıdır.

    * Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılanması, gerektiği kadar kullanılarak sağlanabilir.

    * Sağlıklı bireylerde, içerdiği sülfat ve bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi (mide ve bağırsaklar) ve boşaltım sistemi (böbrekler ve idrar yolları) fonksiyonlarını destekler (maden suyunun önerilen miktardan fazla tüketilmemesi şartıyla geçerlidir).

    * Cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını da karşılayarak cilde gergin, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırılmasına yardımcıdır.

    * Solunum, idrar ve terleme ile oluşan su ve mineral kaybının karşılanmasında, ölçüsü kadar kullanılabilir.

    * Bikarbonat içeriğinin yüksek olması ise, asit fazlalığı, yanma ve ekşime ile seyreden mide hastalıklarında mide asidi fazlalılığını baskılayıcıdır.

    * Özellikle yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte asitli içecek tüketme ihtiyacı daha çok hissedilir. Boyalı, katkı maddeli içecekler yerine maden suları tercih edilebilir. Son dönemde meyveli çeşitleri de piyasada bulunmaktadır. Fakat bunların kalorileri de dikkate alınarak tüketilmesinde fayda vardır.
    Ayrıca spor yapan insanlarda görülen kilo kaybı, tamamen su kaybıyla orantılıdır. Bu nedenle spordan önce ve sonra içilen maden suyu, vücudun su kaybını önleyecektir. Bununla birlikte sıcak günlerde meydana gelebilecek su kaybı, maden suyuyla ideal şekilde önlenecektir.”


    Günde Ne Kadar Maden Suyu Tüketmeli?

    Maden suyu, içindeki minareller sebebiyle çok sağlıklı bir içecektir ve insan sağlığını destekleyicidir. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için suyun yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Amerikan Obezite Birliği, sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 mililitre olarak belirlemiştir. Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir. Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için, kemik erimesi sorununda risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de, düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir. Kalp, böbrek ve hipertansiyon hastaları ise uzak durmalıdır.

    Bembeyaz dişler için kolay karışım

    Dişleri beyazlatmak için piyasada çok sayıda ürün bulunuyor. Zaten bazı diş tozları belli oranda sodyum bikarbonat tozu içeriyor. Ama yine de gerçekten etkili olan ürünler son derece az, üstelik sodyum bikarbonatın kendisinden çok daha pahalı.

    Islak bir diş fırçasının üzerine 1/4 çay kaşığı sodyum bikarbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Bu uyguluma dişlerde bir hassasiyet yaratabilir ama peroksit içeren ürünlerde de durum daha farklı değildir. Dişlerinizi her gün ya da iki günde bir sodyum bikarbonatla fırçalayın, kalan günlerde diş macunu kullanın. Sakın ultra, mega, süper kokulu, tatlandırıcı ürünleri almayın, düşük fiyatta satılan bir ürün yeterlidir. Diş etlerine zarar vermekten kaçının ve diş fırçasını dişlerinize yavaşça uygulayın.

    Yağlı saçlar ve cilt için losyon

    Bir kase içine 30 ml (2 çorba kaşığı) sodyum bikarbonat ve 45 ml (3 çorba kaşığı) yulaf ezmesi koyun. 60 ml (1/4 çay fincanı) doğal yoğurt ekleyin ve karıştırın. Yulaf ezmesini hafifçe kabarmaya bırakın. Sonra bu kremi cilt ve saçlarınıza hafifçe uygulayın. Durulamadan önce 60 saniye kadar bekleyin. Sodyum bikarbonat, yumuşak bir parlatıcı olduğu için yulaf cildinizdeki ve saçınızdaki yağları absorbe eder. Yoğurt ise cildinizi ve saç derinizi besler. Bu, çok basit ama ama bir o kadar da etkili bir tariftir.

    Saçlarınızı kirden arındıran formül

    Kullandığınız bir yığın üründen sonra, saçlarınızın parlaklığını yitirmesi kaçınılmaz! Yeniden ışıl ışıl saçlara sahip olmak için bu formülü kaçırmayın. Saçınızı her zamanki gibi şampuanlayın. Avucunuza bir miktar sodyum bikarbonat alıp, saçınıza 3-5 dakika sert bir şekilde masaj yapın. Bu şekilde saçlarınız kirlerden tamamen arınır. Saçlarınızı duruladıktan sonra istediğiniz saç kremini uygulayın.

    El temizliği için

    Ellerinizi suyla duruladıktan sonra onları sodyum bikarbonat sürerek ovalayın ve yıkayın. Ellerinizin hemen yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

    Eşsiz bir deodorant

    Koltuk altlarınıza süreceğiniz bir parça sodyum bikarbonat, kötü kokulardan kurtulmanızı ve kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar. Cilde zararlı maddeler içeren parfümlerin kötü etkilerinden sodyum bikarbonat sayesinde kurtulabilirsiniz.

    Doğal ağız gargarası

    Birçok ağız gargarası alkol içerir. Tehlikeli yan ürünlerden kaçınmak istiyorsanız, size vereceğimiz tarifi uygulayın: 125 ml suya 5 ml sodyum bikarbonat (bir çay kaşığı) ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bir-iki tutam deniz tuzu ekleyin. Karışımın bir kısmıyla otuz saniye boyunca gargara yapın ve sonra ağzınızı çalkalayın. Diş çürüklerine ve kötü ağız kokusuna yol açan bakterilerden kurtulacaksınız.

