ŞIÇRA KURTUL: Ortada duran ebe, ucuna kum torbası bağlı ipi çevirir. Çevresinde halka olmuş çocuklar ayaklarının altından kum torbası geçtikçe sıçrarlar. Torba kimin ayağına değerse o ebe olur e sona kalan üç kişi oyunu kazanır.

TOP SAVAŞI:yirmi adım aralıkla bir kale çizilir. Her iki takım kalelerin içine girer. Portakal büyüklüğünde bir lastik topu karşıdan karşıya atarak birbirlerinin vurmaya çalışırlar. Vurulanlar oyun alanı dışına çıkar. Öğretmen oyun süresini belirler. O sürenin sonunda hangi taraftan daha çok oyuncu vurulmuşsa o takım oyunu kaybeder. Topu elle karşılayıp tutanlar vurulmuş sayılmaz.

TAVŞAN YARIŞI:ortaya bir çizgi çizilir. Çizginin iki yanına,yirmişer metre uzağına iki sıra halinde takımlar dizilir. Öğretmenin düdük çalmasıyla çocuklar dört ayak, tavşan gibi sıçrayarak orta çizgiye kadar koşarlar. Hangi gruptan daha çok çocuk çizgiye ulaşırsa o taraf oyunu kazanır.

TAVŞANLA TAZI : birbirine uzaklıkları 50-60 adım olan iki daire çizilir. Çocuklar iki gruba ayrılarak bu dairelere girerler. Bunlar tavşanlardır. Bir oyuncu tazı olur ve iki dairenin arasında durur. Oyunun başlamasıyla tavşanlar dairenin daireye koşmaya başlar. tazılar tavşanları yakalamaya çalışır. Kimi yakalarsa o tazı olur. Tazı sayısı arttıkça tavşanların yakalanması kolaylaşır. Tazılar tavşanları sadece daireden daireye koşarken yakalayabilirler. Dairenin içindeyken yakalayamazlar. Bütün tavşanlar yakalanıp bittikten sonra oyun yeniden başlar.

TİLKİ KUYRUĞUN KOPUYOR:oyuncular oyun alanında dağınık düzende yerlerini alırlar.her oyuncunun elinde ucu düğümlenmiş bir mendil vardır. Düğümlü mendilleri pantolonlarının ya da kemerlerinin arasına kuyruk biçiminde sıkıştırırlar.oyunun başlama işareti ile birbirleriyle kuyruklarının koparmaya yani mendilleri kapmaya çalışırlar. Oyun sonunda en çok mendil toplayan oyun birincisi olur.

alıntı