Meyve Sepeti,Sekerek Yer Kapmaca,Çiftçi Çukura Daldı,Bülbül Kafeste,Ambara Vurdum Bir


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Meyve Sepeti,Sekerek Yer Kapmaca,Çiftçi Çukura Daldı,Bülbül Kafeste,Ambara Vurdum Bir

  • #1
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)



    Meyve Sepeti,Sekerek Yer Kapmaca,Çiftçi Çukura Daldı,Bülbül Kafeste,Ambara Vurdum Bir





    Meyve Sepeti
    Çocuklar aralarından bir ebe seçerler. Öteki çocukların tümü halka olur. Her birine birer meyve adı verilir. Bastıkları yerin kaybolmaması için ayaklarının çevresine birer yuvarlak çizilir. Ebe halkanın ortasında durur. Ebenin çizilmiş yeri yoktur, açıktadır ve kendisine bir yer bulmaya çalışacaktır. Meyve adı verilen öğrencilere adları sesli olarak bir kaç kez yinelettirilir, iyice öğrenmeleri sağlanır. Oyun başlayınca, ebe iki meyve adı söyler. Adları söylenen çocuklar, yerlerini ebeye kaptırmadan koşarak yer değiştirmeye çalışırlar. Ebe bütün çocukların yer değiştirmesini isterse "meyve sepetiii" diye bağırır. Bütün çocuklar yer değiştirirler. Ebe iki ad söylediği yada "meyve sepeti" diye bağırdığı zaman, yeri boşalan birinin yerini kapmaya çalışır. Yer kaparsa ebelikten kurtulur, kapamazsa ebeliği sürer. Yerini kaptıran ebe olur. Oyun böylece sürer.

    Sekerek Yer Kapmaca
    Sayışarak bir ebe seçilir. Çocuklar geniş bir halka oluşturacak biçimde dururlar. Her çocuğun ayakları çevresine bir halka çizilir. Ebe ortada durur. Halkada bulunan çocuklar, birbirleriyle işaretleşerek yer değiştirirler. Yer değiştirmek için gidişler tek ayakla ve seke seke yapılır. Ebe de en ortada, çizilmiş olan kendi yuvarlağı içindedir. İki çocuk yer değiştirmek için seke seke giderlerken, ebe de onlardan birinin yerini kapmak için seke seke boş daireye doğru gider. Kimin yeri kapılırsa o ebe olur, ebe kurtulur. Oyun böylece sürer

    ÇİFTÇİ ÇUKURA DALDI
    ( şarkılı oyun )Çocuklar elele tutuşup bir halka oluştururlar. İçlerinden biri "çiftçi" olarak seçilir. Çiftçi halkanın ortasında durur. Çocuklar bir yandan, aşağıda gösterilen sözlerle oyunun şarkısını söylerler, bir yandan da sağa yada sola doğru yan yan yürüyerek dönmeye çalışırlar.Oyun sırasında "çiftçi hanımını aldı." sözleri söylenirken çiftçi olan çocuk halka içinden bir çocuğu seçer, yanına alır. Sözlerin öteki dizelere göre, hanım çocuğunu, çocuk dadısını, dadı köpeğini, köpek kedisini, kedi sıçanını, sıçan da peynirini seçer. Bunlar, ilk halkanın içinde ikinci bir halka oluştururlar. Peynir seçilince çocuklar ellerini çırparak şarkının "peynir ortada kaldı" dizesini söylerler ve oyun böylece biter. Oyunun yinelenmesinde "peynir" bu kez "çiftçi" yapılarak ödüllendirilir.Çiftçi çukura daldı Haydi peri kızıÇiftçi çukura daldıÇiftçi hanımını aldı Haydi peri kızıÇiftçi hanımını aldıHanım çocuğunu aldı Haydi peri kızıHanım çocuğunu aldıÇocuk dadısını aldı Haydi peri kızıÇocuk dadısını aldıDadı köpeğini aldı Haydi peri kızıDadı köpeğini aldıKöpek kedisini aldı Haydi peri kızıKöpek kedisini aldıKedi sıçanını aldı Haydi peri kızıKedi sıçanını aldıSıçan peynirini aldı Haydi peri kızıSıçan peynirini aldıPeynir ortada kaldı Haydi peri kızıPeynir ortada kaldı ( oyun bitinceye dek bu dize yinelenir.)

    BÜLBÜL KAFESTE
    Çocuklar el ele tutuşarak bir halka oluştururlar. Bu halka bülbül kafesi olur. Öğretmen, çocuklar arasından iki üç "bülbül" seçer. Bülbüller kafes içinde dolaşırlar.Oyun sırasında, halkadaki çocuklar,"bülbül kafeste" sözlerini yineleyerek ve ellerini (halkayı bırakarak ) çırpmaya başlarlar. Bu sırada bülbüller halkadan çıkmaya çalışırlar. Halkadaki çocuklar, bülbülleri kafesten dışarı çıkarmamak için ( bülbül nereden çıkmak istiyorsa oradaki çocuklar ) hemen birbirlerinin ellerini tutarlar, kafesin açık yerini kapatırlar.Kafesten ( arkadaşlarının kolları, bacakları arasından ) kaçabilen bülbüller oyunu kazanmış olurlar.

    AMBARA VURDUM BİR TEKME
    Çocuklar el ele tutuşup bir halka oluştururlar. Aşağıdaki sözlerle şarkı söylerken, bir yandan sağa yada sola dönerler, bir yandan da şarkının sözlerine uygun devinimler yaparlar.Ambara vurdum bir tekme ( bir tekme )Ambarın kapısı açıldı ( açıldı )İnci de boncuk saçıldı ( saçıldı )Limonu da böyle keserler ( keserler )Suyunu da böyle sıkarlar ( sıkarlar )Çamaşırı böyle yıkarlar ( yıkarlar )Suyunu da böyle sıkarlar ( sıkarlar )Ütüyü de böyle yaparlar ( yaparlar )Saçımı da böyle örerler ( örerler )Vb. sözlerle oyun sürdürülür…

    ALINTI
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #2
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    paylaşımın için teşekkürler canım

  • #3
    @su@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ağustos.2009
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    7,002
    @@su@







    teşekkürler
    söylediklerinize dikkat edin , düşüncelerinize dönüşür...
    düşüncelerinize dikkat edin , duygulanıza dönüşür...
    duygularınıza dikkat edin , davranışlarınıza dönüşür...
    davranışlarınıza dikkat edin , alışkanlıklarınıza dönüşür...
    alışkanlıklarınıza dikkat edin , değerlerinize dönüşür...
    değerlerinize dikkat edin , karakterinize dönüşür...
    karakterinize dikkat edin , kaderinize dönüşür...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Meyve sepeti
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum HAREKETLİ OYUN
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 20.Şubat.2012, 21:57
    2. Ambara vurdum bir tekme (Ront)
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum RONDLAR VE MÜZİKLİ OYUNLAR
      Cevap: 15
      Son Mesaj : 10.Şubat.2012, 14:08
    3. meyve sepeti
      Konu Sahibi Gülbin HİCRİ Forum Yerli Malı Haftası Etkinlikleri
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 12.Nisan.2011, 21:11
    4. meyve tabağı ve meyve sepeti..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 24.Aralık.2010, 11:15
    5. meyve sepeti
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 18.Şubat.2010, 17:28

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş