Tokat Artova Lisesi, üniversite sınavlardında üç yıldır büyük başarılara imza atıyor. İlçede dersane olmadığı için okulun öğretmenleri ders saatleri dışında gönüllü olarak kurs veriyor. Okul yönetimi, öğretmenler ve ailelerin desteğini alan öğrenciler de büyüklerini mahcup etmiyor. Artova Lisesi, üç yıldır üniversiteye öğrenci yerleştirmede dereceye giriyor.

Artova Lisesi Müdürü Lütfü Yalçın, okulun başarısında en büyük etkenin ‘öğretmenlerin büyük fedakarlığı ve öğrencilerin gayreti’ olduğunu söyledi. Yalçın, ilçede dersane olmadığı için daha önce öğrencilerin Tokat’a giderek dersane eğitimi aldığını belirtti. Bazı ailelerin, maddi imkan yetersizliği yüzünden çocuklarını dersaneye gönderemediğini kaydeden Yalçın, şunları dile getirdi: “Çocuğunu dersaneye gönderemeyen aileler vicdan azabı duyuyor. Dersaneye gidebilen öğrenciler ise zamanının önemli bir bölümünü yolculuk yaparak geçiriyor. Yolculuk yüzünden yorgun düşen öğrenciler de derslerden verim alamıyordu.”

Okul Müdürü Yalçın, üç yıl önce ilçe yönecilerinin desteğini aldıktan sonra öğretmenlerle görüşerek okulda dersane eğitimi vermeye başladıklarını anlattı. İlçe kaymakamı ve milli eğitim müdürünün de desteğini aldıktan sonra öğretmenlerle görüşen Yalçın, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Konuyu öğretmenlere aktardığımızda, hepsi de gönüllü olarak çalışabileceklerini söyledi. Ders saatleri dışında ve hafta sonlarında öğrencilere dersler vermeye başladık. Dersanelerdeki gibi deneme sınavları yaptık. Üniversite sınavına yakın çalışma tempomuzu artırdık. Bazen derslerimiz gece yarılarına kadar sürdü. Veliler de bu çalışmaya destek verdi. Öğrencilerimiz de bizi mahcup etmedi. Çalışmalarımızın karşılığını verdi.”

Artova Lisesi’nde, geçen yıl sınava giren 41 öğrenciden 38’i başarılı olurken, bu yıl sadece bir öğrenci liste dışında kaldı. Lisedeki başarı düzeyi, kayıt yaptıracak öğrenciler için de etkili oldu. İki sene önce kayıtlı öğrenci sayısı 114 olan lisedeki öğrenci sayısı bu yıl 300’e ulaştı.

Öğrenci velileri de okuldaki başarı düzeyinden memnun olduklarını ifade ediyor. Okul yönetimi ve öğretmenlerin gösterdiği fedakârlığın çocuklarda özgüven oluşturduğunu kaydeden veliler, bu çalışmanın gelecek dönemde devam ettirilmesini istiyor.

Cihan Haber Ajansı