ZİNCİR KIRMA :oyuncular karşılıklı iki sıra halinde zincir oluştururlar. Her sıranın bir başkanı vardır. Oyuna başlayacak takım ad çekmeyle belirlenir. Takımından 10-15 metre uzaklıkta duran başkan bir oyuncusunu karşı tarafın zincirlerini kesmek için görevlendirir. Oyuncu karşı tarafın zincirini kesmeye bozmaya çalışır. Bu işi ancak beş kez deneme hakkı vardır. Başaramazsa karşı tarafın zincirine katılmak zorundadır. Zinciri keserse bozulan zincirin sağındaki oyuncuyu da kendi zincirine katmak üzere yerine döner. Oyun bir zincirin tüm oyuncuları diğer zincire katılıncaya kadar devam eder.

HEYKEL OYUNU :oyuncular eşit sayıda 4 gruba ayrılır. Bir grup avcı grubudur. Kollarına renkli bir işaret takarlar. Diğer oyuncularla birlikte oyun alanına dağılırlar. Avcılar diğer oyuncuları kovalarlar. Kime dokunurlarsa o oyuncu vuruldum der ve heykel gibi olduğu yerde kalır. Bu durumdan kurtulabilmesi için ancak kendi takımından bir arkadaşının ona dokunması gerekir. Kendisine dokunulan kurtuldum der ve yeniden oyuna girer. Oyun belli bir süre oynandığından avcılar dokundukları oyuncuları iyi korumak zorundadır. Oyun sonunda heykeli çok olan takım oyunu kazanmış olacaktır. Oyun alanından dışarı çıkmak kendi grubundan olmayan birini kurtarmak ve vurulduğu halde kaçmak hatalı davranışlardır.

İP ATLAYARAK YARIŞMA :oyuncular derin kolda sıra olurlar. 8-10 adım ilerilerine iki sandalye ya da sehpa konur. Öndeki oyuncular birer atlama ipi alırlar. Oyuna başlama işareti ile bir numaralı oyuncular ip atlayarak sandalyenin çevresinde dolaşır ve yerlerine gelirler. İpi ikinci arkadaşına vererek sıranın en sonuna geçerler. Tüm grup oyuncuları aynı şekilde ip atladıktan sonra yarışmayı en önce bitiren sıra birinci olur.

ÜÇER TOP OYUNU :oyuncular üç eşit gruba ayrılırlar.her grup 2-3 metre aralıkla oyun çizgisinin arkasında derin kol durumunda sıralanır. Her iki çocuk arasında en az üç adım uzaklık olmalıdır. Her grubun önündeki çizginin üzerinde üçer top bulunur. Her sıranın önüne beşer metre aralıkla üç daire çizilir. Öğretmen düdüğüyle her sıranın önündeki ilk çocuklar topları kaparak karşılarındaki üç daireye ayrı ayrı koyar ve kendilerinden sonraki arkadaşlarının eline vururlar. Sıranın en sonuna gider. Eline vurulan çocuk koşarak arkadaşının koyduğu topları birer birer toplayarak oyun çizgisinin üzerine getirir ve bırakır. Kendinden sonra gelen arkadaşının eline vurduktan sonra grubun sonuna gider. Oyun bu şekilde devam eder. Hangi grup bu işi daha önce bitirirse o grup oyunu kazanmış olur.

TÜNEL OYUNU : oyuncular eşit gruba ayrılır. Oyun çizgisinin gerisinde birbirlerine 2-3 metre aralıkla derin kol halinde yer alırlar. Grup oyuncuları çift kolla önden mesafe alırken sıçrayarak bacaklarını yana açar,tünel oluştururlar. Her grubun ilk oyuncularının elinde birer top vardır. Öğretmenin düdüğüyle her grup oyuncuları gövdelerini bir parça öne eğer ve topu bacak aralarından elleriyle iterek yuvarlamaya başlarlar. Bu şekilde grubun sonuna giden topu, son oyuncu alır ve koşarak grubun önüne gelir. Grup oyuncuları birer adım geri giderek gelen arkadaşlarına yol açarlar. Aynı şekilde topu yuvarlar. Oyun bu şekilde devam eder. En son oyuncu topu tutar tutmaz öğretmene götürür . bu grup oyunu kazanır.

alıntı