    Nasır yumuşatıcı solüsyon

    Ayağınızdaki nasırları yumuşatmak için; 4 ölçü ılık suya (isterseniz sıcak su da olur) bir ölçü sodyum bikarbonat ekleyin. Bu solüsyona ayaklarınızı sokun ve kendinizi dinlenmeye bırakın. Banyo, ayak kaslarınızı gevşeterek kaşıntılarınızı giderecektir. El ağrılarınızı da gidermek için de aynı solüsyonu hazırlayabilirsiniz

    *Maden suyu son kullanma tarihinden sonra bozulur mu?

    Maden suyu kapağı açılmaz ise kesinlikle bozulmaz. Ürünlere son kullanma tarihi konulmasının tek nedeni, dolumdan sonra belirli bir süre geçtiği zaman sadece kapak ve ambalajdan dışarıya karbondioksit gazı kaçması ve azalmasıdır.

    *Maden suyu cilde yararlı mıdır ?

    Maden suyu içerdiği zengin mineraller vücudumuzun birçok bölgesine olduğu gibi cilt için de yararlıdır. Hatta piyasada sprey şişelerine doldurulmuş ve yüze püskürtülerek kullanılan maden suları satılır.Cildinizi temizleyebilirsiniz.
    vildan_aydin likes this.
    Gözlerimi kör et kulaklarımı sağır,
    Nefsime değil aşkına kul et beni,
    Tövbe ateşinde yak küllerimi savur,
    Rabbim sakın bırakma sımsıkı tut ellerimi.

  • #2
    adıyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ocak.2010
    Nereden
    Hatay-Adıyaman
    Mesajlar
    8,532
    @adıyaman







    bu güzelv bilgiler için çok teşekkürler


    BAK GÜZEL GÜNLER YOLA ÇIKMIŞ GELİYORLAR
    MEVLANA

  • #3
    okyanus75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mart.2011
    Nereden
    DENİZLİ
    Mesajlar
    1,338
    @okyanus75







    rica ederim

    dün yemekten sonra soda içerken ''hep içiyorum ama hiç araştırmadım ''dedim kemdimce veeeeeee sizlerle paylaştım
    Gözlerimi kör et kulaklarımı sağır,
    Nefsime değil aşkına kul et beni,
    Tövbe ateşinde yak küllerimi savur,
    Rabbim sakın bırakma sımsıkı tut ellerimi.

  • #4
    esra60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Haziran.2010
    Nereden
    sadece Tokat :)
    Mesajlar
    1,390
    @esra60







    teşekkürler...
    varlığımm Yokluğunaa bile aşıkk

  • #5
    Ülkü DUYSAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2009
    Mesajlar
    2,476
    @Ülkü DUYSAK







    Bildiğim kadarıyla maden suyu ile soda farklı şeyler. Soda yapay, maden suyu ise doğal olan. Doğal olanını tüketmek daha faydalı diye biliyorum. Mesela Beypazarı maden suyu kaynağından çıktığı şekliyle şişeleniyor.
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 2 YAŞINDA!</marquee><br><a








    ******ESERLERİM KULLANILDIĞINDA, ALTINA ADIMIN EKLENMESİNİ RİCA EDİYORUM******

  • #6
    okyanus75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mart.2011
    Nereden
    DENİZLİ
    Mesajlar
    1,338
    @okyanus75







    Alıntı Ülkü DUYSAK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bildiğim kadarıyla maden suyu ile soda farklı şeyler. Soda yapay, maden suyu ise doğal olan. Doğal olanını tüketmek daha faydalı diye biliyorum. Mesela Beypazarı maden suyu kaynağından çıktığı şekliyle şişeleniyor.

    evet haklısınız.soda içinde sodyum bikarbonat içermekte.Şişedeki daha faydalı.Sodanın faydalı olduğu durumlarda var ben ikisininde açıklamasını paylaştım.

    teşekkür ederim ilğisiz kalmayıp bilgilerinizi paylaştığınız için.
    Gözlerimi kör et kulaklarımı sağır,
    Nefsime değil aşkına kul et beni,
    Tövbe ateşinde yak küllerimi savur,
    Rabbim sakın bırakma sımsıkı tut ellerimi.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Maden ocağında göçük: 2 ölü (30.11.2011)
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Kasım.2011, 12:59
    2. maden suyu kapağından çiçeklerrr...
      Konu Sahibi starpassage Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 23.Eylül.2011, 19:05
    3. soda şişesinden şamdan
      Konu Sahibi @su@ Forum Kutu ve Şişelerden Yapılan Etk.
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 20.Nisan.2010, 15:30
    4. çay hakkında bilmedikleriniz...
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 28.Temmuz.2009, 22:16
    5. Soda Şişesinden Bebekler
      Konu Sahibi mavilim.mavilim Forum Kutu ve Şişelerden Yapılan Etk.
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 27.Temmuz.2009, 22:58

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş