Türklerin Japonya'daki ilginç kurnazlığı

Japonya'nın göçmenlik bürosunun açıkladığı rakamlara göre 2009 yılı içerisinde bin 338 kişi Japonya'ya mülteci başvurusunda bulundu.

En fazla mülteci başvurusunda bulunan ülkelerin ise Myanmar, Sri Lanka ve üçüncü olarak Türkiye olduğu belirtiliyor. Mülteci başvurusunda bulunan ülkelerin çoğunlukla fakir Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin olmasının yanında bu listeye Türkiye'nin girmesi ilginç olarak açıklanıyor.

Yapılan küçük bir araştırmayla Türk'ün gene zekasını gösterdiği ve Japon Göçmenlik Bürosu'nun anlayamadığı ilginç sebep ortaya çıkıyor. Japonya Türkiye'den vize istemediği için turistlik vizeyle ülkeye giriş yapan Türkler, 3 aylık vizelerinin ardından mülteci başvurusunda bulunuyor. Mülteci başvuru davalarının 5 yıla kadar uzun sürmesi sebebiyle, davanın sonuçlanacağı zamana kadar kişi göçmenlik yasalarına göre Japonya'da rahatlıkla yasayabiliyor.

Çoğunlukla mülteci davalarının olumsuz sonuçlanmasına aldırmayan Türkler kaçak gözükmeden 5 yıla kadar istediği iste çalışma imkanı buluyor. Japonya'daki Türk Büyükelçiliği'nin verilerine göre Japonya'da kayıtlı Türk sayısının 2 bin 300 civarı olduğu ve bir bu kadar da kaçak olarak yaşayan Türklerin olduğu belirtiliyor.


ALINTI.