Alıntı İrem&Özge Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elbette dinlenmek kişileri daha verimli kılar ki bu her alanda böyledir.
Heleki sizin mesleğinizde bu yaş grupları ile büyük ihtiyaç
Ama benim gözümden bakıldığında da çocuğumun her 40 yada 50 dakikada bir 10 ar dakika öğretmeni dışında başka biri ile kalmasını istemezdim.
Karne gününde okula gittim ve çocuklar ne yardımcı teyzelerini ne stajer öğretmenlerini dinlemiyor. Yani dinliyor ama kısa süreli (3 dakika kadar) sonra yine başlıyor kaynamalar. Ama öğretmenimiz haydi çocuklar şimdi oturup beni dinleme zamanı dediği anda kim ne yaparsa bırakıp geçiyor yerine. Bu durumda bizm sınıf için aklıma gelen o 10 dakikalık tenefüste yaşanacak olaylar hiç hoşuma gitmiyor.
Ha belki de tenefüs en başından beri olsaydı öğretmenimiz ona göre sınıf düzeni kuracaktı, stajerlere yada yardımcısına ona göre otorite yükleyecekti, sınıf mevcudu az olacaktı bilemiyorum. Ama şu an ki şartlarda zor hatta imkansız geliyor.
Veli gözüyle bakıldığında haklı olabilirsiniz,bende veliyim ancak aynı şekilde bakamıyorum.Bizim kazanımlarımız arasında yetişkin denetimi olmadığı durumlarda da gerektiği gibi davranır diye bir kazanım söz konusu,bunu nasıl kazandıracağımızsa muamma.Ben sadece öğretmenin değil,öğrencilerinde aralıksız bir sınıfa tıkılmasına karşıyım,bizim sınıflarımızın yarı açık ceza evine benzerlikleri beni ürkütüyor,okulöncesi eğitimde kesinlikle köklü değişiklikler şart.Okullar arası imkanlar biran evvel eşitlenmeli,çocuklar daha özgür olabilecekleri ortamlarda eğitilmeli ve çalışma şartları insani durumlar göz önüne alınarak düzenlenmeli diye düşünüyorum.